Како користити Гемини (раније Бард) уместо Гоогле Ассистант-а на Андроид-у

Кључне Такеаваис

 • Бард се сада зове Гоогле Гемини и доступан је као самостална мобилна апликација за Андроид уређаје.
 • Гоогле вам омогућава да користите Гемини као подразумеваног помоћника, јер су функције Гоогле Ассистант-а уклопљене у њега.
 • Можете да се вратите на Гоогле помоћник ако вам се не свиђа, али ћете изгубити приступ апликацији Гемини.

Гоогле-ов Бард АИ је стигао до Андроид уређаја преко апликације Гоогле Гемини. Можда вам више неће требати Гоогле помоћник јер можете да користите Гемини као подразумеваног помоћника на свом Андроид телефону. Још ниједан други АИ цхат бот не нуди ову могућност.

Како поставити Близанца као подразумеваног помоћника

У фебруару 2024. Гугл је ребрендирао Барда за Гемини и представила наменску мобилну апликацију, која вам омогућава да користите Гемини уместо Гоогле помоћника на Андроид уређајима. Ако користите Гоогле помоћника као подразумеваног помоћника, само треба да преузмете и инсталирате апликацију Гемини из Плаи продавнице да бисте је заменили.

Преузимање:Гоогле Гемини (Бесплатно)

Од овог писања, Гоогле Гемини је доступан само у Сједињеним Државама, са више локација и језика које ће пратити у наредним недељама.

Међутим, ако користите другог помоћника, као што је Бикби Воице, на свом Самсунг телефону, мораћете да подесите Гоогле помоћник као подразумевани. Идите на Подешавања > Апликације > Изаберите подразумеване апликације > Апликација Дигитал Ассистант > Апликација Девице Ассистант и изаберите Гоогле.

Покрените Апликација Гоогле Гемини, прочитајте упутства и тапните на Почетак > Још > Слажем се. Сада, када позовете Гоогле помоћника као што то иначе чините, било тако што ћете рећи „Хеј Гоогле“ или притиском на дугме Почетна, видећете лого Близанаца уместо Гоогле помоћника.

  6 апликација за Андроид галерију које су боље од Гоогле фотографија

Можете постављати питања, постављати подсетнике и добити помоћ око других практичних задатака. На пример, можете рећи: „Хеј Гоогле, какво је време данас?“ Близанци ће дати временску прогнозу баш као што би то обично чинио Гоогле помоћник.

Имајте на уму да су функције Гоогле помоћника подразумевано омогућене у Гемини. Дакле, када користите гласовне команде као што су „отворите апликације“ или „пошаљите поруку“, Гоогле помоћник ће преузети задатак од Геминија да изврши задатак.

Како се вратити на Гоогле помоћник

Враћање на Гоогле помоћник је лако ако нисте обожаватељ Близанаца. Међутим, то значи да нећете моћи да користите Гемини као разговорног АИ цхатбот-а и мораћете да прођете кроз почетни процес подешавања, који ће поново заменити Гоогле помоћника.

 • Покрените апликацију Гоогле Гемини.
 • Додирните икону свог профила у горњем десном углу.
 • Идите на Подешавања > Дигитални помоћници од Гоогле-а и изаберите Гоогле помоћник.
 • Када добијете упит за потврду, додирните Пребаци.
 • Као што смо раније споменули, функције Гоогле Ассистант-а су интегрисане у Гемини. То можете да искључите у Гемини подешавањима > Функције Гоогле помоћника у Гемини ако је потребно, али ми то не препоручујемо.

  Иако је Гоогле помоћник основни помоћник у разговору у поређењу са Близанцима који поседује вештину вештачке интелигенције, први може да обавља задатке на уређају за које други још увек није способан.

  Временом, можда ћете више волети Геминијеве напредније АИ функције, али како сада стоји, Гоогле помоћник је и даље згодан на Андроид уређајима. Подразумеване поставке у Гемини-ју осигуравају да добијете најбоље од оба света.

    Како да вратите свој Андроид телефон на претходну верзију