Како напунити Цхромебоок помоћу УСБ-а

Понекад током рада Цхромебоок-у може да остане без батерије и то може да вам поквари посао или шта год да сте радили. Ако сте и ви један од оних који поседују Цхромебоок, а он се не пуни или проналазите неке алтернативе за пуњење. Као да користите УСБ кабл за пуњење Цхромебоок-а када вам је пуњач покварен или сте заборавили пуњач док сте били на одмору, онда сте на правом месту. Овај водич ће вам помоћи да сазнате како да пуните Цхромебоок преко УСБ-а, без пуњача, и неке друге начине за пуњење Цхромебоок-а. Дакле, хајде да прочитамо чланак да бисмо знали како то да урадимо.

Како напунити Цхромебоок помоћу УСБ-а

Пре него што потражите алтернативе за пуњење Цхромебоок-а, проверите батерију и оригинални пуњач који сте добили уз Цхромебоок или онај који користите за пуњење да бисте били сигурни да је пуњач покварен или не. Ако се чини да је све у реду са батеријом и пуњачем, онда можете да испробате друга алтернативна решења за пуњење за Цхромебоок.

У случају да сте изгубили или покварили пуњач, УСБ Типе-Ц кабл може бити одговарајућа алтернатива, али прво проверите да ли ваш Цхромебоок има УСБ Типе-Ц порт или не. Хајде сада да пређемо на кораке за пуњење Цхромебоок-а помоћу УСБ Типе-Ц пуњача.

1. Прво кликните на време приказа приказано у доњем десном углу екрана.

2. Сада отворите мени Подешавања.

3. Затим кликните на опцију Повер.

4. Затим изаберите УСБ-Ц порт као опцију напајања.

5. Укључите свој тип-Ц пуњач у утичницу.

  [Explained] Како направити топлотну мапу у Питхон-у

Коришћење УСБ Типе-Ц кабла може бити корисно јер скоро сваки паметни телефон данас долази са УСБ Типе-Ц пуњачем. Дакле, у суштини не морате да носите више пуњача за свој Цхромебоок и мобилни, јер ће само један добро обавити посао.

Како напунити Цхромебоок без пуњача

Понекад када користите свој Цхромебоок и изненада му се испразни батерија, а пуњач није код вас или сте га некако изгубили. Онда, у таквом сценарију, не морате да бринете јер ћемо вам показати како да пуните Цхромебоок без пуњача. Да! Добро сте прочитали, без пуњача можете да пуните Цхромебоок, али за то следите доле наведене методе.

1. метод: Напуните Цхромебоок помоћу УСБ Типе-Ц пуњача

Овај метод је већ поменут у нашем претходном одељку. Можете да пратите горе наведене кораке и да пуните Цхромебоок помоћу УСБ-Ц кабла.

Слика Дениса Виталија са Пикабаи-а

Метод 2: Коришћење ауто пуњача

Пуњач за аутомобил може да буде спас када вам је хитно потребно да напуните Цхромебоок и завршите посао који је на чекању био поремећен јер вам је остала без батерије. Неки Цхромебоок-ови се испоручују са пуњачем за аутомобил, ако не, можете их купити у било којој продавници електронике или на мрежи. Да бисте напунили Цхромебоок пуњачем за аутомобил, све што треба да урадите је да прво прикључите пуњач за аутомобил у прикључак за пуњење у аутомобилу, а други крај пуњача за аутомобил у прикључак за пуњење Цхромебоок-а. Ето га! Сада можете да пуните свој Цхромебоок пуњачем за аутомобил.

Фотографија Никите Краснова на Пекелс

Метод 3: Коришћење универзалног пуњача

Када немате оригинални пуњач за Цхромебоок, можете изабрати универзални пуњач. Пошто долази са неколико прикључака и пинова који се могу користити за пуњење различитих лаптопова или Цхромебоок-ова. Само треба да изаберете исправан пин компатибилан са вашим Цхромебоок-ом и укључите га у Цхромебоок, а други крај у утичницу.

  Како затворити отворене прозоре на иПхоне 11

Како напунити Цхромебоок помоћу ХДМИ кабла

Да ли размишљате да користите ХДМИ кабл за пуњење Цхромебоок када је ваш оригинални пуњач покварен или изгубљен? Па, нисте у праву што можете да пуните свој Цхромебоок помоћу ХДМИ кабла, али постоје нека разматрања. Прва ствар је да ваш Цхромебоок треба да има ХДМИ-ИН порт. А да бисте знали како да пуните Цхромебоок помоћу ХДМИ кабла, пратите ове кораке:

Напомена: Коришћење ХДМИ кабла за пуњење Цхромебоок-а може да буде споро, јер је напајање из ХДМИ кабла 5 В у поређењу са оригиналним пуњачем који даје снагу од око 18-20 В у већини лаптопова или Цхромебоок пуњача. Стога се препоручује да користите ХДМИ кабл за пуњење само у хитним случајевима јер постоји могућност да оштетите Цхромебоок.

1. Укључите ХДМИ кабл у ХДМИ-ОУТ порт уређаја за пуњење (уобичајени уређаји за пуњење који имају ХДМИ-ОУТ портове укључују телевизоре, лаптопове, ДВД плејере и Блу-раи плејере).

2. Повежите други крај ХДМИ кабла са ХДМИ-ИН портом на Цхромебоок-у.

3. Требало би да видите симбол напајања на икони батерије у доњем десном углу екрана Цхромебоок-а.

Други начин да користите ХДМИ кабл за пуњење Цхромебоок-а је коришћење адаптера ХДМИ-ИН на УСБ-Ц. Дакле, да видимо како то учинити.

1. Укључите ХДМИ кабл у ХДМИ-ОУТ порт уређаја за пуњење.

2. Укључите други крај ХДМИ кабла у адаптер.

3. Сада повежите адаптер са УСБ Типе-Ц портом Цхромебоок-а.

Можете да проверите да ли се ваш Цхромебоок пуни или не тако што пређете мишем преко симбола батерије и видећете Укључен ако се пуни.

Фотографија Сраттха Нуалсате на Пекелс

Како напунити Цхромебоок преносивим пуњачем

Ако путујете и заборавите пуњач за Цхромебоок, коришћење преносног пуњача може бити згодан начин за пуњење Цхромебоок-а. Како можете да пуните и своје друге уређаје као што су мобилни телефони, ТВС слушалице и још много тога, тако да ношење преносног пуњача са собом никада није лоша идеја. Сада, хајде да видимо како да напунимо Цхромебоок са преносивим пуњачем.

  11 најбољих софтвера за управљање дигиталном имовином за свако пословање

Напомена: Ово би требало да функционише добро, али пуњење може бити споро у поређењу са пуњењем оригиналним пуњачем јер је излазна снага преносног пуњача ниска.

Ако ваш Цхромебоок има УСБ Типе-Ц порт, вероватно ће подржавати УСБ пуњење.

1. Узмите УСБ-Ц кабл и прикључите један крај кабла у свој преносиви пуњач.

2. Сада узмите УСБ-Ц пин на крају кабла и повежите га са УСБ-Ц портом на Цхромебоок-у.

Фотографија Маркуса Винклера на Пекелс-у

Често постављана питања (ФАК)

К1. Могу ли да напуним лаптоп пуњачем за телефон?

Анс. Да, можете пунити свој лаптоп пуњачем за телефон, али пуњач треба да буде УСБ тип-Ц пуњач и ваш лаптоп треба да има УСБ-Ц порт. Онда, све што треба да урадите је,

1. Кликните на време приказа приказано у доњем десном углу екрана вашег лаптопа.

2. Затим отворите мени Подешавања.

3. Кликните на опцију Повер.

4. Изаберите УСБ-Ц порт као опцију напајања.

5. Укључите свој тип-Ц пуњач за телефон у утичницу.

К2. Колико дуго трају пуњење Цхромебоок-а?

Анс. Може да издржи до 10 сати коришћења батерије са пуним пуњењем, што је скоро цео дан коришћења без потребе за укључивањем.

К3. Који је најбољи начин за пуњење лаптопа или Цхромебоок-а?

Анс. Најбољи начин је да буде напуњен између 40 и 80 процената. Ако користите лаптоп или Цхромебоок а да га не прикључите ради пуњења, покушајте да одржите проценат батерије изнад 40. А када га пуните, обавезно га напуните најмање до 80 процената.

***

Постоји много алтернативних решења за пуњење за пуњење Цхромебоок-а без пуњача. И даље можете да пуните Цхромебоок када заборавите пуњач или је пуњач покварен. Сви различити начини да се то уради, разматрани су горе. Надамо се да вам је овај водич помогао да сазнате како да пуните Цхромебоок преко УСБ-а. Ако имате питања или сугестије, можете их записати у одељку за коментаре испод.