Како пренети свој Нетфлик профил на други налог

Нетфлик је једна од највећих платформи за стриминг на свету са више од 200 милиона претплатника који плаћају. Али раст је успорен, а компанија је чак изгубила гомилу претплатника 2022. године, захваљујући конкуренцији попут Диснеи+, ХБО Мак, Аппле ТВ Плус и других. Да би ово поправио, Нетфлик сада активно ради на проблему дељења лозинки своје платформе како би елиминисао фреелоадере, гурајући их да се подигну и добију сопствене засебне налоге. Или, могу изабрати да плате малу накнаду да би користили исти рачун као и раније и да се рачунају као чланови тог домаћинства. За оне који бирају прво и добијају сопствене налоге, Нетфлик је увео нову функцију „пренос профила“ да вас не остави да висите на сувом и високом. У овом водичу ћемо вам показати како да пренесете свој Нетфлик профил са постојећег налога на други налог. Па хајде да видимо како можете да преместите свој Нетфлик профил и да ваше препоруке остану нетакнуте.

Пренесите Нетфлик профил на други налог (2022)

У овом водичу смо објаснили сваки сложени детаљ нове функције преноса профила на Нетфлик-у. Али ако не желите да дозволите пренос профила на свом налогу, такође смо поделили како да искључите ову функцију. Можете користити табелу испод да бисте се кретали до радње коју желите да извршите када користите ову функцију.

Шта је функција „Профил за пренос“ на Нетфлик-у?

Додатак Нетфлик-овом технолошком арсеналу долази у облику преноса профила. Покренута средином октобра 2022. године, ова функција је дизајнирана да олакша корисницима постављање новог налога без губитка драгоцене историје гледања и препорука. Као што је описано у званичном блогу, Пренос профила је „функција која омогућава људима који користе ваш налог да пренесу профил — чувајући персонализоване препоруке, историју прегледања, Моју листу, сачуване игре и друга подешавања — када започну сопствени [Netflix] чланство.”

Функција преноса профила доступна је свим Нетфлик корисницима широм света. Али зашто је Нетфлик-у потребна функција преноса профила, питате се? Па, на то питање постоји двоструки одговор. Дозволи да објасним.

Прво, званично образложење које је Нетфлик дао за постојање функције преноса профила је 100% валидно. Не желите да делите налог када селите домаћинства, прекидате везу или сте близу да будете избачени са туђег налога. Друго, примарни мотив компаније да дода такву функцију је сузбијање дељења лозинки међу пријатељима и породицом.

Нетфлик је потврдио да ће од вас тражити да платите додатне трошкове за дељење налога са другима изван вашег домаћинства. А ако нисте вољни да то урадите, они који деле налог са вама морају да добију сопствену претплату на Нетфлик. Дакле, на крају, циљ функције преноса профила је да корисницима пружи начин да задрже своје препоруке и лајкове када су приморани да плате новац за нови налог. И добро, видећете у корацима у наставку да пренос профила функционише како је оглашено, тако да је то добра ствар.

Ствари које треба знати пре преноса Нетфлик профила

Не претјерујте. Морате да запамтите неколико ствари пре него што одлучите да пренесете свој Нетфлик профил и да се пријавите за нови налог.

1. Прво, морате да знате које све информације са вашег постојећег профила ће се преместити на нови. Ваш нови Нетфлик профил ће имати следеће ствари копиране из оригиналног:

 • Име профила и икона
 • Историја прегледа и оцене
 • Препоруке и листа за посматрање
 • Сва подешавања, укључујући репродукцију, титлове и још много тога
 • Сачуване игре и рукохват игре (уклоњени из оригиналног профила)

2. Следећа важна ствар коју треба запамтити је да не можете да померате профиле заштићене ПИН-ом. Мораћете да онемогућите закључавање профила да бисте започели процес преноса. Такође, не можете да пренесете дечији профил на нови Нетфлик налог.

3. Када завршите процес преноса, Нетфлик неће избрисати оригинални профил са постојећег Нетфлик налога. Оригинални профил ће постојати као резервна копија, али власник налога може да га уклони у било ком тренутку.

4. Ниједна информација о плаћању неће разменити руке током преноса профила. Мораћете да додате нове детаље о плаћању током процеса преноса, као што је објашњено у наставку.

5. Пренос Нетфлик профила је подржан само на званичном сајту, а не на мобилним или десктоп апликацијама. Потребно је да приступите подешавањима налога у прегледачу на рачунару, телефону или таблету.

Како пренети Нетфлик профил на нови налог

Када сте заборавили основе, спремни сте да пренесете свој Нетфлик профил на нови налог. Ево корака које треба да пратите:

 • Отворите Нетфлик и идите до свог профила. Затим кликните на слику профила у горњем десном углу и изаберите опцију „Пренеси профил“ у падајућем менију.

 • Алтернативно, кликните на своју слику профила и пређите на подешавања „Налог“. Затим проширите свој профил у одељку „Профил и родитељски надзор“ да бисте пронашли опцију „Пренеси овај профил“. Кликните на „Трансфер“ да бисте наставили.
 • Затим, Нетфлик ће вам дати исту игру коју смо урадили у одељку „ствари које треба запамтити“ изнад. Кликните на „Даље“ и унесите нову адресу е-поште и лозинку да бисте подесили свој соло налог. Поново кликните на „Даље“.

Нови екран за пренос Нетфлик профила

Напомена: Ако нисте сигурни за који план да се одлучите или сумњате у прелазак на нови налог, можете одабрати да у том тренутку паузирате процес преноса Нетфлик профила и завршите га касније или касније. Само кликните на „Заврши касније“ у горњем десном углу.

 • Након тога, унесите податке о кредитној картици у „Започни чланство“ за свој нови Нетфлик налог.

 • И воила, успешно сте креирали нови Нетфлик налог и можете почети да га подешавате да бисте довршили пренос профила. Прво, морате да унесете свој број телефона, који ће вам добро доћи ако заборавите лозинку и морате да промените лозинку свог Нетфлик налога да бисте је опоравили.

 • Затим морате да кажете Нетфлик-у о подешавањима вашег уређаја. На пример, емитоваћу Нетфлик на свом рачунару и мобилном телефону.

 • Затим, ако планирате да делите своје ново Нетфлик чланство са другим члановима породице, можете да креирате додатне профиле за њих током самог процеса преноса.

Напомена: Као што Нетфлик истиче на овом снимку екрана, налог можете да делите само са људима са којима живите. Иако то можда није тачно у овом тренутку јер је дељење лозинке веома распрострањено, функција преноса профила је дизајнирана да олакша процес преноса детаља и да буде у могућности да подесите свој посебан налог (ако не желите да додатно платите за лозинку дељење).

 • Коначно, морате да подесите подешавања језика садржаја, што би у вашем случају било сувишно јер већ премештате своје препоруке са свог старијег профила.

 • И то је то. Нетфлик-у ће требати неколико минута да подеси ваш налог и прикаже екран за бирање профила. Овде можете видети да су моје име и икона профила пребачени. Такође, видећете поруку на врху која каже – „Трансфер је завршен“ када отворите профил.

Напомена: За оне који се питају како да пренесу Нетфлик налог на другу е-пошту, нова функција „Пренеси профил“ чини управо то. У овом водичу смо објаснили процес корак по корак.

 • Штавише, власник оригиналног налога ће добити обавештење е-поштом да сте пренели свој профил на нови налог. Сада је на њиховом нахођењу да задрже резервну копију вашег профила или да је избришу.

Како пренети Нетфлик профил на постојећи налог

Сада, једно од најчешћих питања које ће имати већина Нетфлик корисника је – Могу ли да пренесем свој профил на постојећи Нетфлик налог? На пример, могу ли да преместим свој профил на други налог који је у власништву мојих пријатеља, сестре или рођака? Па, нажалост, одговор је не. Не можете да користите ову функцију за „пренос профила на постојећи налог“, каже Нетфлик на свом званична страница за подршку.

Иако је Нетфлик већ поменуо да то није могуће на његовој страници за подршку, желео сам да тестирам њихову тврдњу и потврдим је независно. Тако да сам покушао да преместим свој профил на налог моје сестре и добио сам грешку која је гласила – „Овај имејл је већ у употреби. Можда имате други Нетфлик налог користећи ову е-пошту.“

Сада, ако уносите имејл за који сте сигурни да га никада нисте користили за креирање Нетфлик налога, предлажемо да погледате овај званичник страница за подршку за информације о решавању проблема.

Да заокружимо, рекао бих да функција преноса профила добро функционише, али није добро осмишљена. Апсурдно је да вам Нетфлик не дозвољава да свој профил пренесете на постојећи налог. Замислите, до сада сам делио Нетфлик налог са својим пријатељима, али сам одлучио да се придружим налогу родитеља, тако да нисам морао да плаћам додатно за дељење лозинке. Али не могу, јер функција преноса профила то не подржава. Мораћу да набавим свој нови Нетфлик налог да бих избегао терет сузбијања дељења лозинки.

Штавише, није тако да ће сви чланови породице увек живети под истим кровом. Дакле, ионако ћете морати да платите додатне трошкове да бисте делили Нетфлик налог у оквиру породице ако живите одвојено, што апсолутно нема смисла. Ово је аргумент који се изнова и изнова помиње, али изгледа да пада на глухе уши.

Због ових аргумената, функције преноса профила и дељења лозинке у суштини изгледају као хватање новца. Али компанија не мари за критике и напредује пуном брзином, са планом да уведе накнаде за дељење лозинке на налогу почетком 2023. Нетфликс губи претплатнике, са првим падом (~200.000 корисника) регистрованим раније у априлу 2022. и под притиском је да испоручи. Доминација компаније у стриминг простору је на удару конкурената као што су Диснеи+, ХБО Мак, Хулу, Аппле ТВ+ и други. Дакле, Нетфлик покушава да извуче новац од својих лојалних купаца.

Напомена: Ако нисте задовољни Нетфлик-овим ставом о дељењу налога или начином на који се решава проблем, можете да изаберете да откажете своју претплату на Нетфлик или да избришете свој Нетфлик налог. Овде смо повезали оба водича са упутствима корак по корак.

Како онемогућити или омогућити пренос Нетфлик профила

Функција преноса профила је подразумевано омогућена за све налоге широм света. Међутим, ако желите да искључите пренос профила на свом Нетфлик налогу, то је могуће учинити. Пратите доле наведене кораке да бисте научили како то да урадите:

 • Прво пређите курсором преко иконе свог профила у горњем десном углу. Затим идите на подешавања „Налог“.

 • У одељку „Подешавања“ видећете нову опцију „Искључи пренос профила“. Кликни на то.

 • На следећој страници кликните на дугме „Искључи пренос профила“ да бисте онемогућили функцију на свом Нетфлик налогу. Сада сви корисници који деле налог неће моћи да преместе своје профиле на нови налог.

 • Ако икада пожелите да омогућите пренос профила (или то могу учинити и ваши пријатељи пошто са њима делите лозинку налога), поново пређите на подешавања налога. Затим изаберите опцију „Укључи пренос профила“.

 • На следећој страници кликните на дугме „Дозволи“ да бисте поново омогућили пренос профила. Али, овде постоји квака, па прочитајте следећу тачку.

 • Функција преноса профила није одмах омогућена и потребно је да сачекате 2 дана да поново буде доступна за коришћење. Међутим, ако сте жељни да преместите профиле, прочитајте следећу тачку.

 • Ако не желите да чекате два дана, идите на свој регистровани налог е-поште и потражите поруку „Преноси профила ће ускоро бити доступни“ од Нетфлик-а. Затим кликните на дугме „Омогући одмах“ да бисте почели да користите функцију и пренели свој Нетфлик профил на други налог.

Често постављана питања

Шта се дешава ако искључим пренос профила на Нетфлик-у?

Ако искључите функцију преноса профила на Нетфлик-у, нећете моћи да преместите ниједан профил са свог налога на други. Међутим, ако сте већ пренели Нетфлик профил, промена неће утицати на њега. Такође, у било ком тренутку можете да укључите пренос профила преко подешавања. Детаљно смо описали процес у овом водичу, па га брзо прочитајте.

Пренесите Нетфлик препоруке на нови налог

Ако желите да добијете засебну претплату на Нетфлик, функција преноса профила је несумњиво згодна функција. Са овом функцијом нећете изгубити своју историју, препоруке и листу за гледање. Штавише, ова функција можда неће имати много користи у садашњем стању, али видећемо да се интензивно користи када укидање дељења лозинке ступи на снагу следеће године. У међувремену, Нетфлик би требало да преиспита своју стратегију и смисли решење како би барем омогућило породицама које живе одвојено да и даље могу да деле заједнички налог. Не би требало да плаћају за појединачне рачуне.