Како отворити Бин датотеку на Андроиду

Формат датотеке Бин је најтеже отворити на паметном телефону. Потешкоће при отварању таквих типова датотека су због малог или никаквог знања о природи и функционисању бин датотека. Веома је обесхрабрујуће када се бин датотеке не отварају чак и након што се толико ресурса користи за њихово преузимање. У овом чланку ћемо вам рећи како да отворите бин датотеку на Андроид-у и како да отворите бин датотеку на Виндовс 10 уређајима. Такође ћемо вам рећи о претварачу бин датотека, који можете користити за претварање бин датотека у свој омиљени формат. Али пре него што идемо даље, важно је разумети шта тачно подразумевамо под бин датотеком.

Како отворити Бин датотеку на Андроиду

Прочитајте овај чланак до краја да бисте научили кораке који показују како да отворите бин датотеку на Андроид-у на детаљан начин користећи слике за боље разумевање.

Напомена: Пошто паметни телефони немају исте опције подешавања, оне се разликују од произвођача до произвођача. Дакле, уверите се у исправне поставке пре него што промените било које на свом уређају.

Шта је бин датотека?

Датотеке са екстензијама .бин обично се називају Бин датотеке. Основна разлика између нормалних и .бин датотека је у томе што .бин датотеке кодирају текстуални садржај у нумеричке формате. Ове датотеке се баве бинарним датотекама чији је број мањи од 2, а то су 0 и 1. То је краћа и једноставнија верзија за писање формата бинарних датотека.

  Како функционише инкапсулација у умрежавању?

Раније вам није дата слобода да гледате датотеке у бин формату на Андроид-у. Датотеке бин су постављене извршне команде за рачунарске уређаје. А бин датотеке су веома важне када желите да приступите датотекама на свом рачунару. Датотеке бин имају неколико начина за отварање чак и на Андроид уређајима, али кораке треба пажљиво предузети.

Како отворити Бин датотеку на Андроиду?

Данас се бин датотеке не користе много. Ако планирате да покренете ове типове датотека, такође треба да имате на уму опасности њиховог покретања јер неке извршне команде могу да садрже претње и вирусе који могу да нашкоде вашим уређајима.

Ево корака како да отворите бин датотеку на мобилном телефону:

1. Покрените апликацију Менаџер датотека на свом Андроид уређају.

2. Кликните на икону за претрагу у горњем десном углу.

3. Откуцајте .бин у траци за претрагу и додирните жељени резултат.

4. Након што изаберете датотеку, добићете опцију да изаберете формат у којем желите да отворите ову датотеку. Може бити било које врсте, на пример, документи, аудио, видео или слике.

5. Отворите .бин датотеку кроз неке апликације, нпр Цхроме претраживач, МС Доцс, ХТМЛ Виеверитд.

Ево како да отворите бин датотеку на Андроид мобилном уређају.

Како отворити Бин датотеку у оперативном систему Виндовс 10?

Хајде да видимо кораке за отварање Бин датотеке на Виндовс 10 ПЦ/лаптоп.

1. Притисните комбинацију тастера Виндовс+С да бисте отворили Виндовс траку за претрагу.

2. Потражите овај рачунар и кликните на Отвори.

3. У горњем десном углу потражите .бин датотеке у траци за претрагу.

4. Кликните на жељену бин датотеку коју желите да отворите.

Како функционишу бин датотеке и каква је њихова структура?

Бин датотеке раде као улаз за многе програме. Структура ових датотека углавном зависи од садржаја таквих датотека. Неки програми, који се користе за прављење резервних копија, такође користе овај формат датотеке. Много времена се подаци компримују, што чини структуру тешко разумљивом. Када подаци нису компримовани, постаје тешко разумети; разлог је то што може бити у облику слика или музике.

  Шта је пуњење акредитива? (и како да се заштитите)

Шта је листа претварача бин датотека?

Можете да конвертујете своје бин датотеке у документе, ПДФ-ове, слике итд. Ево листе неколико претварача бин датотека.

1. АниБурн

АниБурн је преносив, али способан програм за нарезивање ЦД/ДВД/Блу-раи дискова. Обезбеђује финиш за креирање и нарезивање ЦД-а. Кључне карактеристике АниБурн-а су да снима сваки ЦД, ДВД и Блу-раи сликовни фајл.

2. ДЕАМОН Тоолс Лите

ДЕАМОН Тоолс Лите помаже вам да монтирате датотеке имиџа диска и емулира различите уређаје. Алат вам помаже да креирате слике оптичких дискова и да их добро организујете путем каталога.

3. ВинИСО

ВинИСО помаже вам да конвертујете формате слике диска. Можете монтирати уређене слике без претходног чувања и снимити уређене слике.

4. ИСО радионица

ИСО радионица је посебно дизајниран за управљање ИСО сликом и конверзију. Такође можете обављати операције копирања и нарезивања ЦД/ДВД-а.

5. ИСО Тоолкит

ИСО Тоолкит је лака и једноставна апликација која вам може помоћи да управљате ИСО датотекама. Можете лако манипулисати ИСО-ом кроз њега и креирати ИСО слике или копирати ИСО слике са ЦД-а/ДВД-а.

6. АниТоИСО

АниТоИСО је алат из ЦристалИдеа. Помаже вам да конвертујете своје датотеке у ИСО слике, .бин, МДФ, ПДИ, датотеке слика итд.

Зашто су .бин датотеке потребне?

У наставку су наведени случајеви за које су потребне .бин датотеке:

 • Када радите у ИТ служби за помоћ компаније и корисницима је потребна ваша помоћ да прегледају или отворе такве датотеке.
 • Да би се приступило историјским подацима, потребно је приступити датотекама из архиве како би се видели историјски подаци које је сачувао неки бивши корисник.
 • Антивирусни софтвер се аутоматски ажурира. Али ако сте затворили опцију аутоматског ажурирања, антивирусни програм можете ажурирати ручно и док то радите можете наићи на бин датотеке.
  Како инсталирати Мицрософт Тередо тунелски адаптер

Прочитајте овај чланак од почетка да научите како да отворите бин датотеку на мобилном телефону.

Које су различите врсте података које се могу чувати у датотекама са .бин екстензијама?

Хајде да видимо листу различитих типова података који се могу чувати у датотекама са .бин екстензијама.

 • Бинарне извршне датотеке
 • Мацбинари кодирана датотека
 • Бинарна датотека емулатора
 • Подаци о игри ГОГ.цом
 • Атари игра РОМ
 • Сега игра РОМ
 • Линук извршна датотека
 • БИОС емулатора
 • Фирмвер рутера
 • Подаци о игрици Нинтендо
 • Бинарни подаци
 • Слика диска
 • Видео

Често постављана питања (ФАК)

К1. Шта је формат датотеке Бин?

Анс. Формат датотеке Бин чува информације у бинарном формату. Компатибилан је са меморијом диска и омогућава чување медија на физичком диску.

К2. Шта је фасцикла Бин?

Анс. Фасцикла Бин садржи бинарне датотеке. Они садрже стварне извршне кодове за апликације.

К3. Шта је .Бин датотека?

Анс. Бин датотека се такође назива бинарна датотека која садржи информације као што су слике, видео записи, текстови и аудио. Формат се ових дана веома ређе користи због мањег броја ЦД-ова и ДВД-ова.

***

Надамо се да сада имате јаснију представу о томе шта су .бин датотеке и како да отворите бин датотеку на Андроид-у и Виндовс-у 10. Можете да нам кажете све упите или предлоге о било којој другој теми о којој желите да направимо чланак. Оставите их у одељку за коментаре испод да бисмо знали.