Како омогућити или онемогућити поништавање буке на АирПодс, АирПодс Про и АирПодс Мак

Технологија се развија невероватном брзином у овом футуристичком свету, као и технолошки гиганти. Данас ћемо разговарати о технологији поништавања буке и како активирати поништавање буке на АирПодс-има.

Са повећањем урбанизације, бука такође достиже своје разорне максимуме. Дакле, ово је озбиљан проблем за свакога ко жели да ужива у мелодичној музици или да гледа своје омиљене филмове са слушалицама у бучним окружењима као што су јавни превоз, радно место и друга таква места.

Због тога, кориснику остаје само једна опција: да повећа јачину звука уређаја, што је опасно за његове уши. То може бити једини разлог за уништавање ћелија и мембрана у пужници уха.

Да би се решио овај проблем, појавила се технологија за поништавање буке.

О технологији поништавања буке

Једноставним речима, име сугерише да ће технологија поништавања буке одсећи непотребну буку из позадине. Захваљујући томе, корисници могу да чују медије без икаквих сметњи, уз сигурност својих ушију. Технологија за поништавање буке може се извести у три типа: активно поништавање буке, пасивно поништавање буке и адаптивно поништавање буке.

 • Активно поништавање буке (АНЦ) – Користи антиталасну технологију, која генерише потпуно супротан звучни талас од звучног таласа буке у позадини. Ово ће поништити буку.
 • Пасивно поништавање буке – Ефекат пасивног поништавања буке је последица спољних фактора као што је савршена пена за слушалице. Због тога се може формирати печат између уха и слушалица.
 • Прилагодљиво поништавање буке – Као и активно поништавање буке (АНЦ), прилагодљиво поништавање буке такође користи технологију за поништавање позадинских шумова. Ипак, разлика је у томе што Адаптиве користи напредне алгоритме да чује и прилагоди позадинске буке и примени скоро савршено поништавање буке за пружање најбољих перформанси међу сва три типа.

Погледајмо сада функцију поништавања буке у Аппле АирПодс уређајима.

Аппле АирПодс (3. генерација)

Корисници Аппле-а који користе АирПодс друге генерације добили су фантастичну надоградњу са Аппле АирПодс 3. Значајна листа за надоградњу садржи ИПКС4 оцену, МагСафе футролу за пуњење и подржава функције попут просторног звука.

Док је причао о функцији поништавања буке у Аппле АирПодс 3, Аппле је разочарао своје штреберске кориснике тиме што није дао функцију активног поништавања буке у свом новом производу.

Обезбедили су поништавање буке, али то је пасивно поништавање буке, и зато зависи од облика уха сваког корисника и колико добро ови АирПодс пристају у његовом уху.

Аппле АирПодс Про/Мак

Након лансирања АирПодс Про и АирПодс Мак-а, људи су били заиста узбуђени што су се дочепали њих. Ово је било довољно да се исприча дивље лудило заједнице Аппле корисника за АирПодс Про и АирПодс Мак. АирПодс Про је тип слушалица за стављање у ухо, док је АирПодс Мак тип слушалица преко уха.

Једна од главних разлика између оба производа у односу на њихове претходнике је активно поништавање буке које се не може видети у претходним верзијама АирПод-а.

АНЦ функција Аппле АирПодс-а функционише ефикасно и може да утиша позадинске звукове како би спречила кориснике да ометају пажњу. Осим тога, систем за вентилацију такође смањује буку ветра када сте на гласовном позиву, према Апплеу.

Како омогућити/онемогућити поништавање буке на АирПодс Про и АирПодс Мак?

Корисници могу да се пребацују између режима АирПодс Про и АирПодс Мак: Режим поништавања буке, Режим транспарентности и Искључено. Ово се може урадити на више начина. Један од начина је коришћење физичког прекидача или сензора на самим АирПодс-има, а други начини су различити помоћу различитих Аппле уређаја као што су иПхоне, иПад, МацБоок и још много тога.

Пребацивање између режима помоћу АирПодс сензора

За АирПодс Про

АирПодс Про су слушалице у уху са елегантним и елегантним дизајном који привлачи миленијуме. Дакле, Аппле је покушао да дизајнира АирПодс Про тако да на уређају нема места ни за једно дугме. Аппле је користио вишенаменски сензор силе у дугмадима за обављање различитих задатака.

Али питање које треба поставити је како активирати поништавање буке на АирПодс-у. Одговор је једноставан. То је једноставан процес на следећи начин:

 • Притисните и држите сензор силе док не чујете звоно.
 • Док носе оба АирПодс-а, корисници морају да притисну и задрже сензор за пребацивање између поништавања буке и режима транспарентности.
 • Многи људи су навикли да носе само један АирПодс током свог посла да би се концентрисали и на посао и на музику, па ако сте један од њих, морате да урадите још неколико корака да бисте га подесили.
  • Идите на подешавања вашег иПхоне-а или иПад-а
  • Кликните на дугме Приступачност
  • Укључите поништавање буке са једним АирПодс-ом
  • Готово! Сада можете уживати у функцији поништавања буке носећи само један АирПод.

За АирПодс Мак

АирПодс Мак је врхунски производ АирПодс линије. Штавише, АирПодс Мак је једини АирПодс у категорији преко ушију. Гледајући његову цену, очигледно је да долази са активним поништавањем буке, али многи корисници имају питања о томе како да активирају поништавање буке на АирПодс Мак-у. Испод су једноставни кораци за покретање АНЦ-а у АирПодс Мак-у:

 • Само повежите АирПодс са иПхоне-ом или иПод-ом
 • Кликните на дугме за контролу буке са десне стране да бисте се пребацили између режима транспарентности и режима поништавања буке
 • Звоно потврђује промену.

Пребацивање између режима помоћу других Аппле уређаја

Корисници такође могу да се одлуче за омогућавање режима поништавања буке са својих Аппле паметних уређаја као што су иПхоне, иПад, Аппле Ватцх или Мац. Све остале алтернативе су такође прилично једноставне тако да сваки наивни корисници могу имати користи од најновије функције АирПодс Про и АирПодс Мак.

Коришћење иПхоне/иПад-а

Постоје различити начини за пребацивање између режима помоћу вашег иПхоне-а или иПад-а.

#1. Из Контролног центра

 • Носите један или оба АирПод-а и уверите се да су повезани са вашим Аппле уређајем.
 • Отворите Контролни центар на свом иОС или иПад ОС уређају.
 • Када носите АирПодс Мак или оба АирПодс Про, притисните и држите дугме за јачину звука на вашем иПхоне-у или иПад-у док не видите додатне контроле.
 • Додирните икону Поништавање буке у доњем левом углу екрана.

 • Након укључивања поништавања буке, могло би се поставити питање како да искључите поништавање буке на АирПодс. Дакле, процес његовог искључивања је такође исти. Само у последњем кораку, корисник мора да кликне на дугме за искључење уместо да кликне на поништавање буке.

#2. Из подешавања

 • Други начин да укључите поништавање буке са свог иПхоне-а или иПад-а је из подешавања уређаја.
 • Проверите да ли су АирПодс Про или АирПодс Мак повезани са вашим уређајима.
 • Затим отворите подешавања и идите на одељак Блуетоотх.

 • Овде можете пронаћи име својих АирПодс уређаја на повезаној листи. Сада кликните на дугме са информацијама поред имена, где ће се отворити још једна активност.
 • У оквиру контроле буке, можете пронаћи дугме за пребацивање за поништавање буке, а само додиром на њега можете га омогућити.

Коришћење Аппле Ватцх-а

Према једном извештају, сваки десети корисник иПхоне-а такође користи Аппле сат. Ово показује одличну стопу везаности Аппле купаца у Аппле екосистему.

То је све зато што Аппле пружа удобност и предности коришћења својих производа заједно са њиховим примарним иПхоне уређајима.

Омогућавање и онемогућавање поништавања буке АирПод-ова са њиховог Аппле Ватцх-а један је од његових изузетних примера. Испод су кораци које треба следити да бисте укључили-искључили функцију поништавања буке:

 • Уверите се да су АирПодс Про или АирПодс Мак повезани на ваш иПхоне и да је иПхоне повезан са Аппле Ватцх-ом.
 • Додирните икону АирПлаи док слушате звук преко сата.
 • Тада ће се појавити три опције. Да бисте укључили поништавање буке, додирните Поништавање буке испод ознаке контроле буке.
 • Да бисте га искључили, исти процес ће се поновити, а затим у последњем кораку кликните на дугме за искључивање.

Коришћење Мац-а

Много људи широм света је део Аппле-овог екосистема на један или други начин, а овај број убрзано расте сваким даном. Дакле, Аппле је укључио опцију у МацБоок да контролише своје АирПодс са својих Мац рачунара. Корисници би требало да прате следеће кораке да би омогућили или онемогућили поништавање буке са свог МацБоок-а.

 • Уверите се да су АирПодс Про или АирПодс Мак повезани тако што ћете их носити у ушима.
 • Корисници могу омогућити функцију поништавања буке на 2 начина.
  • Отворите траку са менијима 🢂 Кликните на дугме за јачину звука 🢂 Кликните на икону АирПодс Про или АирПодс Мак икону 🢂 Изаберите режим за поништавање буке.

 • Други метод је да изаберете Аппле мени 🢂 Системске поставке 🢂 Кликните на Блуетоотх 🢂 Кликните на Опције поред АирПодс 🢂 Изаберите Поништавање буке.

Коришћење Аппле ТВ-а

Аппле је највећа светска компанија, вредна около 3 трилиона долара. То је само због прецизне линије производа и компатибилности међу њима. Аппле ТВ је такође део овог изузетног екосистема.

Већина корисника Аппле ТВ-а није свесна да могу да контролишу своје АирПодс Про и АирПодс Мак користећи свој Аппле ТВ. Имају питања у мислима о томе како да активирају поништавање буке на АирПод-овима помоћу Аппле ТВ-а, а решење за ово питање је дато у корацима у наставку.

 • Упарите и повежите своје Аппле АирПодс Про или АирПодс Мак са својим Аппле ТВ-ом.
 • Отворите Контролни центар тако што ћете притиснути и држати дугме ТВ на Сири даљинском док се на екрану не појави Контролни центар 🢂 Изаберите дугме АирПодс 🢂 Изаберите дугме за поништавање буке.
 • Слично томе, само одабиром искључено, корисник може искључити функцију поништавања буке притиском на дугме за искључење.

Закључак

Аппле АирПодс 3. генерације не долазе са активним поништавањем буке. Насупрот томе, АирПодс Про и АирПодс Мак долазе са активним поништавањем буке. АНЦ се може лако омогућити или онемогућити коришћењем Аппле иПхоне-а, иПад-а, иПад Тоуцх-а, Аппле Ватцх-а, МацБоок-а и Аппле ТВ-а.

Штавише, у овом бучном свету, ова најсавременија технологија поништавања буке је неопходна за сваки Труе Вирелесс Стерео (ТВС) уређај.

Погледајте ове алатке за уклањање закључавања иЦлоуд активације.