Како повезати белешке у Аппле белешкама на вашем иПхоне-у

Аппле је полако али постојано побољшавао апликацију Нотес током година. У иОС-у 17, Аппле вам омогућава да креирате међусобно повезане белешке у уграђеној апликацији Нотес, што може бити прилично згодно.

Ево свега што треба да знате о функцији повезивања белешки, укључујући кораке за повезивање белешки у апликацији Нотес на вашем иПхоне-у.

Шта је функција повезивања белешки у иОС-у 17?

Повезивање белешки је функција која вам омогућава да повежете белешке једне са другима у Аппле Нотес на вашем иПхоне-у. Користећи га, можете лако да упоредите своје постојеће белешке у белешци да додате више контекста. Или, можете да направите неку врсту вики-ја где можете да додате везе ка свим вашим важним белешкама у једној белешци за брз и лак приступ.

Исто тако, можете користити ову функцију да повежете сродне или сличне врсте белешки да бисте поставили базу знања са свим релевантним информацијама о предмету организованим под једним кровом. Раније сте морали да се ослоните на уграђену апликацију Пречице да бисте креирали дубоке везе до одређених белешки на иОС-у.

Повезивање белешки захтева да имате најмање две белешке. Када схватите које белешке желите да повежете, ево како изгледа процес повезивања:

 • Покрените апликацију Нотес на свом иПхоне-у и отворите белешку где желите да додате везу до друге белешке.
 • Изаберите текст који желите да повежете и изаберите опцију Додај везу из контекстног менија.
 • Када се појави прозор Додај везу, откуцајте наслов белешке коју желите да повежете у поље ЛИНК ТО.
 • Ако желите да измените текст хипервезе, можете да замените постојећи текст у пољу НАМЕ. Имајте на уму да касније не можете променити текст везе.
 • На крају, притисните Готово у горњем десном углу да бисте креирали везу.
 •   11 преносивих електрана за дом, камповање или путовања

  Сада, ако желите да повежете ову белешку са другом белешком, процес је прилично једноставан. Само отворите ту белешку и следите горе наведене кораке.

  Иако је овај процес повезивања белешки прилично једноставан, Аппле је додао пречицу која ће вам помоћи да брже повежете белешке. То укључује коришћење два знака веће од (>>), а ево како то радите:

 • Отворите белешку где желите да референцирате другу белешку.
 • Унесите >> знакове и појавиће се листа ваших шест недавно измењених белешки у апликацији Нотес.
 • Изаберите белешку коју желите да уметнете у белешку.
 • Чим то урадите, креираће везу са насловом белешке као текст хипервезе. Имајте на уму да ако повежете белешку користећи овај метод, не можете да поставите сопствени текст хипервезе и морате да се помирите са насловом белешке као текстом везе.

  Аппле Нотес такође подржава повезивање са веб страницама

  Прављење повезаних белешки је непроцењива функција у било којој апликацији за прављење белешки, а када је испробате, схватите њену праву вредност. Ако је Аппле Нотес ваша примарна апликација за вођење белешки и користите је за истраживање или складиштење идеја, функција повезивања белешки може вам олакшати живот и помоћи вам да останете организованији.

  Поред повезивања белешки, Аппле вам такође омогућава да додате везе ка веб страницама у апликацији Нотес. Ово је још једна згодна функција која може бити од користи када желите да додате екстерне референце у своје белешке.

  Функција повезивања белешки је такође доступна на иПадОС 17 и мацОС Сонома, тако да је нећете пропустити док прелазите са једног Аппле уређаја на други.

    Како ресетовати Фаце ИД на иПхоне-у