Како откључати аутомобил са својим Андроид 12 телефоном

Идеја да свој Андроид 12 телефон претворите у дигитални кључ од аутомобила за откључавање аутомобила је узбудљива и интригантна.

Гоогле се нада да ће паметни телефони учинити центром свакодневног живота и активности купаца испоруком дигиталних кључева од аутомобила.

Под претпоставком да ваш телефон има Андроид 12 или новији, нпр Самсунг Галаки С21, на њега можете лако преузети апликације за дигиталне кључеве за аутомобил. Међутим, Гоогле тим се нада да ће даље развијати апликацију за дигитални кључ од аутомобила за паметне телефоне са другим верзијама Андроид-а.

Ако имате компатибилан аутомобил и Андроид 12 телефон, наставите да читате да бисте научили како да их упарите како бисте могли да откључате аутомобил без вађења кључа.

Шта је дигитални кључ од аутомобила и како функционише?

Дигитални кључ аутомобила обично функционише на два начина, што је дефинисано на основу технологије која се користи за његово развијање:

Сензор радио преноса је уграђен у апликацију дигиталног кључа и лоцира правац сигнала који долази из вашег аутомобила попут радара. Користећи ултраширокопојасну (УВБ) технологију, сада је могуће лоцирати и комуницирати са аутомобилима опремљеним УВБ.

Користећи ову технологију, можете закључати и откључати свој аутомобил чак и без вађења телефона. Због тога, захваљујући постојећој УВБ технологији, ваш дигитални кључ функционише савршено, чак и ако стојите око метар од свог аутомобила. Сходно томе, можете да држите телефон у задњем џепу и да ипак успете да откључате врата аутомобила.

  Како омогућити радни режим на Андроид претраживачима

Ако ваш аутомобил има комуникацију блиског поља (НФЦ), све што треба да урадите је да извадите паметни телефон и он ће брзо откључати врата вашег аутомобила. НФЦ технологија не захтева никакав контакт за размену података између два уређаја.

Поред тога, ова технологија функционише у оквиру радио-фреквентног поља са базном фреквенцијом од 13,56 МХз које може да размењује податке у опсегу до 100 метара.

Технологија произвођача у аутомобилу одређује перформансе дигиталног кључа. Пошто већина произвођача аутомобила, укључујући Форд, ГМ и Хонду, има бежичну везу Андроид Ауто у својим аутомобилима, Гоогле-ова нова функција омогућава власницима аутомобила да закључавају и откључавају своја возила користећи своје паметне телефоне.

Систем за улазак без кључа за аутомобиле

Постоји још један начин за категоризацију дигиталних аутомобила на основу њиховог типа система за улазак без кључа. До сада су развијена два типа система за улазак без кључа:

ПКЕ: Пасивни улазак без кључа (ПКЕ) је технологија која захтева од возача да понесу своје дигиталне кључеве аутомобила у кругу од једног метра од врата свог возила.

Када се дигитални кључ од аутомобила стави близу врата аутомобила, он се тренутно повезује са системом аутомобила и откључава врата након што потврди идентитет власника. Не морате ништа да предузимате да бисте отворили врата свог аутомобила.

РКЕ: Улаз без кључа на даљину омогућава власницима аутомобила да откључају свој аутомобил користећи свој дигитални кључ док стоје на одређеној удаљености од својих возила. Ова врста дигиталног кључа за аутомобил функционише на основу радио фреквенцијског сигнала. Дакле, нема потребе да свој паметни телефон постављате поред аутомобила.

Метод #1: Користите свој Андроид 12 телефон као дигитални кључ за откључавање аутомобила

Прво морате да упарите телефон са возилом. То можете учинити на неколико начина.

  Како пронаћи серијски број свог Андроид уређаја

Коришћење апликације произвођача аутомобила:

Неколико произвођача аутомобила, укључујући БМВ, је створило прилагођене апликације који омогућавају власницима аутомобила да откључају своје аутомобиле помоћу дигиталног кључа.

Да бисте активирали свој дигитални кључ од аутомобила помоћу апликације произвођача аутомобила, потребно је да пратите ове кораке:

Корак 1: Преузмите апликацију са Гоогле Плаи-а. Пример приказан овде је за БМВ. За друге произвођаче, користите њихову апликацију.

Корак 2: Затим отворите апликацију и подесите свој налог.

Корак 3: Потражите одељак „дигитални кључ од аутомобила“ у апликацији да бисте упарили аутомобил са својим налогом.

Корак 4: Ставите телефон поред читача кључева од аутомобила и сачекајте док се процес упаривања не заврши.

Након упаривања, додирните опцију Додај на почетни екран на свом паметном телефону да бисте одмах приступили дигиталном кључу од аутомобила.

Коришћење главне јединице аутомобила:

Корак 1: Изаберите „Подешавање дигиталног кључа“ на главној јединици аутомобила.

Корак 2: Ставите телефон поред читача кључева од аутомобила.

Корак 3: Додирните „Подесите свој дигитални кључ“

Корак 4: Следеће, пријавите се са својим Гоогле налогом.

Корак 5: Прегледајте услове и изаберите „Слажем се и настави“

Корак 6: Унесите свој активациони код.

Ваше оригинално име дигиталног кључа је „ваше корисничко име + модел телефона“, али можете да га промените ако желите.

Корак 7: Затим ставите телефон поред читача кључева од аутомобила да би се упарили.

Корак 8: Додирните „Додај на почетни екран“ за лакши приступ у будућности.

Моћи ћете да откључате аутомобил помоћу Андроид 12 телефона када их упарите.

Метод #2: Откључајте аутомобил са Андроид 12 телефоном помоћу апликације Кеицоннецт

Можете да инсталирате КеиЦоннецт на свој Андроид 12 паметни телефон ако произвођач вашег аутомобила још није направио апликацију за свој дигитални кључ од аутомобила.

  Нове функције у Фирефок-у 39 за десктоп и Андроид

Пре него што преузмете апликацију, уверите се да је компатибилна са вашим телефоном тако што ћете пратити следеће кораке:

Корак 1: Контактирајте своју компанију за производњу аутомобила да проверите да ли је ваш аутомобил опремљен бежични Андроид Ауто.

Корак 2: Затим идите на веб локацију КеиЦоннецт.

Корак 3: Померите се до дна странице и изаберите Провери компатибилност.

Корак 4: Након тога унесите ВИН ИД вашег аутомобила да бисте проверили да ли је апликација компатибилна са њим.

Корак 5: Следеће, преузмите КеиЦоннецт са Гоогле Плаи-а ако подржава бренд и модел вашег аутомобила. КеиЦоннецт подржава више од 20 марки аутомобила у Сједињеним Државама.

Корак 6: Покрените апликацију и упарите је са аутомобилом.

Помоћу ове апликације на свом Андроид 12 телефону сада можете да закључавате и откључавате аутомобил.

Закључак

Упркос развоју технологије дигиталних кључева од аутомобила, још увек није јасно да ли ће дигитални кључеви од аутомобила постати кључна карактеристика или пролазни тренд у доба паметних телефона.

Пошто је ово нова технологија, произвођачи и власници аутомобила би требало да тестирају поузданост дигиталних кључева за аутомобиле које је лансирао Гоогле.

Посебно, програмери дигиталних кључева за аутомобиле треба да обећају власницима аутомобила да приступ њиховим возилима неће бити ограничен у случају техничког квара.

Технологија која стоји иза дигиталних кључева од аутомобила и даље треба да се развија. Посебно, произвођачи аутомобила и Гоогле би требало да наставе да развијају технологију дигиталних кључева за аутомобил компатибилну са другим верзијама Андроид-а.

Сада можете погледати неке паметне кућне гаџете које можете да користите.