Како направити АИ аутопортрете усред путовања

Кључне Такеаваис

  • Можете да користите АИ генераторе уметности као што је Мидјоурнеи да бисте креирали маштовите аутопортрете тако што ћете отпремити референтну слику и генерисати упите.
  • Играјте се са кључним параметрима као што су тежина слике, стил и параметар Веирд да бисте прилагодили излаз својих АИ аутопортрета.
  • Побољшајте квалитет слике тако што ћете променити однос ширине и висине слике и повећати слику на највишу резолуцију пре него што преузмете своје АИ аутопортрете.

Генератори уметности вештачке интелигенције као што је Мидјоурнеи могу поново да замисле вашу слику у много различитих стилова, позадина, боја и расположења. Пратите овај водич да бисте направили неке маштовите аутопортрете, гледано кроз сочиво вештачке интелигенције.

Корак 1: Отпремите референтну слику

Да бисте направили АИ аутопортрет, мораћете да отпремите своју личну слику. То је оно што ће се користити за вођење генерисања слике.

Имајући ово на уму, препоручујемо да заштитите своју приватност креирањем приватног ћаскања са Мидјоурнеи Ботом и генерисањем упита унутар нити за директне поруке, уместо на јавним каналима.

Ако су вам потребне додатне смернице за навигацију овим платформама, погледајте наш водич о томе како да користите Мидјоурнеи, као и како да почнете са Дисцорд-ом.

Слике које генеришете помоћу упита ће се и даље појављивати у галерији веб локације Мидјоурнеи. Ово можете заобићи тако што ћете се претплатити на Про или Мега план и променити подешавања у Стеалтх Моде.

Идите на било који канал #невбие или #генерал и кликните на име Мидјоурнеи Бота где год га видите. Затим укуцајте Здраво у оквир за поруке и притисните ентер да отворите прозор за директну поруку.

  Како добити 3-минутне видео записе на ТикТок-у

Можете или да превучете слику са рачунара и испустите је у оквир за поруке или да кликнете на симбол + у пољу за поруку да бисте пронашли и отпремили слику са свог рачунара.

Када изаберете слику, притисните ентер на тастатури да бисте је отпремили у ћаскање. Затим кликните десним тастером миша на слику и изаберите Копирај везу.

За овај водич користимо насумично генерисану АИ слику (не)особе са веб локације под називом Ова особа не постоји.

Корак 2: Направите упит користећи УРЛ

Сада можемо почети са упитима. Ево како изгледа основни шаблон:

/imagine prompt [image URL] [prompt]

Прво замените УРЛ слике везом слике коју сте копирали у претходном кораку. Затим можете почети да куцате опис слике.

Када први пут налепите везу у оквир за поруке, биће веома дугачак. Али када притиснете ентер, веза ће се скратити и ову верзију можете користити за будућа упутства.

Најосновнији услов је да наведете особу у свом упиту. У овом случају, укључили смо, на пример, „жену вилењака“. Али поред тога, можете постати креативни са окружењем, уметничким стилом, расположењем, предметима итд.,

Ако вам је потребна инспирација, можете да прегледате ове АИ уметничке идеје пре него што почнете.

Корак 3: Играјте се са кључним параметрима

Постоје три параметра која вреди проверити ако желите да добијете боље резултате за свој АИ аутопортрет. Да бисте их користили, једноставно додајте параметар на крај вашег упита.

Тежина слике

Параметар –ив означава тежину слике. Можете га користити да нагласите више референтне слике или више текстуалног описа на коначној слици.

Мала тежина слике, као што је –ив 0,5, значи да ће текстуални упит имати већи утицај на коначну слику.

/imagine prompt https://s.mj.run/4r_P9m_jvDU A woman in a sharp grey suit sitting in an office full of robots, brightly lit, futuristic --iw 0.5

Већа тежина слике, као што је –ив 1,5, значи да ће референтна слика имати већи ефекат на коначну слику.

/imagine prompt https://s.mj.run/4r_P9m_jvDU A woman in a sharp grey suit sitting in an office full of robots, brightly lit, futuristic --iw 1.5

Овај број можете поставити било где између 0 и 2. Подразумевано, он је подешен на 1 за једнаку тежину између слике и упита.

  Како се пријавити за библиотечку картицу од куће

Стиле Рав

Много „улепшавања“ се примењује на слике Мидјоурнеи, што чини лепе слике (мислите на филмске холивудске снимке). Али проблем је што завршите са сликама које изгледају нереално, па чак и лажно, када уместо тога желите аутопортрет вештачке интелигенције који изгледа као прави човек.

Додавање параметра –стиле рав може помоћи у овоме фокусирањем на стил који наведете и уклањањем неких аутоматских улепшавања које се настављају. Разлика у два сета слика испод је суптилна, али ипак приметна.

/imagine prompt https://s.mj.run/4r_P9m_jvDU Oil painting portrait of a woman in a field of green rolling hills

https://s.mj.run/4r_P9m_jvDU Oil painting portrait of a woman in a field of green rolling hills --style raw

Чудан

Прављење аутопортрета са вештачком интелигенцијом може да вам остави осећај да се осећате помало чудно док гледате како се трансформишете кроз сочиво АИ система. Па зашто се не бисте ослонили на чудност додавањем параметра –веирд?

Према приручник Мидјоурнеи, ово „уводи необичне и необичне квалитете“ у слику. Још једном, ово ће помоћи да се направи АИ аутопортрет који је мање леп, а потенцијално јединственији.

Подразумевана чудна поставка је 0 са максималном вредношћу од 3000, додавањем додира овога у ваш упит добићете више неочекиваних резултата.

/imagine prompt https://s.mj.run/4r_P9m_jvDU 3D render model of a woman

/imagine prompt https://s.mj.run/4r_P9m_jvDU 3D render model of a woman --weird 2000

Корак 4: Побољшајте квалитет слике

Две области у којима можете да побољшате квалитет своје слике су размера и резолуција слике.

Почнимо са променом односа страница. Подразумевани однос за Мидјоурнеи слике је 1:1, што добро функционише за низ друштвених платформи на којима бисте можда желели да користите свој аутопортрет АИ.

  Како препознати да ли вас је неко оставио на Снапцхату или вам није био пријатељ

Али ако желите да уоквирите слику на начин који се истиче, покушајте да промените димензије на оно што се користи у класичној портретној фотографији додавањем –ар 2:3 или –ар 4:5.

Промена односа ширине и висине слике у Мидјоурнеи вам такође даје више опција да користите своју АИ уметност за ствари као што су позадине радне површине, штампање и друштвене платформе које захтевају различите димензије слике.

/imagine prompt https://s.mj.run/4r_P9m_jvDU portrait of a woman, photorealistic, neutral background --ar 4:5

Још једно вредно прилагођавање је повећање величине слике да би се произвела највећа могућа резолуција.

Прво изаберите слику са којом желите да радите из скупа од четири помоћу дугмади означених са У. Горња лева и десна слика су означене као У1 и У2, док су доње леве и десне слике означене као У3 и У4.

Слика ће се сама поново појавити у ћаскању, овог пута са опцијом да кликнете на Упсцале (4к). Кликните на ово дугме и сачекајте да се завршна обрада заврши.

Корак 5: Преузмите свој АИ аутопортрет

Када завршите са повећањем величине слике, кликните на слику да бисте је прегледали, а затим кликните на Отвори у претраживачу. Кликните десним тастером миша на слику и изаберите Сачувај слику као да бисте је преузели на свој рачунар.

Сада када имате АИ аутопортрет, можете да промените своју слику профила на друштвеним медијима у нешто забавније. Такође можете да користите АИ аутопортрете да заштитите своју приватност. Креирањем слике по свом лику за јавне налоге, можете резервисати праве фотографије за блиске пријатеље и породицу.