Како повезати Сонос звучник на Ви-Фи

Кључне Такеаваис

 • Да бисте повезали Сонос звучник на Ви-Фи, преузмите апликацију Сонос на иОС или Андроид, пријавите се и пратите упутства.
 • Можете да прилагодите свој уређај, прегледате детаље о мрежи, подесите стерео пар и додате гласовну контролу када повежете Сонос звучник на Ви-Фи.
 • Користите апликацију Сонос или АирПлаи 2 да стримујете музику са компатибилних уређаја и дозволите другима да контролишу звучник преко Ви-Фи мреже.

Сонос бежични звучници емитују музику преко Ви-Фи мреже из различитих апликација, а такође подржавају АирПлаи 2 за репродукцију са компатибилних уређаја као што су иПхоне. Научите како да први пут повежете Сонос звучнике на Ви-Фи или их преместите на нову Ви-Фи мрежу да бисте могли да почнете да слушате своју омиљену музику.

Како да повежете свој Сонос звучник на Ви-Фи

Да бисте повезали Сонос звучник на Ви-Фи, подесили његове функције и пријавили се на своје услуге стриминга музике и звука, потребно је да преузмете апликацију Сонос за свој иОС или Андроид уређај.

Преузимање: Сонос за иОС | Андроид | Десктоп (Бесплатно)

Иако Сонос нуди апликације за Мац и Виндовс, ове десктоп апликације се не могу користити за повезивање Сонос звучника на Ви-Фи.

  Како користити питања за Инстаграм причу

Након преузимања апликације, пријавите се или направите налог. Затим проверите да ли је ваш мобилни уређај повезан на Ви-Фи мрежу коју желите да користите и следите ове кораке:

 • Отворите картицу Подешавања. Вероватно ћете видети одељке Налог, Систем и Услуге и Глас засивљене.
 • Потражите упозорење или искачући прозор који од вас тражи да повежете свој Сонос уређај на Ви-Фи и додирните Хајде да поправимо или Додај на мрежу.
 • Затим додирните дугме Додај мрежу.
 • Ако апликација Сонос тражи дозволу да види вашу локацију, додирните Настави да бисте је одобрили.
 • Када се то од вас затражи, унесите лозинку за Ви-Фи мрежу и додирните Настави.
 • Видећете упозорење када је ваш Сонос уређај успешно повезан на Ви-Фи.

  Повежите и прилагодите свој Сонос звучник

  Када повежете свој Сонос уређај на Ви-Фи, можете да почнете да персонализујете искуство додавањем сервиса за стримовање музике, подешавањем стерео пара и још много тога.

  Погледајте детаље о мрежи у Сонос подешавањима

  Можете да видите детаље о Ви-Фи мрежи на коју је ваш Сонос уређај повезан у апликацији Сонос. Идите на Подешавања > Систем и изаберите свој уређај са листе производа. На следећем екрану тапните на име свог уређаја (опет под Производи).

  Видећете статус свог уређаја и релевантне функције, као што су батерија, микрофон и мрежа. Додирните Мрежа да бисте видели снагу Ви-Фи везе, фреквенцију мреже, канал и друге детаље.

  Поставите своје Сонос звучнике као стерео пар

  Ако имате два компатибилна Сонос звучника, можете их поставити као стерео пар. Идите на Подешавања > Систем > [room name] и додирните Подеси стерео пар. Затим пратите упутства за упаривање два звучника.

    Шта је АИ као услуга (АИааС) и како функционише?

  Додајте контролу гласом свом Сонос звучнику

  Од 2017. године, многи Сонос звучници подржавају гласовне асистенте, укључујући Амазон Алека, Гоогле Ассистант и Сонос Воице Цонтрол. Они користе Ви-Фи да би вам омогућили да контролишете музику, тражите информације, па чак и да контролишете паметне кућне уређаје.

  Да бисте додали гласовног помоћника свом Сонос звучнику, идите на Подешавања > Систем > [room name]. Затим пронађите одељак Глас и додирните Додај гласовног помоћника. Прочитајте наш водич за додавање гласовне контроле вашем Сонос звучнику за више детаља о процесу подешавања.

  Када је ваш Сонос звучник повезан на Ви-Фи, спремни сте да пуштате музику. То можете да урадите коришћењем апликације Сонос или стримовањем са компатибилног уређаја користећи АирПлаи 2. У апликацији Сонос, пријавите се на Спотифи, Аппле Мусиц или неку од других доступних услуга да бисте је повезали са својим налогом и почели да стримујете.

  Без обзира да ли користите апликацију или АирПлаи 2, Сонос звучник користи Ви-Фи за репродукцију музике, тако да не морате да бринете о ограниченом Блуетоотх домету или пребацивању Блуетоотх уређаја.

  Нека други контролишу музику преко Ви-Фи мреже

  Ако слушате музику са пријатељима, можете да делите контролу над звучником са њима тако што ћете повезати њихове уређаје на своју Ви-Фи мрежу. Када сви буду на истој Ви-Фи мрежи, могу да користе апликацију Сонос или АирПлаи 2 да пуштају музику и контролишу звучник.

  Како да преместите свој Сонос звучник на нову Ви-Фи мрежу

  Без обзира да ли премештате Сонос Ера 100 у нови дом или путујете са Сонос Роам-ом, процес повезивања звучника на нову Ви-Фи мрежу је сличан првом постављању на Ви-Фи.

    Управљање вештачком интелигенцијом објашњено за 5 минута или мање

  У апликацији Сонос идите на картицу Подешавања и потражите упозорење да вам је потребно да ажурирате мрежна подешавања. Затим пратите упутства која вам показују како да повежете Сонос са новом Ви-Фи мрежом.

  Чак и ако ваш звучник подржава Блуетоотх, повезивање Соноса на Ви-Фи откључава његове пуне могућности, од стриминга музике и АирПлаи 2 репродукције до гласовних помоћника и звука у више соба. Учинити то вредним.