Како креирати јединствене звукове помоћу Сцулптуре Синтх у Логиц Про

Док су многи синтисајзери специјализовани за своје емулације синтетичких инструмената, Сцулптуре синтисајзер у Логиц Про користи јединствен приступ моделирању инструмената.

Можете одабрати материјал за жице, где и како ће се ишчупати, и трансформисати многе његове параметре. Његов широк спектар функција може бити застрашујући за учење; али показаћемо вам како сваки одељак функционише, тако да можете да експериментишете и креирате оригиналне и живахне синтетичке делове.

Стринг Материал

На централној плочици за материјал кликните и превуците сиву тачку да бисте помешали четири типа материјала за жице: најлон, дрво, челик и стакло. Ово варира карактеристике крутости и пригушења.

Звук сваког типа жице ће се разликовати у зависности од тога како објекат 1, 2 и 3 удара у жицу. Такође, можете користити уграђене морфолошке тачке/пад или користити аутоматизацију у свом ДАВ-у да бисте променили тип стринга у реалном времену. Ово може помоћи да оживите ваш синтисајзер.

Ево параметара у овом одељку:

 • Медиа Лосс: Одређује колико окружење жице пригушује звук (нпр. ваздух или вода).
 • Резолуција: Контролише максималну количину хармоника унутар звука на средњем Ц.
 • Модулација напетости: Контролише количину привременог одређивања око средњег Ц.
 • Сакриј, Кеисцале и Релеасе: Сакрива или приказује додатне контроле клизача.

Ефекат свих ових клизача ће варирати док играте испод и изнад средњег Ц. За још сјајних Логиц синтисајзера, погледајте како да користите Ретро Синтх и како да користите ЕС2 синтисајзер.

амп Енвелопе

На десној страни Материал пад-а, можете видети наменски омотач појачала. Показује стандардне контроле АДСР (напад, распад, одржавање, ослобађање). Погледајте различите типове синтезе за освежење о овој теми. Имајте на уму да на време ослобађања и распадања могу да утичу ваши изабрани параметри у одељку стрингова, као што је губитак медија.

Дугмад за кључ и за преузимање на десној страни имају посебну функцију. Кликните и превуците вертикално на тастер Кеи да бисте одредили померање на основу висине ваших МИДИ нота. Урадите исто на опцији Пицкуп да бисте проширили стерео положај два пицкуп-а.

  Направите бољи Аппле Оне пакет са апликацијама које заправо користите

Глобалне контроле и кашњење

На врху интерфејса можете пронаћи глобалне контроле као што су три режима тастатуре: поли (може свирати до 16 нота одједном); моно (може свирати једну по једну ноту); легато (глатки прелаз између нота када се прва држи притиснутом пре следеће).

Остали глобални параметри укључују:

 • Гласови: Подесите до 16 гласова за свој синтисајзер.
 • Транспоновање: Промените висину тона нагоре или наниже за две октаве.
 • Туне: Промените висину вашег синтисајзера у центима.
 • Клизање: Одредите колико је времена потребно да једна белешка пређе на другу.
 • Топлина: Маргинално подешава сваки глас да би додао дебљину и топлину.

На десној страни Материал пад-а, можете пронаћи уграђени Делаи ефекат. Јединствена карактеристика је његова Спреад анд Гроове подлога са којом вреди експериментисати.

Вавесхапер

Вавесхапер лежи директно изнад подлоге за материјал и омогућава додатна подешавања таласног облика. Користите мени Тип да бисте изабрали једну од четири криве у облику таласа (Мека засићеност, Вари Дриве, Тубе-лике Дистортион и Сцреам).

Улазна скала вам омогућава да појачате или смањите хармонијски садржај и улазни сигнал. Точкић Вариатион мења равнотежу мокро/суво када је изабран ВариДрв и мења симетрију криве обликовања када су друге опције активне.

Објекти

Најмање један или највише три објекта су потребна да бисте узбудили, узнемирили или пригушили одабрану врсту жице. Изазов је научити како ефекат сваког објекта интерагује један са другим. Притисните број поред сваког објекта да бисте га укључили/искључили.

Окрените централни точкић да бисте променили јачину и померите леви клизач да бисте променили тембру (боју тона). Клизач ВелоСенс (Осетљивост на брзину) мења колико је ваш МИДИ осетљив на брзину сваке ноте. Клизач Вариатион варира и додаје тонске елементе. Ефекат сваког од ових клизача се мења између типова објеката.

  Како направити шаблоне у Гоогле документима

Дугмад за режим капије (КеиОн, Алваис и КеиОфф) вам омогућавају да контролишете када објекат ради. Користите искачући мени Тип да бисте изабрали како да утичете на тетиву, као што су Стрике, Бов, Плуцк и још много тога.

Пицкупс

Одељак за преузимање са леве стране даје вам још једну димензију контроле у ​​вези с тим како и где утиче на вашу струну. Замислите то као трзалицу за електричну гитару. Дебљина хоризонталне зелене линије одражава крутост струне. Притисните Цтрл + кликните > Омогући анимацију низа да бисте видели како ваша струна вибрира.

Кликните и превуците на клизаче означене бројевима 1, 2 и 3 да бисте померили позицију сваког од објеката. Превуците клизаче за Пицкуп А и Б да бисте их померили; ова два пикапа су приказана као провидне звонасте криве на дисплеју. Користите дугме Инверт на дну да бисте обрнули фазу преузимања Б; ефекат ће се разликовати у зависности од позиционирања ваших пикапа.

Филтери

Одељак филтера укључује пет дугмади типа филтера (ХиПасс, ЛоПасс, Пеак, БндПасс и Нотцх). Кликните на дугме Филтер да бисте га укључили/искључили.

Параметри у овом одељку укључују:

 • Кључ: Одређује ефекат граничне фреквенције на основу тога колико високо или ниско свирате.
 • Цутофф: Одређује централну (граничну) фреквенцију филтера.
 • Резонанција: Одређује вредност резонанце (појачање на или око централне фреквенције).
 • ВелоСенс: Одређује интензитет ефекта филтера на основу вредности брзине ноте.

Боди ЕК

Боди ЕК функционише и као основни ЕК и као симулатор телесне реакције. Изаберите опцију Ло Мид Хи са листе модела да бисте користили стандардни еквилајзер. Померите точкове да бисте појачали или смањили сваки део фреквенције.

Изаберите друге режиме за симулацију еквилајзера тела. Параметри се разликују од контрола ЕК и могу генерисати различите ефекте.

ЛФО и коверте

Скулптура има два ЛФО-а и коверте. На десној и левој страни, респективно, можете поставити циљ модулације (нпр. Цутофф) и подесити интензитет помоћу доњег клизача. Користите опцију виа да контролишете интензитет модулације кроз контролу брзине или МИДИ. Активирајте/деактивирајте било који од извора модулације притиском на њихове иконице бројева.

  9 решења за најбоље управљано откривање и реаговање (МДР) за побољшање безбедносног положаја

ЛФО параметри укључују:

 • Таласни облик: Одаберите таласни облик за ЛФО.
 • Крива: Промените облик таласа (као што се види на екрану).
 • Рате: Одређује брзину модулације.
 • Синц/Фрее: Синхронизујте брзину модулације са БПМ-ом вашег пројекта и поделама дужине нота; изаберите било коју брзину у Хз.
 • Енвелопе: Одређује време потребно да ЛФО модулација фаде ин/оут.
 • Фаза: Изаберите или миксујте између монофонске (синхронизована модулација) или полифоне (насумичне) ЛФО модулације.
 • РатеМод: Одређује интензитет модулације брзине ЛФО
 • Мени РатеМод Соурце: Изаберите извор модулације за РатеМод клизач.

Можете да омогућите Јиттер (ефекат муцања), Вибрато (модулација висине тона), Велоцити/Ноте на Рнд (насумична модулација) и Цтрл А Цтрл Б (МИДИ-контролисана модулација) помоћу картица на дну овог одељка. Параметри функционишу као у ЛФО.

Можете подесити сваку од АДСР фаза у одељку коверте, синхронизовати тајминг са милисекундама или БПМ-ом вашег пројекта и подесити временску скалу у горњем десном углу. ВариМод клизач одређује интензитет варијације модулације.

Морпх Пад и Поинтс

Функција Морпх у Сцулптуре вам омогућава да лако прилагодите многе параметре да бисте генерисали динамичан и еволуирајући звук. Можете нацртати и исцртати своје морфолошке тачке и путању између њих.

Пет тачака се састоје од четири угла и центра. Црвена лопта представља тренутну позицију тачке. Дугме Аутоселецт бира најближу тачку морфологије. Дугме Рнд насумично врши избор свих параметара одабраних тачака морфологије. А Инт клизач контролише интензитет рандомизације.

Морф Енвелопе вам омогућава да подесите време исцртаних тачака у режиму синхронизације или мс (милисекунде). Уверите се да је Енв омогућен да видите своје тачке у подлози. Притисните Цтрл + кликните > Цлеар Морпх Енвелопе да обришете своје тачке преокрета.

Скулптирајте јединствене звуке са скулптуром

Једном када одаберете режим тастатуре и звук основне жице, контролишете како вибрира помоћу објеката и пријемника. Обликујте тонске елементе помоћу одељака Вавесхапер, Боди ЕК и Филтер. Затим додајте нешто разноликости са одлагањем, ЛФО-овима, ковертама и другим контролама модулације.

Додајте у употребу морфолошке тачке и ваши синтисајзери ће добити динамику и виталност.