Како копирати ДВД на свој Мац

Брзе везе

Кључне Такеаваис

 • Копирање ДВД-а на ваш Мац омогућава прављење резервне копије и дигиталну репродукцију без потребе за физичким диском, без обзира да ли има ДРМ заштиту или не.
 • Користите мацОС-ов Диск Утилити да бисте креирали дигиталну копију незаштићених ДВД-ова тако што ћете повезати оптичку диск јединицу на свој Мац и пратити неколико једноставних корака.
 • За ДВД-ове заштићене од копирања, потребни су додатни кораци и апликације као што су ХандБраке и либдвдцсс да би се заобишло ДРМ и успешно копирао ДВД на ваш Мац.

Копирање ДВД-а на ваш Мац омогућава вам да задржите резервну копију. Сазнајте како да конвертујете ДВД у дигитални садржај који можете да репродукујете на рачунару без диска, без обзира да ли има ДРМ заштиту или не.

Како копирати незаштићени ДВД на свој Мац

Иако већина комерцијалних ДВД-ова има неку врсту ДРМ (управљање дигиталним правима) заштите за спречавање пиратерије, можда имате неколико дискова које сте сами или по мери креирали који то немају. У овом случају, можете користити мацОС-ов Диск Утилити да направите дигиталну копију на рачунару.

За читање диска биће вам потребан оптички уређај. Ово може бити званични Аппле Супердриве или уређај треће стране. Повежите га на свој Мац преко УСБ-а, користећи УСБ-А на УСБ-Ц адаптер ако је потребно.

 • Након уметања диска у прикључену диск јединицу, требало би да почне да се окреће и да ће почети да се репродукује у апликацији ДВД плејер на Мац-у. Притисните дугме за заустављање.
 • Да бисте отворили Диск Утилити, идите на Апплицатионс > Утилитиес > Диск Утилити у Финдер-у.
 • Наслов вашег ДВД-а би требало да се појави под насловом „Спољни“ на левом панелу. Изаберите га, а затим идите на Филе > Нев имаге > Имаге фром [disc title]или користите пречицу на тастатури Оптион + Цмд + Н.
 • Појавиће се дијалог. Изаберите наслов, где да га сачувате, а остале опције оставите какве јесу: Формат као „само за читање“ и Шифровање као „ништа“. Кликните на Саве.
 • У зависности од величине, биће потребно неколико минута да се направи дигитална копија диска, која ће бити ДМГ датотека.
 • Када завршите, идите до фасцикле у којој сте је сачували и двапут кликните на ДМГ датотеку. Отвориће се нови прозор Финдер-а са фасциклом у њему — наш се звао „ВИДЕО_ТС“.
 • Отворите ову фасциклу да бисте пронашли садржај копираног ДВД-а, укључујући ВОБ видео датотеке које се могу репродуковати у ВЛЦ-у или другом одговарајућем медијском плејеру.
 •   11 најбољих апликација за фитнес које вам помажу да вежбате са било ког места

  Како копирати ДВД заштићен од копирања на свој Мац

  Док је Диск Утилити добар за прављење резервних копија незаштићених ДВД-ова, биће вам потребан алтернативни метод за дискове заштићене од копирања (већина комерцијалних).

  Копирање ДВД-ова заштићених ДРМ-ом је незаконито у многим земљама, чак и за прављење резервних копија. На пример, одређене употребе могу бити незаконите по закону САД осим ако нису у складу са доктрина поштене употребе. Зато обавезно проверите законитост копирања ДВД-ова заштићених од копирања у вашој земљи.

  Опет, биће вам потребан одговарајући оптички уређај прикључен на ваш Мац да бисте читали ДВД. Такође ће вам требати апликација за прављење резервних копија диска да бисте риповали ДВД. Овде користимо ХандБраке апликацију за конверзију видео записа, која је бесплатна за преузимање и коришћење и има гомилу других корисних функција.

  Преузимање: ХандБраке

  С обзиром на законску сиву зону копирања комерцијалних дискова (погледајте Упозорење изнад), ниједан софтвер за копирање ДВД-а не може изворно укључити функционалност. За ХандБраке, мораћете да преузмете додатну библиотеку под називом либдвдцсс.

  Преузимање: либдвдцсс (БЗИП2 датотека)

  Да ли користите Аппле Силицон Мац?

  Кораци у наставку за инсталирање либдвдцсс-а и копирање ДВД-а заштићеног од копирања претпостављају да користите Мац заснован на Интел-у, а не новији Аппле Силицон Мац као што је М1, М2 или М3. Ако користите ово друго, мораћете да урадите ово унапред:

 • Преименујте своју ХандБраке апликацију у Хандбраке-к64.апп, затим кликните десним тастером миша на њу и добијте информације. Означите поље за „Отвори са Розетом“. Алтернативно, можете преузети ранију верзију ХандБраке-а засновану на Интел-у и користити је.
 • Дуплирајте апликацију Терминал (у фасцикли Утилитиес) и назовите копију Терминал-к64.апп, а затим кликните десним тастером миша на њу и Гет Инфо. Означите поље за „Отвори са Розетом“. Користите ово да инсталирате либдвдцсс тако да буде направљен са исправном архитектуром к64 датотека, а не арм64.
 •   Да ли вам је заиста потребно више сочива за ваш телефон?

  Инсталирајте библиотеку Либдвдцсс

  Као што је поменуто, биће вам потребна библиотека либдвдцсс инсталирана на вашем Мац рачунару да бисте заобишли заштиту од копирања на ДВД-овима. Да бисте инсталирали БЗИП датотеку коју сте преузели, следите ове кораке.

 • Отворите прозор терминала тако што ћете отићи на Апликације > Услужни програми > Терминал. (Ако користите М1/М2/М3 Мац, уверите се да је то ваш дупликат к64 терминала.)
 • Идите до директоријума Преузимања, распакујте датотеку и промените њен директоријум:
   cd Downloads
  tar -xjf ./libdvdcss-1.4.3.tar.bz2
  cd libdvdcss-1.4.3
 • Поставите циљни директоријум, а затим компајлирајте и инсталирајте библиотеку:
   ././configure --prefix=/usr/local
  make
  sudo make install
 • Датотеке библиотеке либдвдцсс сада треба да буду инсталиране у фасциклу /уср/лоцал/либ, где треба да буду.

  Копирајте ДВД заштићен од копирања

  Сада сте спремни да почнете да копирате ДВД заштићен ДРМ користећи ХандБраке.

 • Отворите апликацију ХандБраке и изаберите Опен Соурце. Пронађите свој ДВД и кликните на Отвори.
 • Појавиће се дијалог упозорења. Кликните на свеједно покушај скенирања.
 • Почеће да скенира диск за наслове, поглавља, аудио и друге детаље. Ово може потрајати мало времена да се заврши.
 • Када је диск скениран, требало би да будете у могућности да изаберете појединачне одељке помоћу падајућег менија Наслов. Изаберите главни видео из њега, који је обично најдужи.
 • Као опциони корак, можете да изаберете Преглед, а затим Преглед уживо да бисте креирали кратки видео за преглед сцене, само да бисте били сигурни да све ради добро.
 • Да бисте почели да рипате видео са ДВД-а, изаберите унапред подешено и формат који желите.
 • Подразумевано, датотеке ће бити сачуване у фасцикли Филмови, али ово можете променити кликом на Прегледај.
 • Када кликнете на дугме Старт, ХандБраке ће почети да скенира и снима видео, као што је приказано траком напретка на дну. Ово може потрајати дуго. Можете да проверите шта ради тако што ћете кликнути на Активност да бисте отворили прозор са свим детаљима.
 •   Како искључити звук у зум позиву

  Када се заврши, требало би да пронађете МП4 или МКВ датотеку у фасцикли Филмови или ону коју сте поставили. Требало би да будете у могућности да га репродукујете у ТВ апликацији, КуицкТиме Плаиер-у, ВЛЦ-у или било којој другој апликацији за видео плејер.

  Имајте на уму да неки ДВД-ови могу имати структурну заштиту која вас спречава да их копирате овим методом или барем отежава. На пример, неки новији Диснеи дискови имају до 99 лажних наслова да збуне ствари. Дакле, можда ћете морати да пронађете решење за копирање ових ДВД-ова или користите један од многих доступних специјализованих алата за копирање ДВД-а.

  Као што смо истражили, могуће је копирати много ДВД-ова на свој Мац помоћу стандардних алата и мало знања, чак и ако треба да заобиђете ДРМ заштиту од копирања. Тада ћете имати згодну резервну копију коју можете да репродукујете без диска, па чак и да конвертујете у одговарајући формат за ваш иПхоне или иПад.