Како постати брз инжењер 2023

Каријера у брзом инжењерингу изгледа обећавајуће с обзиром на растући раст вештачке интелигенције (АИ) у различитим индустријама.

Технолошке компаније из целог света траже да ангажују веште и ефикасне брзе инжењере како би олакшали комуникацију са машином и пренели упутства.

Пошто ове компаније много улажу у вештачку интелигенцију, брзи инжењеринг је постао каријера у настајању. Дакле, инжењери не само да имају прилику да расту, већ и да из тога извуку лепу плату.

Ако желите да напредујете у овом уносном домену и повећате своју каријеру, овај чланак ће вам помоћи да научите како да постанете брз инжењер.

Хајде да прво разговарамо о томе шта је брзи инжењеринг, а затим да схватимо како то постати.

Шта је брзи инжењеринг?

Промпт инжењеринг је нови и уносан домен у технолошкој индустрији који постаје популаран са процватом АИ модела. У овом домену, инжењери са релевантним скуповима вештина комуницирају са АИ моделима као што су ЦхатГПТ и Мидјоурнеи и усмеравају их да генеришу жељени резултат.

Упутства су у основи неки специфични текстови који покрећу АИ моделе да произведу одговор који задовољава жељене критеријуме. А промпт инжењеринг је концепт обраде природног језика где инжењери морају да буду стручњаци за улазне податке који ће им дати жељени излаз из АИ модела када прођу кроз њега.

Главни задатак промпт инжењера је да креирају и прецизирају упутства која ће водити АИ моделе да генеришу жељени резултат. Они су ти који могу ефикасно да комуницирају са АИ цхат роботима који раде на значајним језичким моделима и повећавају их. Ова област инжењерства је један од критичних аспеката модерне парадигме вештачке интелигенције.

Штавише, брзи инжењери су одговорни за фино подешавање и структурирање улазних података који се користе за обуку АИ модела како би се максимизирала њихова ефикасност. Квалитет скупа улазних података који обезбеђују инжењери брзих одговора мора бити висок јер ће лоше дизајнирано обавештење смањити вероватноћу добијања жељеног одговора од АИ режима.

Историјски гледано, овај домен се појавио из нужде јер стручњаци за вештачку интелигенцију нису били у могућности да ефикасно комуницирају са АИ системом и добију одговор који су желели. Подстицање нису развили стручњаци за вештачку интелигенцију у почетку; уместо тога, појавила се као неопходна карактеристика док се АИ развијала.

Техничке вештине да постанете брзи инжењер

Да бисте постали брзи инжењер, морате да имате неке специфичне техничке вештине тако да можете лако да развијете и прецизирате упите за АИ моделе.

 • Основни скуп техничких вештина које треба да има брз инжењер је ефикасна аналитичка вештина и вештине решавања проблема.
 • Поседовање техничког искуства у технологијама великих података као што су Хадооп, Апацхе Спарк и многе друге технологије је потребно да бисте постали брзи инжењер.
 • Док радите на АИ моделу, мораћете да радите са великом количином података, тако да ће вам познавање технологије великих података бити од помоћи.
 • Осим тога, потребно вам је и добро познавање програмских језика као што су Јава, Ц++ и Питхон да бисте могли да разумете рад АИ модела и модификујете текст да бисте добили жељени резултат.
 • Морате бити вешти у раду са АИ алатима и техникама анализе података. Ово ће вам помоћи да максимизирате ефикасност и тачност упита које креирате.
 • Такође ћете морати да имате свеобухватно разумевање НЛП-а, развоја садржаја генерисаног вештачком интелигенцијом и машинског учења. Учење обраде природног језика (НЛП) ће вам помоћи у генерисању исправних упита.
 • Промпт инжењеринг укључује рад са великим скуповима података и прављење упита, тако да знање о управљању и складиштењу података или анализа података може бити заиста корисно.
  10 најбољих софтвера за конфигурисање цене (ЦПК) у 2022

Није неопходно имати дубоко разумевање алгоритама и структура података, али знање у овим областима ће вам олакшати радни простор.

Индустрије брзо запошљавају инжењере

Како се АИ полако интегрише у већину индустрија, повећава се и потреба за брзим инжењерима.

Предности вештачке интелигенције су толико огромне да мами организације широм индустрија да интегришу технологију у своје пословање, стварајући прилике за брзе инжењере.

Временом ће АИ расти, а све више индустрија ће се придружити тренду коришћења вештачке интелигенције, што ће на крају довести до већег ангажовања брзих инжењера.

 • Многи сајтови за вести тренутно запошљавају брзе инжењере јер имплементирају АИ моделе као што је ЦхатГПТ у својим пословима. Они захтевају брзе инжењере да креирају и модификују упутства која ће оптимизовати садржај вести агенције.
 • Фирме за преглед уговора са вештачком интелигенцијом такође траже брзе инжењере који ће им помоћи да обуче велике језичке моделе и фино подесе упутства која ће дати жељени резултат.
 • Многе фирме засноване на вештачкој интелигенцији запошљавају их да правилно комуницирају са АИ моделима и обучавају их у складу са захтевима организације.
 • Организације у индустријама тржишта вештачке интелигенције тренутно запошљавају брзе инжењере и дају им лепе плате.
 • Компаније које продају АИ слике или алате запошљавају брзе инжењере да обуче упутства и генеришу резултате који су им потребни.
 • Организацијама које се баве креирањем видео записа са вештачком интелигенцијом такође су потребни брзи инжењери који ће им помоћи да креирају упутства која ће бити у складу са будућим потребама компаније.
 • Промптни инжењери такође имају добре изгледе у индустријама е-трговине. Као брз инжењер, можете помоћи организацији за е-трговину у пружању ефикасне корисничке подршке обучавањем АИ модела да произведу тачан одговор.
 • Многи власници веб локација траже инжињере који ће им помоћи да генеришу веб садржај. Брзи инжењери ће радити на различитим моделима података како би креирали садржаје на веб локацијама као што су постови и често постављана питања која су широко потребна корисницима.
 • Осим тога, здравственим и финансијским индустријама су такође потребни брзи инжењери јер се вештачка интелигенција развија с временом и потребни су им да буду у току са тренутним трендовима.

Изгледи за каријеру у брзом инжењерингу

Како АИ напредује с временом (као што АИ цхатботови добијају огромну популарност у различитим индустријама), потражња за брзим инжењерима такође расте. Они захтевају брзе инжењере да ефикасно комуницирају са АИ моделима и машинама.

Стога, изгледи за каријеру у брзом инжењерингу брзо расту, а постоји много радних места са високо плаћеним платама. Како се АИ цхатботови развијају, изгледи за брзе инжењере ће се такође проширити да фино подесе квалитет излаза АИ цхатботова.

Једном када почнете да тражите нови брзи инжењерски посао или желите да пређете са старог, наћи ћете многе могућности. Неки од примера недавних отварања су следећи:

 • Бооз Аллен Хамилтон, компанија за ИТ услуге која послује у САД, тражи брзе инжењере са исплатом од 93.000 до 212.000 долара годишње.
 • Антхропиц, технолошка компанија високог профила, запошљава брзе инжењере да креирају поуздан, безбедан и управљив АИ систем. За људе са одговарајућим вештинама, они нуде исплату од 62.000 до 95.000 долара.
 • Ако сте добро вешти дизајном и развојем АИ упутстава, онда се можете пријавити за ИДХА посао инжењера АИ брзих упутстава у Бостонској дечијој болници. Ваш главни задатак ће бити да радите на акцелератору за иновације и дигитално здравље, као и да решавате проблеме у вези са АИ упитима. За ту улогу, организација ће платити око 80.100 до 101.000 долара, у зависности од вашег скупа вештина.
  Услужно рачунарство: шта то значи?

Осим тога, можете радити и као слободни инжењер и остварити добар приход радећи многе уговорне послове. На сајтовима као што је Упворк, наћи ћете много прилика за посао где ћете помоћи клијентима да раде на АИ моделима и помоћи им да побољшају своје захтеве. Можете зарадити око много долара по сату у зависности од вашег искуства и захтева посла.

Како научити упите за АИ алате

Научити како да користите идеалне упите за АИ алате као што су ЦхатГПТ, Мидјоурнеи, итд., Није лако. Да бисте научили упутства за одређени АИ алат, мораћете да разумете како он функционише и које кључне речи ће првенствено генерисати резултат.

Без обзира да ли радите на ЦхатГПТ-у, Мидјоурнеи-у или било ком алату за вештачку интелигенцију, ваш упит мора бити описан, са најмање 7 речи. Да бисте добили жељени резултат од ЦхатГПТ-а и Мидјоурнеи-а, ваше реченице треба да садрже предмет и дескриптор како би АИ модел могао да разуме шта покушавате да пренесете.

Постоји много курсева и веб локација које вам могу помоћи да савладате уметност писања висококвалитетних упита за АИ алате. Морате да радите на разним упутствима и тестирате их, јер ће вам то помоћи да их више научите и усавршите своје вештине.

Ево неколико брзих инжењерских курсева које можете платити;

#1. ЦхатГПТ 101: Научите ЦхатГПТ упите и паметне савете за ЦхатГПТ

Креирали су Петер Алкема и ТераВерсе инструктор, ЦхатГПТ 101 је одличан Удеми курс који ће вам помоћи да научите све битне ЦхатГПТ упите који ће вам бити потребни. Ово је популаран курс који чак и врхунске компаније попут Насдав-а, Волксваген-а, Бок-а итд. похађају за своје запослене.

Шта ћете научити:

 • Дубок увид у утицај ЦхатГПТ-а на савремени свет
 • Разни трикови утицајних људи на Линкедину.
 • Увод у неке важне теме као што су аутоматизација, аутономно возило, вештачка интелигенција, померање и поремећаји.
 • Садржи паметне савете који су корисни почетницима и инжењерима средњег нивоа.
 • Аутор ће вас такође научити о когнитивном рачунарству и представити студије случаја Четврте индустријске револуције.

Када купите овај курс, добићете 104 ресурса за преузимање, шест чланака и 15 сати видеа на захтев, а заједно покривају све ствари које треба да научите.

#2. ЦхатГПТ Промпт Инжењер са 1200+ упита

ЦхатГПТ промпт инжењер са 1200+ упита од стране Удеми-а је одличан курс који вас учи вештини брзог инжењеринга и може вам помоћи да постигнете свој циљ да постанете брзи инжењер.

Шта ћете научити:

 • Да се ​​користе упутства за продуктивност заједно са упутствима за лични живот и лични раст, што ће побољшати продуктивност АИ модела.
 • Савети и технике за избегавање погрешних начина за подстицање
 • Постоје поглавља која ће покрити све врсте техника подстицања и ограничења са којима ћете се суочити у ЦхатГПТ-у.

Овај курс вам даје приступ до 1,5 сата видеа на захтев и два ресурса за преузимање, који су довољни да вам помогну да научите о упитима од нуле. Штавише, добићете више од 1200+ упита које можете да преузмете и користите да побољшате своје искуство рада са упитима на ЦхатГПТ-у.

  Креирајте и уређујте видео записе, додајте слике, текст и прилагођени звук [Windows Phone]

Низамуддин Сиддикуи је креирао овај курс, а његов главни циљ је да вам помогне да разумете ЦхатГПТ моделе како бисте могли да напишете исправне ЦхатГПТ упите.

#3. Промпт Енгинееринг са ЦхатГПТ 4 & Мидјоурнеи 2000+ Упутстава

Овај високо оцењен брзи инжењерски курс за ЦхатГПТ и Мидјоурнеи креирао је Саад А. До данас, хиљаде студената се определило за овај курс. Аутор, кроз овај програм, има за циљ да помогне у савладавању брзог инжењеринга са ЦхатГПТ и Мидјоурнеи.

Шта ћете научити:

 • Курс нуди материјале који вас уче о примени напредних СЕО техника коришћењем ЦхатГПТ-а. Ово ће вам помоћи да креирате оптимизоване постове на блогу.
 • Такође вам даје правилно разумевање како алати АИ могу помоћи предузећима у повећању продуктивности уз уштеду времена и новца.
 • Такође ћете научити технике за креирање занимљивих маркетиншких кампања путем е-поште коришћењем ЦхатГПТ 4.

Многе реномиране технолошке компаније препоручују овај курс јер покрива различите аспекте кроз 12 сати видеа на захтев и три ресурса за преузимање. Аутор је такође укључио много материјала који ће побољшати ваше бројне вештине развоја каријере када користите ЦхатГПТ.

#4. Увод у брзи инжењеринг за генеративну АИ

Увод у брзи инжењеринг за генеративну вештачку интелигенцију је замисао Ронија Шира, који је креирао овај ЛинкедИн курс тако да можете да изградите солидан док учите брзи инжењеринг.

Шта ћете научити:

 • Курс је користан за почетнике јер ће вас његови материјали научити много о НЛП способностима, као и коришћењу НЛП АПИ-ја.
 • Даће преглед великих језичких модела и разлике између лексема и речи.
 • Од генерисања текста и слика генерисаних вештачком интелигенцијом до напредних концепата, овај курс покрива много суштинских тема које су важне у брзом инжењерингу.

Сви делови курсева се подучавају путем видеа на захтев са примерима уживо, тако да вам је лако да разумете како можете да искористите одговарајућа упутства.

Курс вам такође даје приступ многим важним датотекама за вежбање које можете да користите и побољшате свој брзи квалитет. Многи људи су се већ определили за овај програм јер обезбеђује свеобухватно учење и висок рејтинг је доказ.

#5. ЦхатГПТ Промпт Енгинееринг Цоурсе

Овај брзи инжењерски курс за ЦхатГПТ креирао је познати ИоуТубер „Х-Едуцате“. То је потпуно бесплатан видео курс доступан на његовом ИоуТубе каналу.

Шта ћете научити:

 • У овом видео снимку, аутор је такође истакао све врсте упутстава, укључујући напредна упутства, и изнео много примера како бисте их могли вежбати.
 • Такође ћете научити о многим ЦхатГПТ упитима које ћете тешко наћи на другим курсевима. Ово вам заиста може помоћи да напредујете у каријери.
 • Модел и токен су важни аспекти брзог инжењеринга, а овај курс вам даје добар преглед ове две важне теме.
 • Такође можете научити о виталним вештинама које ће вам помоћи да побољшате квалитет вашег упутства како бисте постигли жељени резултат.

Можда изгледа као 30-минутни видео курс за брзо инжењерство, али вам помаже да научите о свим аспектима упита од нуле.

Закључак

Са еволуцијом АИ алата, брзи инжењеринг је постао захтевна област. Многе компаније из различитих сектора сада активно траже брзе инжењере који ће им помоћи са исправним упутствима и обучити њихове АИ моделе.

Ова потражња за брзим инжењерима указује да би то могла бити уносна каријера. А ако сте заинтересовани за ову област, можда ћете научити вештине потребне да бисте били брзи инжењер, као што је горе објашњено. То ће вам помоћи да обезбедите пристојан посао у компанији.

Осим тога, можете радити као слободни инжењер за брзи рад и добити одличну плату радећи за различите клијенте преко платформи као што су Упворк и Фиверр. Избор је ваш, али пут је занимљив и обећавајући!

Сада можете да проверите ова упутства за ЦхатГПТ да бисте побољшали своје искуство.