Водич за МВП апликацију

Да ли сте икада имали идеју о новом пројекту који вам може променити живот? Требале су вам године планирања и извршења које су резултирале одустајањем. Овде МВП улази у игру.

Почнимо од самог почетка.

Стартапи пропадају из неколико разлога, укључујући лоше партнерство, понестаје новца, неефикасан маркетинг, недостатак истраживања и погрешно тржиште. Главни разлог за неуспех је не бити на тржишту са правим карактеристикама и временом проширити посао.

Отуда долази МВП или Минимално одрживи производ. Има значајан утицај на тржиште којег неко можда није свестан. Примарни захтев за лансирање производа су вештина и технологија који помажу предузетницима или програмерима да своје идеје остваре.

Данас предузећа лансирају своје производе са минималним и битним карактеристикама. На основу прототипа, компаније уграђују више карактеристика у концепт.

Једноставним речима, можете рећи да направите функционалан, најбржи и најмањи производ и да се временом повећате док радите са МВП-ом. Циљ је укључити једноставне и брзе функције за тестирање док не профункционишу.

Предузетници могу спасити осниваче од прекомерне изградње и смањити ризике док развијају производе у малим корацима. Посебно са компанијама са високим растом и повећањем конкуренције, МВП је изашао као мењач игре.

Шта је МВП у мобилним апликацијама?

МВП је тестна или бета верзија услуге, производа или апликације која укључује функције или својства која су обавезна. Оптимизује пословне процесе, смањује отпад и чини стартуп паметнијим.

Такође, смањује време и трошкове приликом лансирања производа док се оптимизује и учи у процесу развоја. Он балансира захтеве и понуде купаца док оптимизује идеје и минимизира грешке током развоја.

На пример, Амазон је лансиран на тржиште са само неколико могућности наручивања и продаје производа. Међутим, с временом је додао неколико функција, као што су видео стримовање, стриминг музике, проширена продаја или куповина производа, итд.

Слично томе, Инстаграм дозвољава само неколико екрана и филтера на почетку, али сада је дошао на потпуно нови ниво. Основна апликација може решити неколико проблема корисника, а затим се временом развити у потпуно функционалне апликације.

Шта чини МВП идеалним?

Развој МВП апликације може се сматрати пробном рундом, омогућавајући корисницима да се упознају са неопходним прилагођавањима и предузму акцију. Елиминише ризик од прилагођавања у будућности са многим функцијама.

Корисници такође могу да смање трошкове израде финалне верзије јер она доноси одређени профит у почетној фази. Омогућава програмерима да поново улажу у додатне функције мобилних апликација.

МВП верзија апликације привлачи инвеститоре и нуди шансу да стекнете пажњу анђела инвеститора или ВЦ-а. Лакше је прикупити средства када је основна верзија апликације на тржишту и радите на унапређењу.

Омогућава рано тестирање ради провере ефикасности пројекта и решавања значајних проблема. Рани корисници такође могу да стекну конкурентске предности док интегришу предлоге и повратне информације у потпуно развијене производе.

Како направити МВП апликације

Сада имате идеју о развоју МВП мобилних апликација. Али како то можете започети? Како креирате верзију која ради за вашу компанију?

Ево кратког водича који ће вам помоћи да развијете МВП мобилне апликације на конкурентном тржишту.

Разумети захтеве тржишта

Пре него што почнете са развојем МВП апликације, од виталног је значаја да разумете прави проблем са којим се клијенти суочавају. Циљ је да се направи апликација са основним карактеристикама које одговарају правој идеологији.

Најбоље је идентификовати захтеве тржишта и тренутни јаз, дајући увид у оно што би некоме могло затребати. Уз то, МВП програмери треба да анализирају конкуренцију како би успоставили стандард за производ. Одређује шта ће функционисати на тржишту и на шта се треба фокусирати.

Ово се може поделити на два дела: критеријуми успеха и дугорочни циљеви. Дугорочни циљеви ће помоћи стопи побољшања у будућности и смањити време плаћања. Критеријуми успешности ће дати увид у тржишну вредност производа у будућности.

Путовање корисника

Путовање корисника или многи можда знају име – Усер Персона је следећи корак у развоју МВП апликација. Циљ је да се копа у ум корисника и зацрта њихов пут до прве итерације апликације.

Програмери треба да разумеју перспективу апликације корисника, како ће је користити, почетак, крајњи циљ, итд. То ће помоћи да се развије апликација која ће имати смисла за публику, па чак и да је правилно пласира на тржиште.

Програмери се могу обратити корисницима акција, дефинисати ток корисника, карактеристике, завршетак наруџбине и постићи највеће задовољство. Да би се то постигло, потребно је идентификовати корисника из различитих категорија као што су заказивање термина, планер, продавац, здравствена заштита и сервисни техничар, да споменемо само неке.

Затим идентификујте радње (послове) које предузимате да бисте постигли циљеве и довели до краја приче. Омогућава програмерима да се фокусирају на кориснике (или више њих) како би поставили приоритете и адресирали праве функције. То може бити прављење профила, прегледавање производа, наручивање, заказивање термина за консултације, итд. Затим следи завршетак приче, као што је добијање производа, консултација са доктором и интеракција са другима.

Истраживање и планирање

Када се ток разуме, можете почети са истраживањем и планирањем. Циљ је да се направи план око корисничке болне тачке како би им се помогао да постигну резултате. Програмер може одредити потенцијал производа и додати вредност у складу са тим.

Такође олакшава фокусирање на развој МВП апликација и додавање функција које утичу на тржиште. Области фокуса су укључене у мапу пута производа и организују графикон за будућа издања.

Карактеристике мобилне апликације

Следећи корак је додавање функција у МВП мобилне апликације које се могу укључити. Мапа пута производа може помоћи у подешавању функција помоћу неких алата за прављење МВП апликације. Програмер треба да разуме разлику између онога што је потребно корисницима и онога што они желе.

За развој МВП мобилних апликација, програмери морају да дају приоритет и идентификују функције које треба да укључе. Можете додати функције које захтевају корисници касније у фазама без штетног корисничког искуства.

Почетна фаза производа може имати основне карактеристике које могу покрити општи циљ за кориснике. Најбољи начин да се започне је да се финализирају изјаве о могућностима које помажу у стварању основних карактеристика уз смањење времена обраде.

МВП програмери могу да разбију мапу пута производа да би разумели изјаве о могућностима. Заједно са овим, матрица приоритета може помоћи у одређивању приоритета карактеристика и доношењу коначне одлуке. То ће вам помоћи да поставите функцију у низу који приказује високу и ниску хитност.

Дизајнирајте, развијте и покрените МВП

Након планирања и одлучивања о карактеристикама долази фаза дизајна, развоја и покретања. Ова фаза укључује основне функције постављене за креирање прве верзије МВП-а. Ова фаза има за циљ проналажење равнотеже између економичности, једноставности и испуњавања очекивања.

Минимални производ ће помоћи да се фокусирате на значајне аспекте уместо да радите на свему одједном. Ако постоје неизводљиве функције, лако је поново изградити или уредити апликацију у складу са тим и додати их у будућим итерацијама.

МВП програмери могу да контролишу апликацију током фазе развоја и тестирања, што олакшава континуиране итерације. Програмерима је лакше прикупити повратне информације и касније побољшати функционалност.

МВП додатка вредности

Циљ развоја МВП апликација је идеја о додавању вредности. За овај МВП, програмер треба да одговори на неколико питања: зашто би га неко преузео, које су предности, шта нуди итд.

Циљ је дефинисати понуду вредности мобилне апликације како би се очистиле процене производа. МВП подразумева да ће се програмери фокусирати на представљање суштинске вредности апликације корисницима. Због тога је потребно да се оцртају корисници и да се производ изгради око истог.

Закључак

Неколико мобилних апликација је прихватило МВП осим Инстаграма и Амазона. Неке истакнуте мобилне апликације су Фацебоок, Твиттер, Буффер, Дропбок и Аирбнб, које постају апликације које генеришу највећи приход.

Многе организације користе МВП са мобилним апликацијама на захтев којима је потребно време. Омогућава стартапима да расту и направе први корак да постану бренд.