Водич за Уберове различите типове вожње и опције

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • Убер нуди различите типове вожње у зависности од вашег буџета, преференција и захтева за приступачност.
  • Осим стандардних вожњи, можете изнајмити аутомобил, резервисати вожњу у инвалидским колицима или изнајмити аутомобил опремљен аутоседиштима.
  • Чести возачи могу да уштеде новац плаћајући претплату на Убер Оне.

Убер је једна од највећих светских апликација за вожњу, али није увек било овако. Како је услуга расла, њена понуда се значајно проширила. Дакле, погледајмо различите Убер вожње доступне како бисмо вам помогли да одлучите коју ћете следећи пут резервисати.

Уберове економске вожње

Уберова стандардна понуда је обично приступачнија од других локалних услуга. Не постоје фиксне цене за Убер вожње, тако да ће ваша цена карте варирати у зависности од региона и врсте вожње. Уз то, Убер нуди низ економичних вожњи, тако да бисте овде требали пронаћи нешто што одговара вашем буџету.

УберКс

УберКс је најчешћа опција вожње Убером у компанији. Доступан је на већини дестинација широм света и то је оно што многи људи замишљају када размишљају о томе да позову Убер. Услуга највише личи на стандардни такси; ви позовите вожњу, а возач ће вас и вашу групу од највише три особе одвести до одабраног одредишта.

Ако сваки путник има различиту луку позива, можете додати и више заустављања својој Убер вожњи.

УберКСЛ

Док УберКс услуга може да прими само четири особе, УберКСЛ вам омогућава да превезете до шест путника или додатног пртљага без угрожавања удобности. Ауто је нешто већи – обично СУВ или комби – да стане више возача, тако да кошта незнатно више.

Међутим, ако делите цену карте између путника, то често одговара сличној цени по возачу.

УберКс Схаре

УберКс Схаре, раније познат као Убер Поол, је међу најприступачнијим типовима вожње компаније. Комбинује лакоћу и услугу од врата до врата УберКс-а, али аутомобил делите са још два сувозача. Не само да је ова врста вожње добра за климу, већ Убер такође тврди можете уштедети до 20% ако путујете са сувозачем који путује дуж ваше руте.

Постоји једно ограничење за УберКс Схаре: не можете се возити са групом пријатеља и можете затражити само једно место. Дакле, ако желите да резервишете групну вожњу користећи Убер, УберКс је дефинитивно боља опција. УберКс Схаре се налази негде између таксија и аутобуса, дајући вам директну руту до вашег одредишта, али по нижој цени од типичног Убер путовања.

  Како да измените фотографије и видео записе са свог фотоапарата

Убер Цомфорт

Убер Цомфорт би требало да буде ваш избор ако тражите мало више удобности од вожње Убером. Услуга нуди аутомобиле који су корак даље у односу на УберКс опције. Са овом вожњом, очекујте да ћете бити покупљени у новијем возилу са адекватним простором за ноге.

Такође имате опцију да возачу саопштите своје жеље, укључујући избор између четири унапред подешене температуре у апликацији и да ли желите мирну вожњу и не желите да ћаскате са возачем. Дакле, ако вам не смета да потрошите мало више за удобност, не можете погрешити са Убер Цомфорт-ом.

Уберове премиум вожње

Брзи раст Убера током година омогућио му је да појача своје луксузне опције. Убер-ове премиум опције вам најбоље одговарају ако желите да се возите удобно, са истим осећајем приватности и услуге као професионални возач.

Убер Блацк

Ако је УберКс еквивалент таксију заснован на апликацији, онда је Убер Блацк одговор компаније на професионалног возача. Ако резервишете ову услугу, можете очекивати све удобности сопственог возача и луксузнијег аутомобила.

Ваш Убер возач ће имати минималну оцену од 4,85 звездица и можете да затражите од њега да прилагоде окружење возила према вашим жељама. Уз Убер Блацк, такође можете уживати у флексибилнијим преузимањима и нема накнаде за чекање пет минута. Осим тога, не морате да бринете о накнади за отказивање док не прође петнаест минута. Наравно, Убер Блацк додаје премију вашој цени да би то надокнадио.

Убер црни СУВ

Баш као што се УберКс може надоградити на УберКСЛ за додатне путнике, може и Убер Блацк. Ако одлучите да резервишете Убер црни СУВ, можете очекивати исти ниво удобности и услуге, али са довољно простора за смештај до шест возача.

Обе услуге Убер Блацк вам дају додатне опције као што су тихи режим, контрола температуре и помоћ при пртљагу. Идеалан је када путујете на аеродром са својом породицом.

Додатне врсте Убер вожње

За многа ваша путовања само је потребан аутомобил који ће вас одвести са једног места на друго, а Убер има много доступних опција за те вожње. Међутим, понекад ће вам требати додатна подршка или друге погодности, а ту су Убер-ови додатни типови вожње корисни.

УберВАВ

Ако користите инвалидска колица, знаћете да опције превоза широм света нису само ограничене, већ су веома ретко подешене да задовоље ваше потребе. Већина Убер аутомобила није погодна за инвалидска колица или скутере за кретање. Дакле, ако требате да се провозате својим инвалидским колицима, онда је УберВАВ ваша најбоља опклада.

  Како постати ловац на бубе 2023.

Према Убер, сви УберВАВ возачи су сертификовани од треће стране за вожњу и помоћ особама са инвалидитетом. Оно што је сјајно је то што је цена ВАВ вожње такође упоредива са најприступачнијом опцијом компаније, УберКс.

Убер ауто седиште Кс

Путовање са младом особом може бити стресно искуство, не само зато што ћете вероватно морати да их вежете за ауто седиште. Већина Убер типова вожње не нуди аутоседишта, а возила можда чак ни не подржавају причвршћивање једног.

Убер ауто седиште Кс је одлична опција ако сте родитељ који тражи безбедну вожњу са својим дететом. Од овог писања, Убер Цар Сеат Кс је доступан само у Њујорку.

Убер ауто седиште Кс вожње укључује седиште Нуна РАВА, које је идеално за децу која имају између пет и 65 фунти. Убер наплаћује паушалну накнаду од 10 долара да резервише ову врсту вожње. Међутим, цене за саму вожњу су исте као и за УберКс. Нажалост, ако имате више од једног детета којима је потребно ауто-седиште, ове вожње вам неће одговарати, јер може да прими само једно ауто седиште по возилу.

Убер Греен

Убер државе одлучна је да постане платформа са нултом емисијом до 2040. У светлу овога, компанија је представила Убер Греен у септембру 2020. Убер Греен повезује возаче са хибридним и потпуно електричним возилима и одлична је опција ако тражите начин да одиграјте своју улогу у смањењу загађења и побољшању квалитета ваздуха у вашем граду.

Према Уберове тврдњесвако Убер Греен путовање производи најмање 55% мање емисија од других типова вожње.

Убер такси

Као што име говори, можете резервисати и традиционални такси са Убер таксијем. Ова врста вожње је доступна на више од 90 локација у Сједињеним Државама, а можете затражити такси са само неколико додира.

Безбедност, погодност и унапред дефинисане цене су неки од разлога зашто би резервисање таксија преко Убера било боље од резервисања на традиционалан начин. Све таксије повезане са Убер-ом возе потпуно лиценцирани таксисти.

Убер Ресерве

Једна од најгорих могућих ствари која се може догодити када касните је да вам Убер возач отказује. Да бисте избегли могућност да се такав сценарио догоди у једанаестом сату, можете унапред резервисати вожњу користећи Уберову функцију резервисања. Ако резервишете вожњу до или са аеродрома, од вас ће бити затражено да унесете авиокомпанију којом летите или број вашег лета док резервишете вожњу.

  Да ли АТ&Т наплаћује замјенску СИМ картицу?

Убер ће користити ове информације да прати ваш лет и сходно томе прилагоди време преузимања. Дакле, чак и ако ваш лет касни или стигне рано, нећете морати да бринете да ћете сатима чекати да ваш возач стигне. Ваш возач ће такође чекати до сат времена након вашег процењеног времена доласка без додатних трошкова. Можете резервисати своју вожњу до 90 дана унапред и бесплатно је отказати сат времена пре вожње.

Убер Рент

Од БМВ-а серије 3 до Цхевролет Болта, Убер Рент вам омогућава да лако резервишете изнајмљене аутомобиле од Доллар, Сикт, Хертз и Авис директно из Убер апликације. У зависности од тога да ли су возила доступна за преузимање истог дана, можете изнајмити аутомобил истог дана или неколико месеци унапред.

Ауто можете изнајмити на само сат времена или на највише шест месеци. Ако сте млађи од 25 година, може се применити накнада за младог возача. Да бисте резервисали аутомобил за изнајмљивање, мораћете да покажете своју личну кредитну картицу за депозит. Можете отказати своју резервацију 48 сати пре времена преузимања без додатне накнаде. Такође можете да испоручите ваш изнајмљени аутомобил до вашег прага у одабраним градовима уз Убер Рент витх Валет.

Убер Пет

Као што име говори, Убер Пет је најпогоднији тип вожње Убером за оне са кућним љубимцима. Иако бисте могли назвати стандардни УберКс, већина возача би одбила улазак кућних љубимаца у своја возила. Нису обавезни да вам дозволе да се возите са њима. Дакле, за поуздано, безбрижно путовање са вашим вољеним кућним љубимцима, изаберите опцију Убер Пет ако је доступна.

Иако нема ограничења у погледу расе или величине кућног љубимца које можете повести у своју вожњу Убером, осим ако се ваш возач не договори другачије, можете повести само једног малог љубимца. Према Уберов блогне морате да резервишете Убер Пет ако планирате да се возите са псом помоћником.

Имајте на уму да, пошто ћете са собом повести свог крзненог пријатеља, ваша вожња ће коштати више од стандардног УберКс-а. Такође вам може бити наплаћена накнада за чишћење ако ваш љубимац на било који начин оштети возило.

Иако је апликација Убер релативно једноставна ствар, компанија не нуди много упутстава за различите вожње Убером доступне у вашем региону. Сваки тип вожње је приказан у апликацији без адекватних информација које би вам помогле да одлучите који тип Убера је прави за ваше путовање.

Пошто не постоје фиксне накнаде за Убер вожње, цена може значајно да варира у зависности од доба дана и где се налазите. Ако сте чести возач Убера који жели да уштеди неколико долара сваког месеца, размислите о претплати на програм чланства Убер Оне.