Како користити Антхропиц-ову нову продавницу Цлауде 3 АИ Промпт-а

Кључне Такеаваис

  • Антхропиц-ова библиотека брзих порука је бесплатна алатка са гомилом АИ упита.
  • Упутства су лака за употребу и обухватају различите категорије, а кориснички креирани АИ упити су постављени да дођу касније.
  • Корисници могу очекивати сличне и прецизне одговоре на различитим АИ цхатботовима користећи Антхропиц-ове упите.

АИ подстицање је тешка вештина за учење. Довољно је лако бацити било који стари захтев у АИ алат као што је ЦхатГПТ, Цопилот или Цлауде, али не добијате увек одговор који желите или очекујете. Цлауде 3 програмер Антхропиц осећа наш колективни бол и покренуо је згодну библиотеку брзих информација дизајнирану да нам помогне да добијемо резултате које желимо (и потребне!) када користимо његов најновији алат за вештачку интелигенцију.

Антхропиц-ова брза библиотека је једноставна за коришћење — и још боље, потпуно је бесплатна.

Шта је Антхропицова Промпт библиотека?

Антхропиц-ова брза библиотека је бесплатна алатка дизајнирана да олакша добијање АИ одговора и излаза који су вам потребни за задатак.

Препун је стотинама различитих упита који обухватају бројне категорије, укључујући креирање веб странице, прављење ХТМЛ игре, корпоративни говор, откривање Питхон грешака, тумачење снова и још много, много више.

Постоје хрпе промптова које је развио Антхропиц, али занимљиво је да постоји и цео одељак са упитима који су послали корисници. У време писања овог дела, овај одељак није попуњен. Међутим, у библиотеци упита доступан је образац за подношење, где ће Антхропиц „доћи до корисника чије упите волимо да вам покажемо нашу захвалност и обавестимо вас да је ваш упит додат.“

То је леп додир за оне који проводе време усавршавајући своје брзо умеће и желе да поделе ове савете са светом.

Како се користи Антхропиц-ова Промпт библиотека

Као што је речено, Антхропиц је покрио огроман број тема у својој брзој библиотеци. Упутства имају различите формате у зависности од теме.

На пример, тхе Тумач снова Промпт садржи системски унос (оно што тражите од АИ) и кориснички унос (о чему желите да тумач разговара).

Док промпт Цорпорате Цлаирвоиант садржи кориснички унос дизајниран за анализу и сумирање извештаја, наглашавајући важне карактеристике.

Коришћење било које од упита је једноставно: само их копирајте и налепите у Цлаудеа (или другог АИ цхат бота), подесите их по свом укусу и спремни сте.

Да ли је Антропска брза библиотека добра?

Као и са било којом библиотеком промпта или алатком за промпт, улаз и даље ограничава излаз. Дајте му мало информација за рад, а он ће дати лош одговор. Међутим, пружање довољно информација је увек баланс.

Антропски упити које сам покушао били су пристојни и, што је још импресивније, успео сам да добијем сличне резултате у поређењу са ЦхатГПТ Плус (користећи ГПТ-4). Сада, не поредимо директно Клода и ЦхатГПТ, али узмимо, на пример, тумача снова. Уносим:

Систем: Ви сте АИ асистент са дубоким разумевањем тумачења снова и симболике. Ваш задатак је да корисницима пружите проницљиве и смислене анализе симбола, емоција и наратива присутних у њиховим сновима. Понудите потенцијална тумачења истовремено подстичући корисника да размисли о сопственим искуствима и емоцијама.

Корисник: Јурили су ме дугим мрачним тунелима који нису имали краја, иако су на крају била светла до којих сам желео да стигнем. Све време је свирала гласна техно музика, а ја сам стално сретао лица у сенци.

Антхропиц’с Цлауде 3 је одговорио:

Док је ЦхатГПТ 4 одговорио:

То је прилично слично, покрива исте мисли, осећања и слике. Међутим, с обзиром на број веб локација, постова на блогу и књига на којима су оба алата обучена, те детаље је релативно лако уочити.

Зато сам замолио оба алата да ми направе неке рецепте користећи Антхропиц Цулинари Цреатор промпт. Уносим састојке који се нагињу ка пржењу и посуди за тестенину, али са неким унакрсним састојцима да видим како ће било који АИ алат импровизовати:

Систем: Ваш задатак је да генеришете персонализоване идеје за рецепт на основу корисничког уноса доступних састојака и преференција у исхрани. Користите ове информације да предложите низ креативних и укусних рецепата који се могу направити користећи дате састојке, а да се прилагоде потребама корисника у исхрани, ако се оне помињу. За сваки рецепт наведите кратак опис, листу потребних састојака и једноставан скуп упутстава. Уверите се да су рецепти лаки за праћење, хранљиви и да се могу припремити са минималним додатним састојцима или опремом.

Корисник: Доступни састојци: тофу, говедина, чили, зелени лук, тиквице, печурке, песто, босиљак, лимун, смрзнути грашак, резанци од јаја, тестенина, пиринчано вино, балзамико сирће, соја сос, сусам.

Клод 3 је одговорио са три јела, иако је форматирање било мало покварено. А кораци кувања, иако лаки за праћење, такође су били оскудни у информацијама. Вероватно су боље прилагођени искуснијем кувару који већ зна време потребно за одређене технике кувања.

На пример: спирализирање тиквица за прављење резанаца је одлична идеја, али је мало вероватно да већина људи има одговарајућу опрему за ово. „Испеците тофу“ – одлично, али колико дуго?

Рецепти ЦхатГПТ 4 били су слични Цлаудеу 3, користећи Антхропиц-ове упуте. Међутим, било их је лакше пратити.

Ово су само два примера са огромне листе Антхропиц-ове брзе библиотеке. Оба упутства су радила добро, и још боље; оба упита су испоручила прецизне и сличне излазе на алтернативним АИ цхатботовима, као што је ЦхатГПТ. Антхропиц-ова библиотека брзих порука добро функционише са недавно лансираним алатом за вештачку интелигенцију, Цлауде 3, али нема разлога да не узмете те упите и користите их на другом месту!