Како одабрати више датотека на Мац-у

Кључне Такеаваис

  • Држите Схифт да бисте лако изабрали више суседних датотека у Финдеру. Користите тастер Схифт и кликните на прву и последњу датотеку у низу да бисте изабрали све између.
  • Држите Цомманд да бисте изабрали датотеке које нису суседне. Кликните на прву жељену датотеку, затим држите тастер Цомманд и кликните на друге датотеке да бисте их изабрали.
  • Кликните и превуците курсор да бисте брзо изабрали више датотека. Притисните додирну таблу надоле док превлачите курсор да бисте креирали оквир за избор и отпустите да бисте изабрали затворене датотеке.

мацОС олакшава одабир више датотека одједном, омогућавајући вам да брзо копирате, преместите или избришете неколико ставки. Научићемо вас вишеструким методама одабира које раде на датотекама, апликацијама и скоро свему на вашем Мац-у.

Држите Схифт да бисте изабрали више суседних датотека

Ако су датотеке које желите да изаберете у низу, њихово бирање је лако. Идите на жељену локацију у Финдер-у и изаберите приказ Листа, Колоне или Галерија са иконе Приказ. Овај метод ће радити за ова три приказа, али не и за приказ икона.

Сада изаберите прву датотеку у низу. На тастатури држите притиснут тастер Схифт и кликните на последњу датотеку у низу који желите да изаберете.

  5 ресурса за учење Пине скрипте и креирање Традингвиев индикатора

Ово би требало да изаберете све датотеке између. Сада можете да премештате, бришете или копирате и налепите своје Мац датотеке на другу локацију.

Држите команду да бисте изабрали више несуседних датотека

Да бисте изабрали датотеке које нису суседне на свом Мац-у, отворите фасциклу у Финдер-у. Кликните на прву датотеку коју желите да изаберете. Сада држите тастер Цомманд на тастатури и кликните на све остале датотеке које желите да изаберете.

Држање тастера Цомманд притиснуто ће вам омогућити да додате више датотека у свој избор. Можете поново да кликнете на изабрану датотеку држећи овај тастер да поништите избор свих датотека које сте случајно додали у избор.

Кликните и превуците да бисте изабрали више датотека

Још један једноставан начин да изаберете више датотека на вашем Мац-у је тако што ћете кликнути и превући курсор преко њих. Да бисте то урадили, једноставно кликните на додирну таблу и држите притиснут док превлачите курсор да бисте направили оквир за избор који садржи све датотеке које желите да изаберете.

Отпустите да бисте изабрали приложене датотеке. Ако случајно изаберете или пропустите неке датотеке, можете држати притиснут тастер Цомманд и кликнути на те датотеке да бисте их додали или уклонили у свој избор.

Изаберите Све датотеке у фасцикли

Можете да притиснете Цомманд + А на тастатури да изаберете све датотеке и апликације на датој локацији. Међутим, ако желите да уклоните неколико датотека из свог избора, можете држати притиснут тастер Цомманд и кликнути на сваку датотеку појединачно да бисте их поништили.

  Како уочити лажни ССД и избећи губитак података

Изаберите више датотека са лакоћом на свом Мац-у

Као што видите, постоје четири начина да изаберете датотеке на мацОС-у. Можете да изаберете суседне датотеке одједном, појединачно да изаберете датотеке које нису суседне, користите пречицу на тастатури да изаберете све датотеке у прозору или кликнете и превучете преко избора датотека. Метода коју одаберете може се разликовати у зависности од тога шта треба да изаберете.