Како користити Битцоин банкомат?

Можете користити Битцоин банкомат да бисте купили или продали свој Битцоин у неколико једноставних корака.

Битцоин банкомати више нису нови концепт у крипто простору. Потражња и употреба таквих крипто банкомата се временом повећавају.

Према Гранд Виев Ресеарцх-у, величина тржишта глобалних крипто банкомата била је 75 милиона долара у 2021. Штавише, очекује се да ће ово тржиште имати комбиновану годишњу стопу раста (ЦАГР) од 61,7% између 2022. и 2030. године.

У јануару 2023. оснивачи Битсхопа су купили Генесис Цоин Инц, највећу светску софтверску платформу за Битцоин банкомат. Такође, ова аквизиција је један од недавних и значајних догађаја везаних за крипто банкомат.

Извор: Цоин АТМ Радар

У време писања, више од 38.000 крипто банкомата је инсталирано широм света. Штавише, преко 36.000 таквих банкомата налази се у Северној Америци.

Прво, хајде да разумемо Битцоин банкомате.

Шта је Битцоин банкомат?

Као што име говори, Битцоин банкомат је сличан банкомату банке (АТМ). Међутим, Битцоин банкомат вам омогућава да купујете или продајете Битцоин и друге криптовалуте.

У Битцоин банкоматима, ова машина је повезана са вашим крипто новчаником уместо да се повезује са вашом банком. Као резултат, можете користити свој новчаник за слање и примање биткоина или других подржаних криптовалута.

Извор: ен.википедиа.орг

Битцоин банкомати су доступни на бензинским пумпама, аеродромима, кафићима и продавницама. Међутим, минимална и максимална ограничења трансакције варирају у зависности од компаније која управља крипто банкоматом.

Канада је пријављена као прва земља која је отворила Битцоин банкомат у октобру 2013. Тренутно се крипто банкомати налазе широм света, са скоро 94% у Северној Америци. Такође, Сједињене Државе имају око 87% укупних крипто банкомата.

Као што знате за Битцоин банкомат, хајде да проверимо како он функционише!

Како раде Битцоин банкомати?

Битцоин банкомати имају скоро исте физичке карактеристике као и традиционални банкомати за удобност корисника. Можете посетити ову електронску машину да бисте купили и продали биткоине користећи свој крипто новчаник.

  Како тајно снимате снимке екрана

Цена биткоина и других подржаних криптовалута се редовно ажурира на уређају. Штавише, ова цена уживо појашњава број криптовалута које можете купити у складу са вашим расположивим фондом.

Осим Битцоина, неки Битцоин банкомати вам такође омогућавају куповину главних криптовалута. Примери таквих подржаних криптовалута укључују Битцоин Цасх, Етхереум и Литецоин.

У већини случајева морате да платите фиат валутама да бисте купили биткоине и друге криптовалуте. Док не можете да извршите трансакције користећи кредитне и дебитне картице банке.

Функције које пружају Битцоин банкомати варирају у зависности од компаније која нуди услугу. Штавише, ове компаније такође одлучују о провизији која се наплаћује за трансакцију криптовалута.

Битцоин банкомати наплаћују накнаде на основу фиксног процента укупне вредности трансакције. Дакле, изаберите машину која наплаћује мање накнада од других.

Како користити Битцоин банкомат?

Можете пратити доле наведене кораке да бисте користили Битцоин банкомат:

Корак 1: Пронађите најближи Битцоин банкомат

Први корак је да пронађете Битцоин банкомат на вашој локацији. На пример, можете користити Цоин АТМ радар да брзо лоцирате оближње Битцоин банкомате.

Извор: Цоин АТМ Радар

Можете да унесете своју тренутну локацију на Битцоин АТМ локатору или да претражујете користећи своју адресу. Штавише, можете проверити и удаљеност до разних банкомата да бисте изабрали погодан.

Поред тога, такође можете да филтрирате Битцоин банкомате на основу њиховог рада. На пример, можете одабрати банкомате који пружају опције куповине и продаје.

Корак 2: Нека ваш крипто новчаник буде спреман

Када пронађете Битцоин банкомат, морате откључати свој мобилни уређај и поставити крипто новчаник. Можете користити постојећи новчаник или креирати нови за трансакцију.

Можете да користите свој крипто новчаник за чување криптовалута које купите. Штавише, такође можете продати своју крипто имовину која је доступна у новчанику.

Корак 3: Подесите налог за Битцоин банкомат

Битцоин банкомати траже од вас да унесете своје личне податке. Овај корак служи као процес верификације.

Потребно је да наведете име, адресу е-поште и број телефона. Такође, потребно је да верификујете свој број телефона помоћу верификационог кода.

Корак 4: Скенирајте свој КР код

Након што завршите процес верификације, потребно је да отворите свој крипто новчаник. Затим изаберите КР код који представља адресу вашег новчаника.

Битцоин банкомат долази са уграђеним скенером КР кодова. Штавише, овај скенер ће одмах открити ваш код и изабрати адресу новчаника за слање биткоина или других криптовалута.

Корак 5: Уметните фијат валуту

Сада убаците своју фиат валуту у отвор за готовински депозит на Битцоин банкомату. Уверите се да банкомат подржава фиат валуту коју поседујете.

  Како додати Схазам дугме у ваш иПхоне контролни центар

Када ваша валута буде прихваћена, машина ће приказати вредност биткоина који можете да купите. На пример, претпоставимо да се Битцоин тргује око 20.000 долара, а ви убацујете 100 долара; у овом случају, заузврат ћете добити 0,005 Битцоин(БТЦ).

Корак 6: Потврдите своју трансакцију

Затим морате још једном да проверите детаље трансакције. Уверите се да су Битцоин вредност и адреса новчаника тачни.

На крају, притисните опцију „ПОТВРДИ“ или „КУПИ“ приказану на екрану. Добићете Битцоин (БТЦ) у свој новчаник. То је једноставан процес, зар не?

Сада хајде да проверимо врсте Битцоин банкомата.

Врсте Битцоин банкомата

Битцоин банкомат се углавном састоји од два типа:

#1. Двосмерни Битцоин банкомати

Двосмерни тип Битцоин банкомата вам омогућава да купујете и продајете Битцоин. Већина ових доступних машина спада у овај тип.

Можете пронаћи уторе за депозит и повлачење готовине на сваком двосмерном Битцоин банкомату. Штавише, ова машина такође долази са скенером КР кодова.

#2. Једносмерни Битцоин банкомати

Једносмерни Битцоин банкомати подржавају само један облик трансакције. Ову машину можете користити да купите или продате свој Битцоин.

У случају машина „само за куповину“, можете убацити фиат валуту и ​​купити Битцоин у свом новчанику. Док машине „само за продају“ вам омогућавају да уновчите вредност Битцоин-а која је доступна у вашем новчанику.

Како продати Битцоин на Битцоин банкомату?

Можете пратити ова општа упутства да бисте продали своје биткоине користећи Битцоин банкомат:

 • Пријавите се на Битцоин банкомат користећи своје корисничке акредитиве. Ако сте нови корисник, направите нови налог.
 • Већина Битцоин банкомата нуди две опције, „КУПИ БТЦ“ и „ПРОДАЈ БТЦ“. Изаберите „ПРОДАЈ БТЦ“.
 • Унесите вредност биткоина који желите да продате. Такође, проверите код оператера Битцоин банкомата у вези са ограничењима повлачења.
 • Сада скенирајте свој КР код који представља адресу вашег крипто новчаника. Такође можете да скенирате помоћу мобилног уређаја или из одштампаног материјала.
 • Потврдите свој идентитет помоћу верификације броја мобилног телефона. Добићете верификациони код на свој мобилни уређај; унесите тај код на уређај.
 • Затим проверите детаље трансакције ваше Битцоин трансакције и кликните на „ПОТВРДИ“.
 • Сачекајте да се трансакција заврши. Након трансакције, подигните свој новац са машине. Такође, не заборавите да узмете признаницу о трансакцији.
 • Напомена: Након трансакције, вредност биткоина (БТЦ) ће бити задужена са вашег новчаника. Такође, задужена вредност укључује накнаде за Битцоин банкомат.

  Предности Битцоин банкомата

  Главне предности које Битцоин АТМ нуди укључују следеће:

  • Лако за кориснике: Можете користити ове машине за куповину и продају Битцоин-а одмах.
  • Картице нису потребне: Не морате да носите кредитну или дебитну картицу да бисте купили или продали Битцоин.
    Колико људи можете пратити на ТикТок-у

  • Велика брзина трансакције: Користећи Битцоин банкомате, можете извршити брже трансакције.
  • Погодно: Битцоин банкомате можете користити било када без бриге о времену отварања и затварања тржишта.
  • Безбедност: Пошто Битцоин трансакција користи технологију блокчејна, ваш фонд и крипто су безбедни и безбедни.

  Сада, хајде да погледамо изазове са којима се Битцоин банкомати суочавају:

  Изазови за Битцоин банкомат

  #1. Високе накнаде за трансакције

  Већина Битцоин банкомата наплаћује просечну стопу од око 8% накнада. Међутим, наплата може ићи и до 30%.

  Високе накнаде за Битцоин трансакције представљају велику забринутост међу корисницима. Смањење ове накнаде за трансакцију решиће велики изазов за Битцоин банкомате. Поред тога, ниске накнаде ће такође подстаћи људе да користе ову машину за крипто трансакције.

  #2. Ограничена корисничка подршка

  Битцоин банкомати су у раној фази и купцима је потребна упутства у неким карактеристикама машине. Међутим, оператерима машина треба времена да реше проблеме корисника.

  Штавише, за отклањање квара софтвера и других проблема са машином обично су потребни дани. Стога ће пружање брзог и ефикасног решења за проблеме купаца бити кључно за усвајање Битцоин банкомата.

  #3. Ограничење трансакција

  Битцоин банкомати долазе са ограничењем трансакције. Стога, ове машине можете користити само за обављање трансакција између опсега вредности који су доделили оператери. Такође, ограничење трансакције Битцоин банкомата може варирати у зависности од владиних прописа.

  Можете користити Битцоин банкомате за депоновање и подизање биткоина у вредности до 10.000 долара. Повећање горње границе трансакције такође може учинити пут за брже усвајање Битцоин банкомата.

  #4. Ограничена доступност

  Иако постоје хиљаде Битцоин банкомата, већина их је концентрисана углавном у Северној Америци. Ова висока географска концентрација ограничава већу популацију да приступи овим машинама.

  Такође, Битцоин банкомати нису доступни на удаљеним местима, а понекад ће људи морати да путују дуже да би пронашли машину. Већа доступност Битцоин банкомата може помоћи привлачењу већег глобалног крипто учешћа.

  Завршне речи

  Битцоин банкомати су лаки и практични за кориснике. Можете пратити кораке наведене у овом чланку да бисте користили Битцоин банкомат.

  Доступност Битцоин банкомата зависи од ваше локације. Штавише, можете користити крипто АТМ трацкер да пронађете оближњу машину.

  На крају, проверите накнаде које наплаћују оператери крипто банкомата.

  Затим погледајте најбоље крипто поклон картице.