Зашто ИоуТубе жели да ИоуТубери признају да користе вештачку интелигенцију у видео снимцима

Кључне Такеаваис

  • ИоуТубе примењује нова правила која захтевају од креатора да открију да ли користе АИ генераторе у својим видео снимцима како би заштитили гледаоце од потенцијално лажних или обмањујућих информација.
  • Корисници не могу слепо веровати садржају генерисаном вештачком интелигенцијом и морају бити свесни да он може бити измењен или синтетички креиран, што их подстиче да спроведу додатна истраживања.
  • Политика обелодањивања даје ИоуТуберима предност у односу на садржај генерисан вештачком интелигенцијом јер ће гледаоци знати да је већа вероватноћа да ће њихове информације бити тачне, повећавајући шансе да задрже гледаоце.

АИ је невероватан алат који креаторима може помоћи у скоро свему што им је потребно. Међутим, постоје неке опасности у вези са коришћењем вештачке интелигенције, због чега се Јутјуб умеће да помогне у заштити ИоуТубе заједнице. Наставите да читате да бисте сазнали зашто је употреба АИ откривања на ИоуТубе-у важна за вас, било да сте корисник или ИоуТубер.

ИоуТубе ће захтевати од креатора да открију АИ садржај

Како употреба вештачке интелигенције постаје све раширенија, ИоуТубе схвата да треба да примени нове мере мимо својих Смерница заједнице. Улазак у 2024. ИоуТубе ће увести нова правила захтевајући од Јутјубера да открију да ли су користили АИ генераторе за креирање својих видео снимака.

За сваки видео који је генерисан вештачком интелигенцијом, ИоуТубе ће поставити ознаку у таблу са описом. Штавише, ако платформа сматра да су представљене информације у видеу осетљиве, на видео плејер ће бити примењена додатна ознака.

  Како да искључите иПхоне са Мац-а: 8 начина

Главни разлог за то је да се осигура заштита својих гледалаца због могућности да се могу створити лажне или обмањујуће информације када је укључена АИ. Такође ће омогућити вештачкој интелигенцији да не свари сопствене лажне податке као чињеницу, што ће помоћи у мањем броју дезинформација.

Јутјуб заједница се састоји од две групе људи: корисника и јутјубера. АИ може негативно утицати на обе групе. Међутим, ове две групе ће сада бити заштићене и потпомогнуте новом ИоуТубе политиком откривања АИ садржаја у видео снимку.

За кориснике

Највећи страх када је у питању гледање ИоуТубе видео снимака је не знати да ли су информације тачне. Међутим, ако креатори наведу да је њихов видео генерисан вештачком интелигенцијом, то омогућава корисницима да схвате да гледају измењен или синтетички креиран садржај.

То значи да садржај није сто посто људском руком. У овом тренутку, корисници не би требало слепо да верују вештачкој интелигенцији. Они могу да признају да би информације могле да доведу у заблуду и да ће можда морати да се спроведу истраживање са њихове стране.

Поред тога, ово отвара потенцијалну могућност за ИоуТубе да омогући корисницима да филтрирају садржај. На пример, ако корисник жели да види само видео снимке које су направили људи, моћи ће да уклони АИ садржај из своје претраге. Међутим, ова конкретна функција није успостављена након што је ИоуТубе најавио откривање садржаја вештачке интелигенције.

За јутјубере

У данашњем технолошки напредном свету, Јутјубери почињу да се суочавају не само да морају да се такмиче једни са другима већ и са вештачком интелигенцијом. Највећа борба с тим је, међутим, колико гледалаца је тешко да направи разлику између онога што су створили људи и онога што је генерисала вештачка интелигенција.

  Ево како КуиллБот може да вам помогне да пишете боље

Натерањем било кога ко постави синтетички или измењени видео да открије ту чињеницу, то даје предност ИоуТуберима. Они ће моћи да задрже гледаоце да се враћају свом садржају јер ће корисници знати да информације имају веће шансе да буду тачне у поређењу са АИ.

Поврх тога, ИоуТубе дозвољава музичким партнерима да поднесу захтеве за уклањање АИ садржаја ако се претвара да је појединац, укључујући лице или глас. Они ће такође моћи да поднесу захтев за уклањање када се ради о музици која имитира глас уметника.

Како вештачка интелигенција почиње да напредује, неопходно је да све веб странице и платформе примењују мере како би осигурале безбедност својих корисника. За ИоуТубе, ово укључује и његове креаторе.

Све у свему, АИ може бити одличан ресурс за коришћење, али постоје тренуци када је важно схватити да оно што гледате није креирала особа или можда није чињеница.