Како креирати и управљати више ХомеКит домова

Аппле-ова Хоме апликација је најбољи начин да контролишете своју ХомеКит додатну опрему помоћу иПхоне-а, иПад-а, Мац-а, Аппле ТВ-а или Аппле Ватцх-а. Али шта да радите ако имате кућу за одмор, некретнину за изнајмљивање или желите да управљате кућом за неког другог?

Не брините – можете користити и апликацију Хоме за то. Показаћемо вам како да креирате и управљате више домова за кратко време у апликацији Хоме.

Више ХомеКит домова: шта ће вам требати

Кредит за слику: Унспласх

Пре него што направите више ХомеКит домова, мораћете да испуните неколико захтева. Прво, морате осигурати да ваши иОС уређаји буду ажурирани са најновијим верзијама софтвера.

Такође ће вам требати ХомеКит чвориште на обе локације ако желите да искористите предности даљинске контроле ван куће, сцена и аутоматизације. Као што можете очекивати, ваш центар такође мора да користи најновију верзију софтвера.

Како направити више ХомеКит домова

За креирање секундарног ХомеКит дома потребно је само неколико додира. Започните покретањем апликације Хоме, а затим додирните дугме Додај. Сада додирните Додај нови дом.

Затим помоћу тастатуре дајте назив свом новом дому, а затим додирните Готово. Ако желите да промените позадину свог новог дома, додирните Изабери из постојећег или Сними фотографију.

  Преместите датотеке са преузимања на другу локацију на основу типа датотеке

На крају, додирните Сачувај у горњем десном углу екрана да бисте довршили процес креирања куће.

Како да се пребаците између ваших ХомеКит домова

Попут прављења новог дома, Аппле-ова апликација Хоме омогућава брзо и лако пребацивање између више домова или домова које делите са другима. Започните покретањем апликације Хоме.

Сада додирните дугме Више…. Затим једноставно додирните име дома на који желите да се пребаците. Апликација Хоме ће полако избледети у позадину додељену другом дому, а сви њени додаци ће се појавити на екрану.

Сада сте спремни да додате производ за паметни дом у Аппле ХомеКит у нови дом.

Како омогућити аутоматско пребацивање кући

Алтернативно, можете да користите локацију свог уређаја за аутоматско пребацивање између домова. Међутим, прво ћете морати да омогућите услуге локације. Ако вам је потребна помоћ, погледајте наш водич о томе како да делите своју локацију на иПхоне-у.

Са укљученим услугама локације, почните покретањем апликације Хоме. Затим додирните дугме Још… на врху екрана.

Сада додирните стрелицу уназад поред Хомес близу леве стране апликације Хоме. Коначно, додирните прекидач поред Пребацивање кући.

Како да организујете своје ХомеКит домове

Као и код организовања вашег ХомеКит дома са собама и зонама, можете да користите апликацију Хоме да бисте прилагодили изглед ваших домова. Прилагођавање редоследа ваших домова омогућава брзе промене ако немате омогућено аутоматско пребацивање куће.

Покрените апликацију Хоме, а затим додирните дугме Још…. Затим тапните на Хоме Сеттингс, а затим додирните стрелицу за назад поред Хомес близу горњег левог угла. Сада додирните Уреди, а затим превуците своје домове у жељени редослед.

  5 сјајних ствари које можете да урадите са Питхон-ом

Када завршите, додирните Готово да бисте сачували промене.

Како избрисати ХомеКит Хоме

Ако треба да избришете ХомеКит дом, то ћете учинити и преко апликације Хоме. Покрените апликацију Хоме, а затим додирните дугме Још….

Затим додирните Хоме Сеттингс. Сада померите надоле и додирните опцију Уклони почетну страницу на дну.

Одавде ће апликација Хоме приказати упозорење у којем се наводи да ће уклањање куће такође избрисати сву додатну опрему, сцене и аутоматизацију унутар. Када будете спремни, додирните Уклони да бисте избрисали свој дом.

Управљајте свим својим ХомеКит домовима помоћу апликације Хоме

Креирањем више ХомеКит домова, можете додати паметне додатке директно на сваку локацију, смањујући укупни неред у апликацији Хоме. Када треба да промените локацију, покрените апликацију Хоме и изаберите свој дом или у потпуности решите нагађање тако што ћете искористити предности аутоматског пребацивања куће.