Како направити ВхатсАпп канал

За разлику од платформи друштвених медија, ВхатсАпп је интимнији јер можете доћи до својих пратилаца на платформи коју користе за личну комуникацију.

Али можете креирати ВхатсАпп канал ако желите да досегнете ширу публику у апликацији. Показаћемо вам како да направите канал на ВхатсАпп-у и зашто бисте то требали.

Ажурирајте своју ВхатсАпп апликацију да бисте приступили каналима

Од августа 2023., функција ВхатсАпп канала је још увек релативно нова, тако да је можда нећете имати одмах. Мораћете прво да ажурирате апликацију да бисте били сигурни да имате приступ функцији.

ВхатсАпп канали нису доступни у свим земљама и територијама у којима је апликација доступна. Од августа 2023., функција ВхатсАпп канала је доступна само у Сингапуру, Колумбији, Украјини, Чилеу, Малезији, Египту, Перуу, Кенији и Мароку.

Идите у Плаи Сторе или Апп Сторе и потражите ВхатсАпп. Додирните дугме Ажурирај поред ВхатсАпп-а на страници са резултатима претраге ако је то опција. У супротном, видећете дугме Отвори уместо Ажурирај ако већ имате инсталирану најновију верзију.

Како направити канал на ВхатсАпп-у

Можете да креирате ВхатсАпп канал на Андроид и иОС апликацијама. Показаћемо вам како да то урадите на оба, почевши од Андроид-а.

На Андроид-у пратите ове кораке:

 • Отворите ВхатсАпп и додирните Ажурирања.
 • Додирните дугме Плус (+) поред канала и изаберите Креирај канал.
 • У искачућем екрану изаберите Настави.
 • Затим унесите назив свог канала и додајте опис. Завршите додавањем слике профила канала.
 • На крају, додирните Креирај канал да бисте завршили процес.
 •   Како променити локацију резервне копије иТунес-а

  Ако користите иПхоне, следите ове кораке:

 • У ВхатсАпп-у додирните Ажурирања у доњем левом углу.
 • Додирните дугме Плус(+) у горњем десном углу и изаберите Креирај канал у искачућем прозору.
 • Додирните Настави.
 • Затим попуните детаље свог канала. Додајте слику профила тако што ћете изабрати Уреди, а затим изаберите једну од доступних опција. Након тога додајте назив и опис канала.
 • Додирните Креирај канал да бисте завршили.
 • ВхатсАпп ће одмах креирати канал. Као и креирање ВхатсАпп заједнице, ВхатсАпп нема процес одобрења за креирање канала. А када направите свој канал, можете одмах да постављате поруке.

  Упркос томе, запамтите да ВхатсАпп има моћ над каналима и да може да предузме мере ако прекршите његове смернице. Опште смернице обесхрабрују дељење садржаја који је незаконит или може нашкодити људима. Платформа такође може да предузме мере против канала ухваћених да се баве преварама и деле садржај који није прикладан узрасту за ВхатсАпп публику.

  Генерално, саветујемо вам да избегавате све ствари које вам могу забранити ВхатсАпп ако желите да останете безбедни.

  Зашто бисте требали креирати канал на ВхатсАпп-у

  Ако сте власник предузећа или сте позната личност, требало би да направите канал на ВхатсАпп-у. Један од разлога је да вам омогућимо да се повежете са својим пратиоцима и пружите им ажурирања директно унутар ВхатсАпп-а. Било да се ради о ограниченој тренутној продаји или важном ажурирању о вашим услугама или животу, ВхатсАпп канали су неопходни.

  Такође можете да користите свој канал да добијете повратне информације од својих пратилаца или купаца путем анкета. Функција ВхатсАпп канала такође може бити суштински алат за излагање пошто вас платформа може приказати у претраживом директоријуму омогућавајући свакоме да открије и прати ВхатсАпп канале.

    Како пребацити видео или слику са Гоогле диска и Дропбок-а

  Као администратор, такође ћете, у будућности, имати моћ да блокирате људе да праве снимке екрана и прослеђују поруке са вашег канала ако је ваша приватност оно што вам треба.

  Проширите свој домет на ВхатсАпп-у креирањем канала

  Сада када знате како да креирате канал на ВхатсАпп-у, само напред и направите га. Можете га креирати одмах пратећи горе наведене кораке, отварајући врата за већу изложеност на платформи.

  Канали имају уграђену приватност, тако да не морате да откривате свој број јавности и можете ограничити дељење информација.