Како написати и продати е-књигу

Тренутно живимо у ери у којој је све у електронском облику—на пример, е-банкарство, е-трговина, е-поклони, е-карте и још много тога.

То је зато што електронске ствари доносе удобност у наше животе. И људи воле овај начин да раде све са било ког уређаја и било где. Сада људи такође желе да већина њихових ствари буде присутна у електронском облику.

Као резултат тога, књиге не могу остати одвојене од оваквог начина живота. То је зато што велики део становништва воли да чита. Да би размазили њихову наклоност, издавачи су развили е-књиге.

Ово одржава љубав људи према читању живом.

Пре него што сазнамо детаљно о ​​објављивању е-књиге, хајде да прво разумемо шта је е-књига.

Шта је е-књига?

Једноставно речено, е-књига је књига у електронском или дигиталном облику. Е-књиге су књиге које се не могу уређивати и које долазе у дигиталном облику тако да читаоци могу да их читају на рачунарима, мобилним уређајима или више. Е-књиге се такође могу мењати, што значи да ће на ком год екрану да их гледате савршено одговарати вашем екрану.

Предности е-књиге

Е-књиге су савршена алтернатива, или можете рећи најбоље решење у односу на књиге у меком повезу. Ево неких главних предности које нуди е-књига.

#1. Уштеда простора

Неки људи воле књиге и воле да поседују различите књиге. За такве књишке мољце, е-књиге могу да штеде простор. Јер у супротном ће вам можда требати посебна соба за ваше физичке књиге. А за оне којима недостаје простора, е-књиге могу учинити чуда.

#2. Исплативо

Књиге у меком повезу укључују производњу, штампање, испоруку и друге трошкове. С друге стране, е-књиге не укључују никакву врсту активности. Као резултат тога, можете објавити е-књигу по много повољнијим ценама.

  Како читати Твиттер теме у обрасцу за дуге објаве

#3. Еколошки

Велика количина папира се троши на производњу папирних књига што резултира сечењем милиона стабала. Све ово доприноси еколошким проблемима, глобалном загревању итд. Е-књиге дају савршену еколошку алтернативу. Можете играти своју улогу у очувању природе тако што ћете објавити е-књигу.

#4. Преносив

Е-књиге можете носити свуда без икаквог оптерећења. Читаоци их могу читати на било ком уређају без икаквих граница. Ово чини е-књиге прилично згодним.

Како пронаћи идеје за тему за е-књиге?

Проналажење праве теме е-књиге је неопходно у складу са вашим могућностима. Имаћете представу о томе шта ваша публика жели да чита. Осим тога, требало би да имате одговарајуће знање о теми. То је зато што својој публици треба да пружите тачне и поуздане информације.

Ево неколико савета који ће вам помоћи да пронађете идеје за тему.

  • Идентификујте нишу ваше е-књиге: Пре него што пређете на тему, морате бити јасни о ниши ваше е-књиге. Ово ће у великој мери сузити област ваше теме.
  • Истраживање популарних тема путем аналитике: Друштвени медији и аналитика блогова су најбољи начини за истраживање популарних тема. Можете проћи кроз старије блогове да видите који има више прегледа.
  • Користите кључне речи за проналажење популарног садржаја: кључне речи вам помажу да идентификујете популаран садржај. Такође ће вам понудити метрике као што су дељења на Твитеру, ангажовање на Фејсбуку и још много тога.
  • Истражите своје конкуренте: Истраживање ваших конкурената је веома важно. Ово ће вам помоћи да победите конкуренцију стварањем бољих идеја и садржаја.

Колико дуго треба да буде е-књига?

Најпродаваније књиге на вебу обично имају 30-50 страница. Овај број понекад може да се креће око 100 када имате дугачку тему. Међутим, то није неопходно; Е-књиге такође могу имати странице мање од 20.

Али која би требала бити идеална дужина?

Одговор је да ово није важно питање. Важна ствар је вредност коју можете додати својој е-књиги.

  Заобиђите О:Конфигурисање и укључите подешавања приватности са траке са алаткама [Firefox]

Како написати и објавити е-књигу?

Напишите добру књигу

Писање добре књиге је прва и најважнија ствар која може учинити да ваша е-књига буде на тржишту. Требало би да буде способно да ангажује читаоце и да укаже на тему. Ваша е-књига треба да одговори на сва питања ваше публике.

Такође треба да буде добро углачан и представљен. Такође треба да буде потпун и добро написан.

Напишите савршен опис књиге

Опис књиге се сматра уводом за читаоца. То је начин да сумирате целу е-књигу и кажете им зашто морају да је купе.

Опис књиге треба да објасни како ће ваша е-књига побољшати њихове животе и помоћи у одређеној области. Требало би да им дозволите да верују да је ваша е-књига ствар која им може помоћи. Добар опис књиге ће подстаћи већу продају.

Направите занимљиву насловницу

Људи такође могу проценити вашу е-књигу по корицама. Зато се побрините да имате најатрактивнији и најефективнији омот. Баш као што изглед, боје и илустрације физичке књиге привлаче читаоце, изглед е-књиге је такође важан.

Корице књиге имају велики део доприноса. Дизајн књиге треба да изгледа лако, а не компликовано. Људи ће сматрати да је ваша књига читљива само ако изгледа занимљиво. За професионалну насловницу, требало би да ангажујете професионалног графичког дизајнера.

Изаберите праву платформу за објављивање

Постоји више платформи за објављивање е-књига које можете изабрати. Различите платформе имају различите врсте услуга и доступних планова. На пример, једна од популарних платформи укључује Амазон. Његова издавачка платформа се назива КДП или Киндле Дирецт Публисхинг.

Неке од платформи вам такође помажу да промовишете своје е-књиге и помажу да пронађете праве читаоце. Права платформа може вам омогућити згодан приступ разним опцијама дистрибуције.

Одредите цену

Е-књиге вам могу помоћи да остварите веће профитне марже због мањих трошкова производње. Али приметно је да читаоци такође желе да плате мање за е-књиге него за штампане књиге. Дакле, треба да имате ово на уму и одлучите о цени за своју е-књигу.

Идентификујте ту слатку тачку која ће добро функционисати за читаоце и за вас. Добра идеја је да истражите цене својих конкурената за сличне производе. Такође можете узети у обзир дужину ваше е-књиге, њен жанр, величину ваше публике итд. Можете променити цену ако прва тактика продаје не функционише исправно.

  Најбољи паметни уређаји за чишћење у 2024

Отпремите своју е-књигу

Када сте идентификовали цену и платформу за објављивање, време је да отпремите своју е-књигу. Различите платформе имају различите сценарије. Можете пратити процес који ваша одабрана платформа захтева.

Овде ћете можда морати да додате детаље е-књиге, корице, рукопис итд. Такође морате да изаберете права дистрибуције, планове тантијема итд.

Објавите

Када завршите са отпремањем, време је да га објавите. Коначно објављивање ће омогућити да ваша е-књига буде видљива на платформи.

Како продати своју е-књигу?

Сада сте спремни за објављивање е-књига. Време је да га продате и досегнете своју публику. Један од згодних начина да га продате је директно са ваше веб странице. То је зато што ако поседујете веб локацију, имаћете активну публику. На овај начин, ваша е-књига може директно доћи до њих.

Ако га немате или желите ново место за своју е-књигу, Амазон је идеална платформа. То је дивна платформа за самоиздаваштво за мале и средње издаваче. То може помоћи вашој е-књиги да има одличну видљивост и да досегне ширу публику.

Алтернативно, можете размотрити трговце на мало као што су Кобо, Аппле и Ноок. Ваша е-књига може да добије невероватну изложеност на овим платформама.

ФАКс

Да ли је тешко продати е-књиге?

Не, није тежак задатак продати е-књигу. Али да, морате да следите најбоље праксе док пишете, дизајнирате и дистрибуирате своју е-књигу. Са савршеним планом, можете продати своје е-књиге лако и невероватно.

Које врсте е-књига се најбоље продају?

Неки од најпродаванијих жанрова е-књига су:
1. Религија и духовност
2. Самопомоћ
3. Мемоари и биографије
4. Друштвене науке и политика
5. Природни лекови

Како да уновчим своју е-књигу?

Испод су кораци да зарадите новац од своје е-књиге:

Корак 1: Одаберите јединствену и популарну тему
Корак 2: Напишите е-књигу високог квалитета
Корак 3: Одаберите праву платформу за објављивање
Корак 4: Креирајте маркетиншку стратегију
Корак 5: Одаберите цену
Корак 6: Објавите своју е-књигу

Завршне речи

Дакле, покрили смо све о е-књигама. Направите пажљиву стратегију пре него што је објавите. Ови савети ће вам помоћи да напишете савршену е-књигу и учините је успешним.

Затим можете истражити од А до Ш о маркетиншком колатералу.