Како поправити Мицрософт Ворд када сам избрише текст

Да ли Мицрософт Ворд брише текст сам по себи док уређујете један од ваших докумената? Када се то догоди, требало би да проверите да ли неко други ради на истом документу или нисте случајно омогућили Вордову опцију прекуцавања.

Међутим, постоји више разлога зашто бисте могли наићи на овај проблем. Саставили смо листу решења која ће вам помоћи да повратите контролу над својим документима.

1. Проверите да ли неко други уређује документ

Можда ништа није у реду са Ворд-ом, али неко други уклања текст. Ако сарађујете са неким другим на Ворд документу, он може да избрише текст ако има дозволу за уређивање.

Ворд ће приказати поруку „Други људи уређују овај документ“ када отворите документ. Ако сте пропустили поруку, али текст и даље нестаје, требало би да проверите ко има приступ вашим датотекама.

2. Проверите тастатуру

Ако Ворд настави да брише текст након што сте притиснули тастер Бацкспаце или Делете, велике су шансе да се један од тастера заглави. У том случају, лагано притисните и проверите да ли раде као и обично.

Ако се тастери заглаве, можете поново мапирати тастатуру и онемогућити тај тастер или очистити тастатуру.

3. Онемогућите Вордову функцију овертипе

Ако Ворд избрише део текста док куцате, можда сте случајно укључили функцију прекуцавања. Чак и ако нисте прошли кроз подешавања Ворд-а, можете да омогућите и онемогућите ову функцију притиском на Инсерт на тастатури.

  Поправи грешку Инфините Варфаре Бамберга

Сада, ако желите да спречите да се ово понови, требало би да погледате Вордове опције за уређивање.

 • Отворите Ворд, кликните на картицу Датотека у горњем левом углу, а затим изаберите Опције.
 • У левом менију кликните на Напредно.
 • Идите на одељак Опције уређивања.
 • Поништите избор опције Користи тастер Инсерт за контролу режима прекуцавања и Користи опције режима прекуцавања.
 • Кликните на ОК да бисте сачували нова подешавања.
 • Вратите се на уређивање документа и проверите да ли Ворд и даље сам брише делове текста.

  4. Уклоните проблематичне додатке

  Постоји шанса да Ворд брише текст док куцате због неисправног додатка. Ако сте инсталирали више програмских додатака за Ворд да бисте повећали своју продуктивност, проверавање их појединачно ће одузети много времена.

  Да бисте тестирали да ли неки од инсталираних додатака изазива проблем, требало би да покренете Ворд у безбедном режиму. На овај начин, Ворд ће се покренути без икаквих екстензија и додатака. На Виндовс рачунару притисните тастер Виндовс + Р да бисте отворили дијалог Покрени. Откуцајте винворд /сафе и кликните на ОК.

  Ако је проблем сада решен, требало би да деинсталирате проблематични додатак.

 • Идите на Датотека> Опције.
 • Отворите мени Додаци и кликните на ЦОМ додаци. Ворд ће сада приказати листу додатака.
 • Поништите избор додатка који желите да онемогућите.
 • Кликните ОК.
 • 5. Уклоните локално форматирање

  Правила обликовања могу да ометају начин на који можете да уређујете текст у Ворд-у и повремено бришете насумичне делове текста. У овом случају, требало би да уклоните сва форматирања.

  Пре него што то урадите, требало би да знате да ће ово вратити Ворд на подразумеване поставке и уклонити подешавања као што су поравнање текста, величина фонта, размак између редова и тако даље. Да бисте уклонили правила форматирања, изаберите картицу Почетна и кликните на дугме Обриши све форматирање.

    СЕО чаробњаштво које вам је потребно за успех на мрежи

  Ипак, можда није најбоље решење ако сте потрошили много времена на писање и уређивање документа. Ако желите да проверите више информација о правилима форматирања, притисните Схифт + Ф1 да бисте приказали таблу Откриј форматирање.

  6. Поправите Мицрософт 365

  Ако Ворд није једина Мицрософт 365 апликација која је престала да ради као и обично, требало би да поправите Мицрософт 365. На Виндовс рачунару притисните тастер Виндовс + И да бисте отворили мени са подешавањима. Затим идите на Апликације > Инсталиране апликације.

  Кликните на икону са три тачке поред Мицрософт 365 и изаберите Измени. У искачућем прозору изаберите Брза поправка и кликните на Поправи. Ако се и даље суочавате са истим проблемом након поправке Мицрософт 365, поново прођите кроз упутства и изаберите Поправка на мрежи.

  Зауставите Мицрософт Ворд од брисања текста

  Када Ворд избрише садржај документа сам по себи може бити веома фрустрирајуће, посебно ако радите на великом документу и тешко је пратити сваку промену. Горенаведена решења би требало да вам помогну да решите проблем, све док имате оригиналну копију Мицрософт 365.