Како калибрисати свој Аппле сат за прецизно праћење фитнеса

Ако сте недавно приметили пад тачности начина на који ваш Аппле Ватцх прати ваше кораке и вежбе, можда ће бити потребна калибрација. Требало би рутински да конфигуришете сензоре вашег Аппле Ватцх-а у складу са виталним метрикама вашег тела – ево како.

1. Извршите пробне радње са својим Аппле сатом

Прво, паметно је извршити неке пробе на вашим сензорима. Отворите апликацију Воркоут на свом Аппле Ватцх-у, изаберите Трчање на отвореном, а затим трчите уједначеним темпом 20-30 минута.

Након тога, упоредите резултате са онима које сте снимили пре неколико месеци. Покрените апликацију Фитнес на свом иПхоне-у, отворите одељак Активности, додирните икону Календар у горњем десном углу и изаберите референтни датум. Ово ће вам дати представу о томе колико се праћење променило током времена.

2. Омогућите услуге локације

Уверите се да ваше услуге ГПС локације увек раде. У супротном, ваш Аппле Ватцх ће имати проблема са праћењем спортова на средњим и великим удаљеностима као што су трчање, планинарење или пливање. Отворите Подешавања на свом Аппле Ватцх-у, идите на Приватност и безбедност > Услуге локације и уверите се да је укључен.

Поред тога, на свом иПхоне-у идите на Подешавања > Приватност и безбедност > Услуге локације. Померите се надоле до Системске услуге и у овом менију проверите да ли је омогућена калибрација кретања и удаљеност.

  Набавите савршене видео снимке за промоцију производа

3. Прилагодите свој фитнес профил

Ваша величина и базални метаболизам директно утичу на калорије које сагоревате током вежбања. Рецимо да сте маратонац који је недавно изгубио 50 фунти. Ако и даље користите своју стару тежину на свом фитнес профилу, добићете нетачне резултате када пратите трчање помоћу Аппле Ватцх-а. Мислиће да сагоревате више калорија него што заиста јесте.

Да бисте прилагодили свој профил, отворите апликацију Ватцх на свом иПхоне-у, изаберите картицу Мој сат и идите на Здравље > Детаљи о здрављу. Затим додирните Уреди у горњем десном углу и унесите исправну тежину и висину. Ако тренирате за композицију тела, уверите се да прилагођавате ове метрике најмање сваке две до четири недеље.

4. Чувајте сензоре од прљавштине и вишка воде

Аппле Ватцх је водоотпоран, а не водоотпоран. Не може се лако оштетити од зноја или кише — чак можете да изводите вежбе у плиткој води са неким моделима. Међутим, не може да издржи потапање – осим ако немате Аппле Ватцх Ултра. Ако покушате да роните са својим стандардним Аппле Ватцх-ом, његови сензори ће се вероватно оштетити и потпуно престати да раде.

Уз то, такође не би требало да дозволите да се прљавштина и зној накупљају на вашем Аппле Ватцх-у. Редовно уклањајте наслаге на подлози чистом ватом и неколико капи алкохола; у супротном, ови остаци могу утицати на ваш акцелерометар, жироскоп и сензоре откуцаја срца.

5. Користите прави алат за праћење активности

Можете додати различите активности у апликацију Воркоут, укључујући вожњу бицикла, мешовите борилачке вештине, тенис и сурфовање, између осталих опција. Отворите апликацију Воркоут на свом Аппле Ватцх-у, померите се надоле до Адд Воркоут и додирните жељену активност. Ваши сензори би требало да се подесе у складу са тим.

  Која оркестрација контејнера је најбоља за вас?

Међутим, апликација најбоље функционише на подразумеваним вежбама, као што су трчање, ходање и пливање. Можда ћете приметити неке нетачности када надгледате активности које се састоје од експлозивних, недоследних покрета.

Најбоље решење је да користите трацкере независних произвођача дизајнираних за ваш специфичан спорт. Рецимо да се бавите бодибилдингом. Уместо подразумеване апликације за вежбање, можете да користите апликације за тренинг снаге за свој Аппле Ватцх, на пример Јака и Гимахолиц.

6. Ресетујте податке о калибрацији фитнеса

Ако и даље нисте задовољни прецизношћу свог носивог уређаја, покушајте да ресетујете податке о калибрацији фитнеса на свом Аппле Ватцх-у. Одлична је опција ако су други људи користили ваш уређај да прате своје кораке, трајање трчања и интензитет вежбања. Добићете прецизније резултате ако ваш уређај садржи искључиво ваше метрике.

Отворите апликацију Ватцх на свом иПхоне-у и додирните Приватност > Ресетуј податке о калибрацији фитнеса. Након тога, идите на 30-минутни трчање уједначеним темпом по равном терену — ово даје вашем Аппле Ватцх-у прецизније мерење вашег нивоа кондиције.

Све док свакодневно користите свој Аппле Ватцх и ажурирате мерења тела, његови сензори би требало да остану калибрисани. Они се неће брзо деградирати као друге компоненте које губе функционалност или се истроше — у најгорем случају, даће нетачна очитавања.