Како онемогућити кеш у Цхроме алаткама за програмере

Док претражујете интернет, желимо да све буде брзо и глатко. Било да се ради о рачунару или мобилном уређају, коришћење претраживача за детаљну претрагу је увек боље када се уради брзо. Да не помињемо велику захвалност апликацијама за прегледање попут Гоогле Цхроме-а, које заједно са својим уграђеним меморијским капацитетом за складиштење чине брзу шетњу кроз различите претраге и резултате у року од неколико секунди. Иако је кеш одлична алатка за побољшано искуство прегледања, понекад се може накупити и спалити простор на диску. У том случају постаје важно онемогућити кеш у Цхроме алаткама за програмере. На вашу срећу, наш данашњи водич се односи на онемогућавање Цхроме кеша. Разговараћемо о корацима за онемогућавање проширења кеш за Цхроме и разлозима за то. Дакле, хајде да почнемо са нашим информативним водичем о Цхроме-у да одмах онемогући кеш за веб локацију.

Како онемогућити кеш у Цхроме алаткама за програмере

Неометано прегледање могуће је само са кеш меморијом, која може бити софтверска или хардверска, а познато је да чува све вредне информације укључујући податке како би на бољи начин служила будућим захтевима за истим. Хајде да сазнамо неке детаље о кешу:

 • Кеш меморија је рачунарски софтвер или хардвер који чува подскуп података како би брзо опслуживао будуће захтеве за истим подацима.
 • Подаци сачувани у кешу су привремени.
 • Сачувани подаци помажу веб локацијама, прегледачима и апликацијама да се брже учитавају.
 • Сачувани кеш подаци помажу да се побољша корисничко искуство при будућим посетама веб локацији или апликацији и познати су као кеширање.
 • Потребно је да има довољно меморије или складишта за складиштење кешираних података за поновни приступ.
 • Сачуваној кеш меморији се може приступити веома брзо.

Предности Цхроме кеша

 • Подаци из кеш меморије помажу у побољшању и убрзању прегледања.
 • Кеш меморија помаже бржем преузимању датотека са чврстог диска.
 • Кеш меморија је такође бржа од РАМ кеш меморије и такође је близу ЦПУ-а.

 • Такође помаже бржем учитавању веб страница.
 • Резултати претраге су увек бржи са сачуваном кеш меморијом.

 • Помаже да се побољшају искуства е-трговине.
 • Изузетно је користан за људе са ограниченим пропусним опсегом мобилних података јер не преузима исте статичке информације сваки пут.

Шта је потребно за онемогућавање проширења кеша за Цхроме?

Иако ће вас горепоменуте предности кеша навести да сумњате у наслов документа, морате имати на уму да ништа изнад ограничења није корисно. Такав је случај са кеш меморијом, када се кеш меморија ваше Цхроме апликације накупи, постоје одређени догађаји на које се сусрећу и за које је познато да погоршавају ваше искуство прегледања или рада система, дајте да погледамо ове догађаје у наставку:

 • Онемогућите кеш у Цхроме алаткама за програмере ако можете да откријете непрекидно кретање окретног дугмета за учитавање на екрану чак и након вишеструког освежавања страница због нагомиланог кеша.
 • Ако се кеш меморија дуго чува на вашем систему, то може успорити апликацију.
 • Ако решавате одређене проблеме као што су проблеми са учитавањем или форматирањем, брисање апликације може да вам помогне.
 • Такође, брисање Цхроме кеша такође спречава коришћење старих образаца.

Предности онемогућавања Цхроме кеша

 • Максимално повећајте брзину и перформансе: Можда ћете изградити приличну кеш меморију ако редовно проводите време претражујући различите сајтове у Цхроме-у. Ова нагомилана кеш меморија утиче на брзину и перформансе вашег рачунара, посебно за мали капацитет чврстог диска. Дакле, да бисте максимизирали перформансе вашег система, морате обрисати кеш меморију.

 • Одржавајте безбедност: У случају да користите Гоогле Цхроме на јавном рачунару, увек је боље да онемогућите кеш у Цхроме алаткама за програмере да бисте заштитили своју приватност. Други корисник може да прегледа ваше прегледане ствари и такође може да извуче неке приватне информације из њих, тако да је увек боље да обришете Цхроме кеш.

 • Прегледајте најновије странице: Још једна предност зашто би Цхроме требало да онемогући кеширање за сајт је да прегледате најажурније странице. Брисање ће вам помоћи да видите ажуриране странице и информације.

 • Исправите грешке у прегледачу: Ако се суочавате са учитавањем одређених веб локација у прегледачу, отварањем или добијањем поруке о грешци, брисање кеша може вам помоћи у решавању овог проблема.

Како онемогућити кеш проширење за Цхроме?

Онемогући кеш меморију Хром проширење значи да ће аутоматски избрисати ваше податке, колачиће из података, преузимања претраживача, сачуване лозинке и све информације сачуване у апликацији. Али као што је горе објашњено, изузетно је корисно то учинити јер помаже у коначном побољшању искуства прегледача у Цхроме-у. Ако желите да знате како да обришете кеш меморију и колачиће у Гоогле Цхроме-у, можете прочитати наш детаљан водич.

Како онемогућити кеш у Цхроме алаткама за програмере?

Цхроме алатке за програмере су услужни програм који помаже програмеру да креира, тестира и отклања грешке у софтверу. Ови алати су уграђени директно у прегледач Гоогле Цхроме и омогућавају вам да брзо анализирате садржај веб странице. Док ће вам горе поменути документ помоћи да избришете кеш меморију и колачиће из вашег претраживача, може постојати мала могућност да неки кеш остане иза. Дакле, ако желите да потпуно онемогућите Цхроме кеш, то је могуће преко подешавања у опцијама програмера. Хајде да погледамо кораке који вам могу помоћи да користите алатке програмера да потпуно онемогућите кеш у Цхроме-у:

Напомена: Следећи кораци се могу извршити на верзијама Виндовс, ОС Кс и Линук.

1. Покрените пречицу апликације Гоогле Цхроме са почетне странице радне површине.

2. Сада кликните на три вертикалне тачке у горњем десном углу екрана вашег претраживача.

3. У менију кликните на Још алата.

4. У следећем менију кликните на Алати за програмере.

5. Сада, у прозору Алатке за програмере, кликните на картицу Мрежа.

6. На крају, означите поље за опцију Онемогући кеш.

Да би кеш остао онемогућен, мораћете да држите отворен прозор Дев Тоолс. Ово ће вам помоћи да онемогућите кеширање на нивоу прегледача све док је прозор отворен. Дакле, то неће утицати на ваше нормално прегледање.

Како омогућити кеш у Цхроме-у?

Баш као што је лако онемогућити кеш у Цхроме-у, лако га је и укључити. Као што већ знате о предностима кеширања, можда бисте желели да се уверите да је омогућено помоћу корака наведених у наставку:

1. Да бисте отворили Цхроме мени, покрените претраживач и кликните на три тачке на екрану.

2. Сада изаберите Подешавања из датог менија.

3. Затим изаберите Приватност и безбедност из менија са леве стране.

4. У њему кликните на Колачићи и други подаци о сајту.

5. Сада, обавезно Дозволите све колачиће у њему.

6. Када завршите, поново покрените прегледач да бисте сачували направљене промене.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Како могу трајно да онемогућим кеш меморију у претраживачу?

Анс. Можете трајно да онемогућите кеш меморију у претраживачу уз помоћ алата за програмере у прегледачу који користите. Можете научити да онемогућите кеш меморију у Цхроме-у помоћу алата за програмере помоћу методе наведене у документу.

К2. Шта се дешава када онемогућите кеш у Цхроме-у?

Анс. Када онемогућите кеш у Цхроме-у, сви ваши подаци ускладиштени у апликацији биће обрисани, укључујући лозинке, обележиваче и друге податке.

К3. Зашто се кеш меморија враћа чак и након брисања?

Анс. Нормално је да доживите нагомилавање кеш меморије чак и након што сте је очистили јер, током времена, апликације имају тенденцију да поново гомилају кеширане податке на основу ваше употребе апликације.

К4. Може ли Цхроме аутоматски да избрише кеш меморију?

Анс. Цхроме ће аутоматски избрисати кеш који је повезан са активним сесијама које истичу при затварању прегледача. Сваки садржај који је подешен да веб не кешује биће испуштен на страници.

К5. Да ли је уклањање старог кеша добро?

Анс. Да, брисање кеша је добро јер вас спречава да користите старе обрасце. Такође вам помаже у заштити ваших личних података и покреће апликације брже и боље.

***

Надамо се да је наш документ о томе како да онемогућите кеш у Цхроме алаткама за програмере био довољно користан и да вас је добро упутио у вези са кеш меморијом, њеном важности, предностима брисања и корацима брисања кеша претраживача. Такође, надамо се да су вам наше додатне информације о омогућавању кеш меморије у Цхроме-у биле од помоћи. Осим тога, ако имате још питања или сугестије, оставите их у одељку за коментаре.

  9 најбољих апликација за израду прототипа без кода за претварање ваших идеја у стварност