Шта је заштита од украденог уређаја за иПхоне? Како то омогућити

Кључне Такеаваис

 • Омогућите заштиту од украдених уређаја на свом иПхоне уређају да бисте заштитили своје податке, информације о плаћању и лозинке ако вам неко украде уређај.
 • Заштита од украдених уређаја захтева биометријску аутентификацију за одређене радње као што је приступ лозинкама и кредитним картицама.
 • Заштита од украдених уређаја такође уводи једносатно безбедносно одлагање за одређене радње као што је промена лозинке или искључивање Финд Ми.

Заштита од украдених уређаја је важна безбедносна функција у иОС-у која вам омогућава да заштитите своје податке, информације о плаћању и сачуване лозинке ако ваш иПхоне икада буде украден. Научите како да омогућите заштиту од украдених уређаја на вашем иПхоне-у да бисте га заштитили у најгорем случају.

Шта је заштита од украдених уређаја у иОС-у?

Људи чувају много осетљивих информација на својим паметним телефонима, од лозинки и кредитних картица до здравствених информација и драгоцених успомена. Стога је ризично ако неко украде шифру вашег иПхоне-а јер би могао да промени важна безбедносна подешавања, погледа лозинке, користи кредитне картице и још много тога.

Заштита од украдених уређаја, доступна у иОС-у 17.3 и новијим, штити од тога. Када је укључена заштита од украдених уређаја, одређене радње захтевају једну од две кључне додатне мере безбедности: биометријску аутентификацију и безбедносно одлагање.

  Гледајте ИоуТубе видео са ограниченим узрастом без пријављивања тако што ћете изменити УРЛ

Биометријска аутентикација

приземна слика/Схуттерстоцк

Када је укључена заштита од украдених уређаја, радње као што је приступање сачуваним лозинкама на иЦлоуд Кеицхаин-у и гледање сачуваних кредитних картица захтевају Фаце ИД или Тоуцх ИД аутентификацију. То значи да лопов не може да користи шифру вашег иПхоне-а за приступ овим функцијама.

Радње које захтевају биометријску проверу укључују:

 • Приступ синхронизованим иЦлоуд Кеицхаин лозинкама и приступним кључевима
 • Аутоматско попуњавање дебитних и кредитних картица
 • Подношење захтева за Аппле картицу или преглед броја ваше Аппле картице
 • Искључивање изгубљеног режима на вашем иПхоне-у
 • Брисање свих садржаја и подешавања
 • Пренос вашег Аппле Цасх стања

Сигурносно кашњење

Поред коришћења Фаце ИД-а или Тоуцх ИД-а, заштита од украдених уређаја такође намеће једночасовно кашњење за обављање одређених радњи, укључујући следеће:

 • Промена лозинке за Аппле ИД или одјава
 • Промена лозинке за иПхоне
 • Укључивање или искључивање Фаце ИД-а или Тоуцх ИД-а
 • Искључивање заштите „Пронађи мој или украдени уређај“.
 • Промена поузданих уређаја, контаката за опоравак или кључа за опоравак за ваш Аппле ИД налог

Након једносатног кашњења, мораћете поново да се аутентификујете помоћу Фаце ИД-а или Тоуцх ИД-а. Према Аппле подршка, Заштита од украдених уређаја ступа на снагу када је ваш уређај удаљен од познатих локација, које ваш иПхоне аутоматски препознаје као места на којима га често користите. Дакле, додатно безбедносно одлагање ће се примењивати само када сте далеко од ових области.

Како омогућити или онемогућити заштиту од украденог уређаја на вашем иПхоне-у

Да бисте омогућили заштиту од украдених уређаја на свом иПхоне-у, уверите се да ради иОС 17.3 или новији. Након ажурирања, можда ћете видети упит са питањем да ли желите да укључите ову функцију. Ако не видите упит, можете ручно да укључите заштиту од украдених уређаја на свом иПхоне-у.

  Покрените радње у више апликација да бисте аутоматизовали свој радни ток помоћу Запиер-а

Морате имати омогућен Фаце ИД или Тоуцх ИД да бисте користили заштиту од украдених уређаја. Пратите наш водич да бисте подесили Фаце ИД на свом иПхоне-у ако већ нисте.

Када се ваш уређај ажурира и Фаце ИД или Тоуцх ИД се подесе, омогућите заштиту од украдених уређаја пратећи ове кораке:

 • Идите на Подешавања > ИД лица и шифра (или Тоуцх ИД и шифра). Од вас ће бити затражено да унесете лозинку да бисте приступили менију.
 • Затим, померите се надоле да бисте пронашли заштиту од украдених уређаја и тапните на Укључи заштиту испод ње.
 • Потврдите аутентичност користећи Фаце ИД или Тоуцх ИД када се од вас затражи да активирате функцију.
 • Можете да онемогућите функцију у било ком тренутку понављањем истих корака. Међутим, ако нисте на познатој локацији, од вас ће бити затражено да започнете једносатно безбедносно одлагање и сачекате да се заврши пре него што можете да промените поставку за заштиту од украдених уређаја.

  Можете да наставите да користите свој иПхоне док тајмер одбројава. А када време истекне, добићете обавештење да се вратите у Подешавања ради још једне биометријске провере.

  Ако се вратите на познату локацију док безбедносно кашњење одбројава, ваш иПхоне би могао да прекине одлагање раније.

  Да ли је вредно користити заштиту од украдених уређаја?

  Твоја рука молим те/Схуттерстоцк

  Заштита од украденог уређаја је значајна безбедносна функција иПхоне-а и требало би да је омогућите да заштити ваше најважније податке, финансијске информације и безбедносна подешавања у случају да ваш иПхоне икада буде украден.

    Најбоља РАМ меморија за лаптоп у 2024

  Ако не омогућите заштиту од украдених уређаја, лопов треба само да „сурфује преко рамена“ када унесете шифру свог иПхоне-а да би украо много више од вашег уређаја. Они могу да вам закључају ваш Аппле ИД и иЦлоуд, одсеку приступ фотографијама, налозима е-поште и контакт информацијама, украду лозинке за ваше најважније налоге и користе информације о вашој кредитној картици.

  Омогућавање заштите од украдених уређаја осигурава да су ове радње могуће само када ваше лице или отисак прста откључа ваш иПхоне. Безбедносно одлагање од једног сата додаје додатни слој заштите тако што вам даје кључан прозор да укључите изгубљени режим пре него што лопов може да промени информације о Аппле ИД налогу или безбедносне поставке.

  Најбољи део је што морате само једном да омогућите заштиту од украдених уређаја на свом иПхоне-у (идеално одмах!), а онда можете заборавити на то. Ретко ће вам сметати додатне безбедносне провере. Али ако икада изгубите свој иПхоне, бићете захвални што су сви ваши подаци заштићени.