Како користити покрете руку за покретање реакција у ФацеТиме видео позивима

Кључне Такеаваис

  • Аппле вам омогућава да покренете реакције покретима руку како бисте побољшали виртуелне састанке. Они раде не само у ФацеТиме-у, већ иу апликацијама за видео позиве трећих страна.
  • Реакције укључују срца, палац горе, ватромет, палац надоле, кишу, балоне, конфете и ласере. Сваки гест покреће јединствени ефекат проширене стварности.
  • Можете да онемогућите реакције за апликације на вашем иПхоне-у, иПад-у или Мац-у да бисте избегли њихово случајно покретање током важних или формалних видео позива.

Досадили су вам мемоџије и филтери једним додиром? Аппле нуди нови начин укључивања у виртуелне састанке лицем у лице уз реакције. Можете да користите различите покрете рукама да бисте покренули ефекте проширене стварности у ФацеТиме-у и другим апликацијама за видео позиве.

Хајде да погледамо које су реакције, ко може да их користи, све доступне покрете рукама и како да онемогућите функцију када вам није потребна. Без обзира да ли користите иПхоне, иПад или Мац, ми ћемо вас покрити.

Шта су реакције и који уређаји их подржавају?

Реакције су ефекти проширене стварности који се покрећу специфичним покретима руку. Појављују се у вашим видео позивима када камера открије те покрете. Реакције су један од сјајних ефеката које можете да користите у ФацеТиме-у, али функционишу и у другим апликацијама као што су ВхатсАпп и Гоогле Меет.

  Вероватно најбоља алтернатива за ЦСВ складиште: подаци о паркету

Да бисте користили реакције са покретима руку, потребан вам је један од следећих уређаја који покреће најмање иОС 17, иПадОС 17 или мацОС Сонома:

  • иПхоне 12 или новији
  • иПад Про 11 инча (3. генерације и новије)
  • иПад Про 12,9 инча (5. генерација и новије)
  • иПад Аир (4. генерације и новије)
  • иПад мини (6. генерација)
  • иПад (10. генерација)
  • Аппле силиконски Мац (М1 МацБоок Аир и новији)

Све у свему, потребан вам је иПхоне или иПад који покреће А14 Биониц чип или новији процесор да бисте испробали реакције. Ако ваш Мац има Интел чип, можете да користите подржани иПхоне као веб камеру да бисте користили реакције у видео позивима.

Ко може да види реакције у видео позивима?

Иако ваши уређаји морају да испуне горенаведене критеријуме да би користили реакције са покретима руку, компатибилан уређај није неопходан ако корисник једноставно жели да види реакције које је додала друга страна у видео позив.

То значи да чак и ако ваша породица или пријатељ користи Андроид уређај или иПхоне који ради на иОС 16 и старијим верзијама, и даље могу да виде 3Д ефекте који се активирају са вашег краја.

Користите ове покрете рукама да бисте покренули реакције у својим видео позивима

Сада, погледајмо осам реакција које можете покренути покретима руку. Типови покрета рукама су исти за иПхоне, иПад и Мац.

Реакције су подразумевано омогућене, тако да све што треба да урадите је да направите један од доленаведених покрета руком да би се појавио ефекат проширене стварности.

  4 начина да прочитате иМессаге текстове без упозорења пошиљаоца

1. Срца

Реакција срца је диван начин да поздравите члана породице, блиског пријатеља или партнера у видео позиву. То је изражајнији начин да се опростите и када завршавате позив.

Користите две руке да формирате срце. Између ваших руку, низ црвених срца ће се појавити да полако лебде нагоре и даље.

2. Тхумбс-Уп

Овом реакцијом можете дати „лајк“ ако неко дели добру идеју или предлог.

Једноставно држите један палац горе. 3Д палац горе, који се налази у облачићу за мисли сличан икони друштвених медија, искочиће одмах поред вашег.

3. Ватромет

Реакција ватромета је одлична за свечане прилике. Можете га користити и на преувеличан, духовит начин када дајете комплименте.

Истовремено држите два палца горе. Ваш екран ће постати тамнији да би шарени ватромет искочио свуда око вас.

4. Тхумбс-Довн

Нешто не ради или вам се не свиђа? Ова реакција вам омогућава да изразите неслагање да бисте изразили неслагање.

Да бисте га активирали, држите један палац надоле. 3Д ефекат изгледа исто као палац горе, али обрнут.

5. Киша

У видео позиву, реакција на кишу изражава разочарење, огорчење или умор, помажући вам да осветлите ситуације које нису идеалне.

Држите два палца надоле истовремено да би олујна киша испунила ваш екран.

6. Балони

Слично ватромету, реакцију балона можете користити за позитивне, слављеничке догађаје. Добар је и за рођендане и друге виртуелне забаве.

Направите гест победе или мира једном руком. Гледајте како балони јарких боја различитих величина лебде свуда око вас, чак до те мере да вам заклањају лице!

  Како уклонити водени жиг са фотографије: 5 једноставних начина

7. Конфети

Ово је још једна слављеничка реакција. Направите гест победе или мира са обе руке како би конфете падале на вас.

8. Ласери

Последња реакција има две занимљиве верзије. Понекад ћете видети ласерску куглу са ефектима дима. У другим случајевима, то ће бити ласерски зраци који иду око вас.

Да бисте покренули било који од њих, направите знак рогова (или знак „камен на“) са обе руке.

Како онемогућити реакције на вашем иПхоне-у, иПад-у или Мац-у

Реакције су забавне када сте укључени у необавезан разговор са породицом и пријатељима, али ако сте забринути да бисте их случајно могли покренути на радном састанку, ево како да то онемогућите да бисте избегли непотребно искакање 3Д ефекта.

Да бисте онемогућили реакције на иПхоне-у или иПад-у, прво морате да будете у видео позиву. Затим приступите Контролном центру, додирните Ефекти и поништите избор Реакције.

Међутим, имајте на уму да ово само онемогућава реакције у тој одређеној апликацији. Тренутно не постоји начин да се онемогуће реакције у свим апликацијама. На пример, ако не желите да 3Д ефекти ометају ваше Зоом састанке, мораћете поново да поновите горенаведене кораке током Зоом позива.

Да бисте онемогућили реакције на одређеној Мац апликацији, прво започните видео позив у тој апликацији. Затим кликните на зелену икону Видео на траци менија и поништите избор Реакције. Икона ће се променити из зелене у сиву када је онемогућена. Поновите кораке ако желите да онемогућите функцију у другој апликацији.

Побољшајте своје видео позиве помоћу реакција

Реакције су живахан начин да видео позиве са породицом и пријатељима учините забавнијим и пријатнијим. Тренутно можете да користите једноставне покрете рукама да бисте покренули укупно осам различитих 3Д ефеката у својим видео позивима.

Ако сте у формалнијем видео позиву, не брините. Можете лако да онемогућите реакције како бисте спречили да се ови ефекти који привлаче поглед случајно појаве и прекину ваш разговор.