Како направити логотип на 4 различита начина користећи Киттл

Кључне Такеаваис

  • Постоје четири начина за креирање логотипа у Киттл-у: унапред дизајнирани елементи, АИ генератор, шаблони или увозом сопственог дизајна.
  • АИ генератор у Киттл-у омогућава најбржу генерисање и прилагођавање идеја логотипа.
  • Киттл пружа низ алата, функција и средстава за креирање логотипа, што га чини разноврсном платформом за дизајн логотипа.

Логотипи су важан део дизајнерског рада и постоји много начина и места за њихово креирање. Са Киттл-овом платформом за дизајн заснованом на претраживачу, постоје четири начина за креирање логотипа помоћу његових алата и функција.

Шта је Киттл?

Киттл је платформа за интуитивни дизајн заснована на претраживачу која је лако доступна свима који имају интернет везу. Нуди заувек бесплатан план, а чланство у Киттл Про-у од 120 УСД годишње вам даје приступ више функција, пројеката и простора за отпремање.

Киттл је сличан Цанви, али нуди боље карактеристике за дизајн логотипа. Можда ћете пронаћи сличне функције у другом софтверу, али Киттл пружа све ове функције без потребе за приступом више платформи за један пројекат.

Хајде да вам покажемо четири начина на која можете да користите Киттл за креирање фантастичног логотипа за дизајн вашег бренда, дизајн мајице или нови пословни подухват. Уверите се да сте истражили како да направите убица лого пре него што ускочите. Ако правите лого за бренд, узмите у обзир боје, облике, мотиве и типове фонтова који могу утицати на то како се ваш бренд перципира.

1. Како направити логотип користећи Киттл елементе

Отворите нову уметничку таблу на Киттл-у тако што ћете са почетне странице изабрати Нови пројекат. Затим изаберите Стандард и притисните Креирај.

  Зашто се ваш Самсунг лаптоп не укључује?

Празна табла може бити застрашујућа. На срећу за Киттл кориснике, Киттл Елементс вам може брзо помоћи да испуните своју уметничку таблу унапред дизајнираним средствима како бисте креирали фантастичан логотип. Пређите курсором преко левог менија да бисте изабрали Елементи да бисте отворили Киттлову библиотеку елемената.

У Елементима ћете пронаћи облике, орнаменте, илустрације и сажетке. Неки од њих се не би сматрали добрим за дизајн логотипа јер могу бити растерски елементи као што су маске, текстуре или било шта са градијентима.

Постоје неке важне разлике између растерских и векторских слика. На крају крајева, растерска слика није скалабилна за стандарде које захтева графика логотипа, док је векторска графика бесконачно скалабилна без губитка квалитета.

На десном панелу Подешавања можете променити боју својих елемената и додати ивице, сенке и друге ефекте да бисте направили хармоничну графику.

Када поставите и прилагодите све своје елементе, користите Киттлов алатку за текст (Тт са леве стране) да додате разноврсни текст свом логотипу. Двапут кликните на текст да бисте приказали панеле Подешавања и Ефекти са десне стране. Овде можете да промените боју, сенчење, као и да користите ефекте криве.

Када завршите свој лого, време је да га извезете. Изаберите Преузми у горњем десном углу и прилагодите подешавања преузимања. Корисници Киттл Фрее-а не могу да извозе као векторски СВГ, али Про корисници могу. Ако не извозите као СВГ, покушајте да не повећавате или смањите величину јер ће то довести до губитка квалитета.

2. Како направити лого користећи Киттл-ов АИ генератор

Киттлов интуитивни АИ генератор вам омогућава да за неколико секунди креирате векторске логотипе који се могу уређивати. Да бисте користили Киттл-ов АИ генератор логотипа, отворите Нови пројекат и на менију лево од монтажне плоче изаберите Киттл АИ.

  Гоогле и Амазон убијају Смартхоме Хуб, и то је сјајно

Изаберите Лого Генератор и користите оквир за текст да напишете упит за логотип. Ако вам је потребна помоћ, можете користити постојеће упите испод да вас инспиришу. Када напишете, изаберите Генериши лого и сачекајте да се појаве четири генерисане графике.

Ако нисте задовољни генерисаним сликама, можете регенерисати да бисте добили четири различите опције. Генерисани логотипи се могу у потпуности уређивати ако је потребно да их прилагодите — можете променити боје свих елемената, преписати текст и променити или додати текстуалне ефекте. Такође можете заменити елементе из библиотеке Елементс.

Алат АИ у Киттл-у штеди много времена и одлична је опција када вам понестане идеја.

3. Како направити логотип користећи Киттл шаблон

Као и код Киттлове библиотеке Елементс, постоји и унапред направљена библиотека шаблона са шаблонима који се могу уређивати за креирање ваших логотипа. Библиотеку шаблона чине дизајни Киттл корисника. Због тога, неки предлошци могу бити професионалнији од других, али сви су слободни за коришћење, уређивање и поновно објављивање као своје, када их једном уредите.

На почетној страници изаберите Шаблони > Логотипи. Можете да прецизирате претрагу помоћу ознака изнад шаблона да бисте пронашли унапред направљен дизајн који одговара вашој визији.

Кликните на одабрани дизајн да бисте га отворили на монтажној табли како бисте могли да почнете да уређујете. Двапут кликните на било који елемент—текст, облике, боје—да бисте их уредили.

Можете избрисати било који елемент и додати било шта ново из менија Елементи или Текст. Када будете задовољни резултатом, преузмите свој логотип.

4. Како направити логотип увозом у Киттл

Понекад би вам можда било боље да креирате дизајн логотипа тако што ћете га прво нацртати традиционално или користећи елементе које сте креирали на другом месту. Можете лако да креирате логотип у Киттл-у користећи ручно или дигитално нацртану слику.

  Коју бисте требали изабрати 2022.

Када нацртате своју слику, скенирајте је или је сачувајте из свог спољног софтвера за цртање и отворите датотеку у Киттл-у са картице Отпремања на монтажној табли. Можете да отпремите ПНГ, ЈПГ, СВГ или ВЕБП датотеке.

Ако сте бесплатни Киттл корисник, нећете моћи да векторизујете невекторско отпремање, али ако отпремите СВГ, он ће остати векторизован и може се уређивати у Киттл-у. За отпремање невекторских датотека биће потребна претплата на Киттл Про да бисте их векторизовали и уређивали у Киттл-у, али и даље се могу користити ако вам нису потребне промене боје или векторизација.

Ако су ваше датотеке отпремљене са провидном позадином, оне ће задржати транспарентност у Киттл-у.

Након отпремања, отворите своју слику у монтажној табли. Изаберите га, а затим изаберите Имаге Вецторизер у десном менију. Ако сте отпремили слику са нежељеном позадином, прво користите алатку за уклањање позадине АИ—оба алата доступна су само Про корисницима.

Сада можете да користите своју ручно нацртану или дигитално креирану слику као елемент у Киттл-у. Додајте све фонтове, друге елементе и ефекте да бисте завршили свој логотип. Извезите га као СВГ—ако сте Про корисник—или ПНГ да бисте користили свој нови логотип.

5+ Киттл алтернатива за стварање сјајних логотипа

Киттл нуди многе функције и алате за креирање логотипа, али постоје алтернативне апликације са сличним понудама, укључујући:

Постоје и бесплатни онлајн алати које можете користити за генерисање логотипа, као и генератори АИ логотипа који нуде одличне резултате са неким функцијама које се могу уређивати.

Распон алата, функција и доступних средстава из Киттл-а чини га одличним местом за креирање логотипа или графике. Можете користити било коју од четири опције које смо овде навели, а можете их и комбиновати да бисте направили врхунски лого. Киттл-ово лиценцирање дозвољава комерцијалну употребу—са атрибуцијом само за бесплатне кориснике—за све елементе, средства и фонтове.