Како омогућити и користити подељени екран у Мицрософт Едге-у

Годинама је тржиште претраживача било мање-више исто, а Цхроме је у великој мери доминирао УИ/УКС простором. Међутим, 2022. године, Арц претраживач је смислио нове начине за интеракцију са картицама и обележивачима и целокупним корисничким интерфејсом. Вивалди је, с друге стране, подржао поплочавање картица како би се екран поделио на више распореда најдуже. А сада, Мицрософт интерно ради на пројекту под називом „Феникс“, који у потпуности преиспитује кориснички интерфејс Едге претраживача. Очекује се да ће се обновљени Мицрософт Едге покренути са Виндовс 12. Уз то, делови новог Едге-а су већ стигли на канал Цанари. Дакле, ако желите да омогућите и испробате функцију подељеног екрана у Мицрософт Едге-у, пратите овај водич.

Укључите подељени екран у Мицрософт Едге (2023)

У овом водичу ћемо детаљно објаснити како да омогућите картице подељеног екрана у Мицрософт Едге-у и да користите ову функцију да побољшате своју продуктивност. Такође смо објаснили како да користите ову функцију и све њене нијансе.

Укључите картице подељеног екрана у Мицрософт Едге-у

1. Тренутно је функција подељеног екрана доступна само на Цанари каналу Мицрософт Едге-а. Зато само напред и преузмите Едге Цанари буилд са линк овде.

2. Када се инсталира, отворите Едге Цанари и налепите доњу путању у траку за адресу. Затим притисните Ентер.

edge://flags/#edge-split-screen

3. Ово ће вас директно одвести до одговарајуће Едге заставице. Овде отворите падајући мени поред заставице и омогућите „Мицрософт Едге Сплит сцреен“.

  Како променити однос ширине и висине усред путовања

4. Сада кликните на „Рестарт“ у доњем десном углу. Ово ће поново отворити Едге претраживач и применити промене, односно омогућити функцију подељеног екрана.

Како користити подељени екран у Мицрософт Едге-у

Када омогућите функцију подељеног екрана у Едге-у, време је да је проверите. Ево различитих начина на које можете да отварате веб локације у приказу подељеног екрана у Мицрософт Едге-у:

1. Ако желите да имате два екрана један поред другог под једном картицом, отворите веб страницу и кликните десним тастером миша на везу. Затим изаберите „Отвори везу у подељеном прозору“.

2. Ово ће одмах поделити екран испод исте картице и отворити везу у десном прозору подељеног екрана. Сада можете да радите један поред другог без потребе да скачете кроз разне картице.

3. Ако сте већ отворили веб локације или везе у засебним картицама, кликните на дугме „Подели прозор“ у менију траке са алаткама (поред траке за адресу) да бисте брзо поделили екран.

4. Затим можете да изаберете картицу којој желите да приступите са десне стране и она ће се отворити управо тамо.

5. Најбољи део је што можете подесити и величину подељеног екрана. Једноставно повуците клизач улево или удесно и величина прозора ће се подесити.

6. Ако више не желите да користите функцију подељеног екрана, можете да преместите тренутни подељени екран на нову картицу. Једноставно кликните на дугме са 3 тачке и изаберите „Отвори екран на новој картици“. А да бисте отворили странице у појединачним картицама, кликните на „Прикажи странице подељеног екрана у две картице“.

  Шта је хибридни облак? Типови, архитектура и ограничења

7. Штавише, кликните на дугме подељеног прозора да бисте прилагодили понашање отварања везе у режиму подељеног екрана. Овде можете да отворите везе у тренутној картици или да их отворите са леве на десну картицу.

8. На крају, кликните на дугме „Сплит виндов“ на траци са алаткама да бисте онемогућили режим подељеног екрана у Едге-у.

Повећајте продуктивност на Мицрософт Едге-у помоћу функције подељеног екрана

Дакле, ово је начин на који можете да омогућите функцију и да је користите да бисте максимално повећали своју продуктивност. Редовно користим кул функцију Снап Лаиоутс оперативног система Виндовс 11 да поделим екран и радим раме уз раме са више картица и програма. Сада, са овом уграђеном функцијом у Едге-у, промениће игру попут Арц претраживача. Уз то, ако желите да сазнате више Мицрософт Едге савета и трикова, идите на наш повезани чланак. А ако тражите најбоље Мицрософт Едге заставице за омогућавање, пратите наш водич. Коначно, ако имате било каквих питања, обавестите нас у одељку за коментаре испод.