Како повезати Ноте 5 са ​​ТВ-ом без Ви-Фи везе

Самсунг је добро познат бренд међу осталим Андроид телефонима. Корисницима Андроид-а је обезбедио невероватну линију паметних телефона, укључујући линију Ноте ланд Галаки. Самсунг Галаки Ноте 5 је један такав наследник Ноте серије који је стекао велику популарност због свог дизајна и карактеристика без премца. Телефон је представљен 2015. године као наследник Галаки Ноте 4 и део је Самсунг Галаки Ноте серије. Телефон има већи екран од Галаки С серије, има више спецификација, а такође укључује оловку познату као С-Пен. Једна од његових многих карактеристика је могућност повезивања са ТВ-ом што увелико проширује његову функционалност. Иако је повезивање Ноте 5 са ​​телевизором помоћу Ви-Фи мреже најчешћи метод, људи такође повезују своје телефоне са ТВ-ом без коришћења интернета. Ако сте такође овде да знате како да повежете Ноте 5 са ​​ТВ-ом без Ви-Фи везе, онда сте дошли на право место. У нашем данашњем водичу сазнаћете о различитим бежичним и жичаним методама које вам могу помоћи да повежете Самсунг Ноте 5 са ​​телевизором. Поред откривања неких непознатих чињеница и предности коришћења Галаки Ноте 5 са ​​ТВ-ом, такође ћемо вас упознати са корацима како да повежете Ноте 5 са ​​ТВ-ом помоћу ХДМИ кабла. Дакле, без даљег одлагања, хајде да одмах почнемо са нашим најишчекиванијим водичем о Ноте 5 и ТВ повезивању.

Како повезати Ноте 5 са ​​ТВ-ом без Ви-Фи везе

Функција повезивања Ноте 5 са ​​телевизором са или без Ви-Фи-ја је функција коју су сами програмери уградили. Ово је без сумње невероватна карактеристика која корисницима омогућава да лако виде свој телефон и његов садржај на великом екрану. Избор повезивања Галаки телефона на ТВ са или без Ви-Фи зависи од техничке опреме у кући, као и од функционалности телевизора. Овде смо да вас упознамо са различитим начинима на које можете да знате како да повежете Самсунг Ноте 5 са ​​ТВ-ом без Ви-Фи-ја:

  Шта је ЦПУ и шта ради?

Метод 1: Користите УСБ

Коришћење жичаног метода за повезивање вашег Ноте 5 са ​​телевизором је најлакши и најпогоднији начин. А коришћење УСБ кабла је оно што вам прво падне на памет када се узме у обзир жичана веза. Да би извршио овај метод, корисник Ноте 5 мора имати УСБ кабл који долази са уређајем. Када имате кабл, следите доле наведене кораке да бисте наставили даље са овим методом:

1. Уметните једну страну УСБ кабла у паметни телефон.

2. Убаците другу страну УСБ кабла у ТВ порт.

3. Затим покрените ТВ мени помоћу даљинског управљача.

4. Сада изаберите УСБ порт који можете пронаћи у менију Цоннецтионс.

Када знате како да повежете Ноте 5 са ​​ТВ-ом без Ви-Фи везе и паметни телефон је повезан са телевизором; размена података се потврђује на самом телефону где треба да изаберете везу као медијски уређај. Када завршите, моћи ћете да користите даљински управљач свог ТВ-а да бисте приказали слике, видео и аудио са свог паметног телефона на ТВ екрану.

Слика од адриан к са Пикабаи-а

Метод 2: Користите ХДМИ кабл

Коришћење ХДМИ кабла је следећи корак за повезивање телевизора Самсунг Напомена 5. Иако је метода сложена, она је функционална. Упаривање телефона са ТВ-ом помоћу ХДМИ кабла омогућава да се екран паметног телефона прикаже на ТВ екрану. Помаже да се и на ТВ-у прегледају радње које се изводе на паметном телефону. Такође можете користити своје апликације на паметном телефону преко ТВ-а. Једина квака ове методе је да Ноте 5 није опремљен ХДМИ портом за повезивање са ТВ-ом. Међутим, овај проблем се може решити коришћењем МХЛ или СлимПорт адаптера. Овај додатак можете купити у е-продавници. Пратите доле наведене кораке да бисте знали како да повежете Ноте 5 са ​​ТВ-ом помоћу ХДМИ кабла:

1. Уметните УСБ утикач из МХЛ или СлимПорт адаптера у паметни телефон.

  8 најбољих платформи пословне интелигенције за аналитику и визуелизацију података [2022]

2. Повежите исте делове адаптера и пријемника помоћу ХДМИ кабла.

3. Сада отворите ТВ подешавања и приступите листи доступних веза.

4. Изаберите ХДМИ конектор са листе.

Када се кораци правилно изврше, на ТВ-у ће се приказати екран Ноте 5 и моћи ћете лако да управљате паметним телефоном преко ТВ-а.

Фотографија Сраттха Нуалсате на Пекелс

Метод 3: Користите Мирацаст

Следећи метод у Галаки Ноте 5 повезивања на ТВ без Ви-Фи укључује коришћење Мирацаст-а. Овај метод ће вам помоћи да пресликате било који екран на вашем уређају без жица.

Напомена: Ако ваш ТВ не подржава Мирацаст, можете купити једну од следећих ставки, а затим је повезати са доступним ХДМИ портом на ТВ-у:

  • Мирацаст видео адаптер
  • Амазон Фире ТВ кутија или ТВ Стицк
  • Самсунг Смарт ТВ са Мирацаст подршком
  • Року 3, 4 или Стреаминг Стицк
  • Још један уређај који подржава Мирацаст

Пратите доле наведене кораке да бисте користили Мирацаст:

1. Сада подесите свој уређај да прима видео записе након што га повежете на Мирацаст.

2. Затим повежите ТВ са Ноте 5 тако што ћете превући траку са обавештењима на врху екрана телефона.

3. Сада изаберите Брзо повезивање и додирните свој уређај.

4. Сада изаберите Пусти/прикажи садржај, а затим назив уређаја.

5. Затим изаберите Видео и тапните на Готово.

Метод 4: Користите Блуетоотх кључ

Последњи корак који се односи на сазнање како да повежете Ноте 5 са ​​ТВ-ом без Ви-Фи везе је коришћење Блуетоотх кључа. Ако ваш ТВ није новији модел или ако не подржава Блуетоотх, можете користити донгле. Блуетоотх кључ ради тако што се прикључи на УСБ порт који затим шаље Блуетоотх сигнал на ваш Андроид уређај, омогућавајући му да се синхронизује са ТВ-ом.

1. Повежите Блуетоотх кључ са својим ТВ портом.

2. Сада омогућите Блуетоотх на свом Ноте 5.

3. Сачекајте да ваш Ноте 5 открије све Блуетоотх сигнале у области.

4. Када буде откривен, изаберите Упари са уређајем када пронађе ваш ТВ.

  Како креирати и штампати налепнице у Ворд-у

Слика Еса Риутта са Пикабаи-а

Галаки Ноте 5 Повежите се са ТВ погодностима

Галаки Ноте 5 је паметни телефон који има неке невероватне функције у којима можете уживати на великом екрану. Иако је то потпуно развијен телефон који не захтева повезивање ни са једним другим уређајем, он ипак нуди неке предности у повезивању са ТВ-ом:

  • Можете уживати у слушању музике на телефону преко ТВ звучника.
  • Можете да гледате видео записе на великом екрану са већом јасноћом.
  • Нуди практичну и лаку бежичну контролу ТВ-а.
  • Корисници могу уживати у играма на великом ТВ екрану.
  • Помаже да се почетни екран паметног телефона прикаже на ТВ-у.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Коју хардверску везу могу да користим да повежем свој Ноте 5 са ​​телевизором?

Анс. Да бисте повезали Ноте 5 са ​​ТВ-ом помоћу хардверске везе, можете се одлучити за МХЛ адаптер који је компатибилан са Ноте 5.

К2. Могу ли да повежем телефон са телевизором без Ви-Фи везе?

Анс. Да, повезивање телефона са ТВ-ом без Ви-Фи мреже могуће је коришћењем метода наведених у документу изнад.

К3. Како могу да повежем телефон са ТВ-ом преко УСБ-а?

Анс. Можете да повежете свој телефон са ТВ-ом помоћу УСБ-а тако што ћете једноставно повезати УСБ-Ц кабл на Андроид, а затим га повезати на одговарајућу прикључну станицу са ХДМИ излазом или УСБ-Ц на ХДМИ адаптер.

К4. Да ли постоји пресликавање екрана у Самсунг 5?

Анс. Да, пресликавање екрана је доступно у Галаки С серији.

К5. Постоји ли паметан поглед у Ноте 5?

Анс. Функција паметног приказа у Ноте 5 је укинута у октобру 2020.

***

Надамо се да вам је наш водич о томе како да повежете Ноте 5 са ​​ТВ-ом без Ви-Фи-ја помогао са различитим начинима на које можете да повежете свој Андроид са ТВ-ом. Да не спомињемо погодности које вам ова веза може пружити. Ако имате било каква друга питања, сугестије или недоумице, можете их оставити у одељку за коментаре испод.