Како открити сумњиве покушаје пријављивања помоћу Зенлогина?

Решење за откривање сумњивих пријава може вам помоћи да додате додатни слој безбедности вашим софтверским производима/услугама и веб локацији.

Он штити налоге ваших корисника, штити њихову формацију за пријаву и друге податке и даје им још један разлог да изаберу вас у односу на друге.

Али да ли се питате каква је корист од свега овога ако сте се већ потрудили да обезбедите своју апликацију?

Зар није довољно?

Одговор је да никада није довољно када је у питању сајбер безбедност. Што безбедније можете да учините своју апликацију, то је боља.

Према Акамаију, 43% свих покушаја пријављивања на мрежи су злонамерни. Ово је алармантно за све који управљају или користе веб локацију, софтверски производ или услугу која чува личне податке.

И то је разлог зашто морате да учините свој софтвер сигурнијим применом безбедносних система као што је откривање сумњивих пријава.

Хајде да разумемо шта је то и како може бити корисно за ваше пословање.

Шта је откривање сумњивих пријава?

Постоји много понашања која можете означити као сумњива на основу њихове природе пријаве. Хакер може покушати са више лозинки да приступи корисничком налогу за било који софтвер, сајт или услугу.

Неке сумњиве детекције су ниског ризика, док друге могу бити већег ризика. То се може десити због пријављивања:

 • У необично време
 • Са различитих локација
 • Са различитих уређаја
 • После много неуспешних покушаја

Апликације су понекад угрожене кршењем безбедности трећих страна као што је масовно цурење лозинки. У тренутку када се то догоди, хакер може украсти неопходне или критичне информације о кориснику. Они тада могу да злоупотребе информације, да их злоупотребе претњама или да украду налог у потпуности.

Сумњиви систем за детекцију пријављивања вас обавештава о несташлуку који се може догодити ускоро. Ова апликација ће идентификовати обрасце понашања приликом пријављивања који се мало разликују од уобичајених пријављивања.

Неке апликације користе ботове који проучавају необичне брзине током покушаја пријављивања. У том тренутку, они могу бити блокирани за пријаву, а ви ћете добити обавештење. Алтернативно, од њих би се могли тражити додатни кораци као што су верификација е-поште, изазов МФА и код послат на регистровани број мобилног телефона.

  Како да примените бесконачно померање и пагинацију помоћу Нект.јс и ТанСтацк упита

Зашто је неопходно применити детекцију сумњивих пријава?

Сигурност је главна брига на СааС тржишту. У данашњем сценарију, многи користе СааС производе у различите сврхе у свом свакодневном животу. Уз то, сви траже сигурност, било да је у питању пријављивање на плаћање као што је давање података о картици, адреса, телефонски бројеви итд., или детаљи за пријаву као што су корисничка имена или лозинке.

Ако не нудите сигурност у свом СааС производу, корисничке информације могу бити хаковане или искоришћене. Као резултат тога, вашим клијентима ће бити тешко да вам верују.

Због тога, ако водите посао са СааС производима, морате да конкретизујете своје безбедносне мере како би ваши клијенти веровали вама и вашем предузећу са својим личним подацима. Свакодневно се бавите огромним подацима о клијентима, тако да ће безбедносне смернице и системи такође осигурати да су подаци сваког клијента безбедни.

Имплементација безбедног решења као што је детекција сумњивих пријава може бити ефикасна у вашем СааС производу или услузи да понуди виши ниво безбедности за податке ваших клијената и обезбеди да нико не може да их искористи или угрози кориснике.

Како помаже корисницима да остану безбедни?

У данашњем заузетом распореду, сви траже погодну операцију. Људи свакодневно користе веб странице и апликације, укључујући Гмаил, Снапцхат, Инстаграм, Фацебоок, Амазон, Флипкарт, еБаи, алате за продуктивност, управљање временом и још много тога.

Коришћење АПИ-ја за откривање сумњивих пријава као што је Зенлогин осигурава да су детаљи корисника безбедни. Чак и ако се догоди нешто сумњиво, може вас упозорити да брзо предузмете акцију и заштитите налоге и податке својих корисника.

Сигурна пријава омогућава корисницима да аутентификују своју пријаву помоћу различитих механизама за аутентификацију. Корисници ће добијати упозорења или обавештења када неко покуша да се пријави на њихов налог са другог уређаја, необичних локација и још много тога.

Откривање сумњивих пријава ће вам помоћи да заштитите своје податке током пријављивања. У тренутку када добијете упозорење, спреман је да вам да неке кораке које треба да пратите како бисте могли одмах да обезбедите налог без икаквих грешака или потешкоћа.

Примери упозорења за пријаву:

Добијаћете обавештења е-поштом или СМС-овима о сумњивим активностима као што су:

 • Примање поруке упозорења када неко покуша да промени вашу лозинку
 • Постављање безбедносног питања током пријављивања ако је ваша пријава сумњива
 • Примање е-поште у вези са налогом када укуцате исту у поље
 • Добијање упозорења на истој страници приликом пријављивања, ако се унесе погрешно корисничко име или лозинка
 • Добијање СМС обавештења од услуге као што је Гмаил на мобилном телефону са захтевом да унесете да или не или пошаљете СМС код за верификацију
  Вирелесс Манагер штеди батерију тако што онемогућава ВиФи када је ван домета [Android]

Када дође до необичног пријављивања са новог уређаја или локације, корисници морају да обезбеде налог ако не обављају ту активност.

Али како?

Корисници морају пажљиво да провере његове безбедносне карактеристике и прочитају политику приватности када се пријављују на било коју апликацију. Уверите се да апликација води рачуна о вашим акредитивима за пријаву.

За безбедно пријављивање, корисници могу да прате неке кораке на индивидуалном нивоу:

 • Креирање сложених и дугачких лозинки помоћу великих слова, малих слова, специјалних знакова, бројева итд.
 • Коришћење сложеног корисничког имена уместо очигледног
 • Никада не делите основне акредитиве
 • Коришћење различитих лозинки за различите активности
 • Избегавајте давање личних података.

Корисници могу да прате горе наведене кораке како би смањили вероватноћу претњи на својим налозима. Али шта ако можете да ојачате свој СааС производ или софтвер из темеља?

То ће додати додатни слој безбедности вашем софтверу, а површина претње ће се више сузити. То можете учинити користећи одлично решење за откривање сумњивих пријава.

Има их много на тржишту, али морате бити сигурни да користите најбољи софтвер за безбедност својих корисника. Поуздан АПИ за откривање сумњивих пријава је Зенлогин. Хајде да видимо како вам може помоћи да заштитите свој софтвер.

Како Зенлогин може помоћи?

Зенлогин нуди сигурност са својим АПИ-јем за откривање сумњивих пријава. Може да шаље брза обавештења путем е-поште корисницима када открије сумњиву активност пријављивања. Пружа брз начин додавања слоја безбедности вашим СааС производима и софтверу.

Зенлогин може помоћи да се обезбеди мир за програмере, менаџере производа, осниваче и друге заинтересоване стране тако што ће осигурати да њихови корисници користе безбедан софтвер и да њихови подаци неће бити угрожени.

Коришћење Зенлогин-овог АПИ-ја за откривање сумњивих пријава уклања трошкове унутрашњег развоја безбедносног система. Зенлогин се брине о откривању сумњивих пријава и упозорава кориснике путем е-поште.

Које су карактеристике и предности Зенлогина?

Ево неких важних функција и предности Зенлогин-а које могу помоћи да ваш софтвер остане безбедан како би вам корисници веровали.

Лако за програмере

Зенлогин олакшава програмерима да га интегришу у ваш софтверски производ. Такође долази са унапред подешеним интервалима осетљивости и унапред припремљеним е-порукама са обавештењима. Вашим програмерима штеди много времена, тако да они доприносе иновацијама.

Контроле осетљивости

Зенлогин вам даје бољу контролу над догађајима када је корисник упозорен на сумњиве покушаје пријаве. То ће додатно повећати поверење ваших корисника у ваш производ и бренд.

Премиум сигурност

Зенлогин је дизајниран да понуди врхунску сигурност. Гарантује најлакши начин да повећате безбедност ваше апликације, услуге или веб локације. Они користе најновије безбедносне технологије да ојачају свој ниво заштите. Безбедносно решење штити све податке унутар апликације и спречава хакере да их злоупотребе или приступе.

  11 најбољих ЦМП решења за осигурање усклађености пре прикупљања података

Интеграција карте

Омогућавају вам да интегришете прелепе мапе у обавештења е-поштом. Омогућава корисницима да брзо виде да ли је њихов налог угрожен или компромитован.

Детаљни дневници

Можете пратити све сумњиве покушаје пријављивања на корисничким налозима и пријавити их на једном месту унутар Зенлогина. Укључиће све неопходне детаље које желите да пратите како бисте својим корисницима пружили сигурнију апликацију.

Прилагођена правила

Зенлогин вам омогућава да дефинишете одређена правила и омогућите вашем тиму да одмах добије обавештење када дође до сумњивог покушаја пријаве на њиховим налозима.

Брзо за подешавање

Зенлогин се лако и брзо подешава за сваку крајњу тачку у року од неколико минута. Дакле, штеди вам много времена и енергије. Можете почети да га користите након што налепите неколико редова кода написаног у Цурл, ПХП, Питхон, Руби или Ноде.јс.

Поред свега овога, Зенлогин нуди врхунску подршку за позиве, не чува личне податке и једноставна обавештења путем е-поште.

Како Зенлогин функционише?

Можете да изградите врхунску безбедност за своје апликације за неколико минута користећи Зенлогин АПИ за откривање сумњивих пријава у неколико једноставних корака. Ево како Зенлогин функционише.

1. Налепите исечак кода

За почетак, све што треба да урадите је да налепите мањи исечак кода. Зенлогин подржава све главне језике на страни сервера као што су ПХП, Питхон, Ноде.јс, Руби, Цурл, итд.

2. Прилагодите ниво безбедности

Изаберите ниво осетљивости за откривање сумњиве пријаве. За ово ћете добити е-пошту са неким пољима која треба да попуните. На основу тога, ваш ниво безбедности ће бити прилагођен вашим пословним потребама и корисничкој бази.

3. Заштитите кориснике

Горе наведено ће интегрисати Зенлогин-ов АПИ за откривање сумњивих пријава у вашу апликацију, сајт или услуге. Затим ће АПИ почети да надгледа пријаве и упозорава када било шта изгледа сумњиво. Такође можете почети да пратите све сумњиве активности и побољшате свој производ.

Ево примера обавештења путем е-поште.

Прицинг

Зенлогин има два плана цена погодна за различите компаније у време писања овог чланка.

 • Бесплатно: Овај план је заувек бесплатан ако имате мање од 5.000 захтева месечно и дозвољава 500 обавештења путем е-поште месечно.
 • Про: Ово је плаћени план чија је цена 49 УСД месечно. Омогућава 25.000 захтева месечно и 2500 е-порука за пријаву месечно и премиум функције као што су детаљни дневники, интеграција мапа, прилагођена правила, опција за уклањање брендирања итд.

Поред тога, можете бесплатно испробати Про план 30 дана и одлучити да ли ради за ваше пословање или не.

Закључак 👩‍💻

Свет на мрежи има много могућности, погодности и опција да нам олакшају живот. Али то такође укључује ризике и опасности.

Стога, СааС компаније морају да обезбеде своје софтверске производе/услуге и кориснике од крађе података применом безбедних технологија као што су решења за откривање сумњивих пријава као што је Зенлогин.