Како преокренути / пресликати слику на Гоогле документима

Окретање или пресликавање слике је ствар неколико корака ако користите Гоогле документе за формирање садржаја.

Слике су одличан извор информација, а неке су чак моћније од писаних речи. Неопходно је користити такве слике у убедљивом стилу како бисте пружили бољи осећај заједничке поруке него што је иначе могуће.

Многи алати за документацију имају кредибилне функције за форматирање записа и уметање табела, слика, итд. Међутим, креатори садржаја попут мене су на крају прешли на Гоогле документе из нашег локалног подешавања како би приступили нашим документима било где на мрежи.

Гоогле је познат по поједностављивању процеса. Додали су све функционалности алата за документацију са неколико кликова на опцију менија. Можете чак и да отпремите слике у записе и да их окренете одређеним покретима ако је потребно.

Сазнаћемо једноставне кораке за окретање/пресликавање слике у Гоогле документима, али хајде да прво разумемо зашто је то суштинска карактеристика алатке⁉.

Какав је значај окретања слика?

Горња слика приказује четири руке које показују кажипрст у четири правца. Овде је прва слика оригинална копија, док су остале три преокренуте верзије, пресликане хоризонтално или вертикално.

Свака слика која приказује особе, природу, предмете или дизајн има посебан значај. Добро уређена слика, када се користи на ефикасан начин, има капацитет да испоручи већи осећај заједничке поруке него што је иначе могуће.

Окретање или пресликавање слике је типичан стил дефинисања значаја визуелних приказа. Постоје сценарији када оригинална слика може изгледати релевантније и имати бољи утицај ако је прикажете у пресликаном формату.

  Како прекинути везу свог банковног рачуна са Робинхоод-ом

У основи, окретање или пресликавање слике је услов да се она окрене хоризонтално или вертикално. На овај начин, преокренута слика се поново појављује као њен одраз у огледалу, што може приказати визуелни приказ слике у пропорцији здесна налево⬅➡ или одозго према доле. У ствари, технички израз за вертикално окретање слике је окретање слике.

Амбиграми су популарни у фотографском дизајну када се реч или фигура чини значајним када се огледају вертикално или хоризонтално. Реч „ПОДНЕВНО“ је најбољи пример ротационе симетрије амбиграма. Често калиграфи дизајнирају речи тако да изгледају исте када се окрећу.

Палиндроми су такође део тога, јер су то речи које се исто читају у вертикалном одразу🔃. Реч „МАМА“ је иста када се окрене здесна налево, али се мења у „ВОВ“ када се окрене од врха до дна. И видите да се значење и суштина речи потпуно мењају.

На сличан начин, реч „КАКО“ постаје „ВОХ“ када се окрене хоризонтално и „ХОМ“ или „МОХ“ када се окрене вертикално.

Једна од главних примена функције окретања слике је у штампању. Овде се оригинални блок користи у обрнутом облику за генерисање отисака у жељеном стању. Дакле, слике могу имати две различите перспективе за креатора.

Окрените/пресликајте слику на Гоогле документима

Туторијал у наставку говори о процедури за приступ Гоогле документима на вашем систему и корацима за достизање опције окретања слике након отпремања слике кроз одређене режиме. Можете и касније да окренете фотографију, под условом да сте пратили потребне кораке док сте је отпремали.

Процес је једноставан, чак и за нетехнолошке кориснике, иако сам разрадио кораке у овом чланку ради бољег разумевања за почетнике.

Тачке које треба запамтити док користите Гоогле документе

Пошто је Гоогле онлајн алатка, морате да обезбедите конзистентан интернет сервис док га користите. Још једна неопходност је да имате ИД Гоогле налога, јер је услуга доступна само верификованим Гоогле корисницима. Ако немате Гоогле ИД, идите у одељак Гмаил и региструјте се за нови налог.

  8 најбоље управљаних Редис хостинга за ваше апликације

Други упит који корисници често постављају односи се на функцију ротације слике. Док користите софтвер за креирање садржаја и уређивање фотографија, израз „ротација“ збуњује многе кориснике. Често такви алати користе термин истовремено за окретање слике.

Неколико софтвера додељује овој картици да окрене слику за 90 степени десно или лево. Гоогле документи додатно пружају функцију окретања слика на овој опцији.

Ево корака за окретање/пресликавање слике у Гоогле документима.

🔹Корак 1. Отворите Гоогле Цхроме или било који други прегледач на рачунару💻 систему.

🔹Корак 2. Отворите Гмаил и пријавите се са својим ИД-ом Гмаил или Гоогле налога ако већ нисте пријављени.

🔹Корак 3. Пређите на „Нову картицу“ или једноставно отворите свој Гмаил и кликните на дугме Гоогле Аппс које се налази на врху странице у десном углу, поред иконе профила.

🔹Корак 4. Овај одељак наводи пречице до многих Гоогле апликација. Можда ћете морати да скролујете надоле⏬ за апликацију „Документи“ и отворите је.

🔹Корак 5. Кликните на сличицу са натписом „Празно“ да бисте започели нови документ📃. Међутим, можете слободно бирати друге шаблоне животописа, писма итд., а функција функционише на исти начин у свакој датотеци.

🔹Корак 6. Сада идите на врх и кликните на картицу „Убаци“ да бисте проверили опције менија.

🔹Корак 7. Немојте се збунити са опцијом „Слика“, која је дата на врху листе картица „Убаци“. Погодан је за отпремање слике са рачунара, диска, камере📸 итд. Даје опције за уређивање слика, али функција окретања није доступна за ове слике.

🔹Корак 8. Уместо тога, идите на картицу Уметање, изаберите опцију „Цртеж“📝 дату испод слике и притисните дугме „Ново“.

  Шта је управљање привилегованим идентитетом (ПИМ) и како то користи предузећима?

🔹Корак 9. Добићете нови прозор за цртање на екрану документа. Кликните на икону Имаге🖼 која се налази на врху поред „Опције формата“.

🔹Корак 10. Отвара се нови одељак за отпремање слике. Можете или превући⬆ слику директно или је отпремити притиском на дугме „одаберите слику за отпремање“ да бисте је прегледали са чврстог диска рачунара.

У супротном, можете да притиснете „Према УРЛ-у“, „Гоогле диск“ или друге дате опције да бисте преузели слику по свом избору.

🔹Корак 11. Сачекајте неколико секунди да бисте је отпремили. Сада притисните дугме „Радње“ дато као опција менија у горњем левом углу.

🔹Корак 12. Идите доле на листи да бисте пронашли опцију „Ротирај“ и кликните на њу.

🔹Корак 13. Можете да ротирате слику у смеру казаљке на сату или супротно од казаљке на сату за 90 степени или да изаберете једну од последње две опције за „Окрени вертикално“ 🔃и „Окрени хоризонтално“.🔁

🔹Корак 14. На крају, притисните плаво дугме на врху да бисте сачували и затворили прозор за цртање.

У сваком случају, ако желите да ротирате слику на други начин, само двапут кликните🖱 на њу да бисте поново дошли до прозора Цртање. Кликните једном на фотографију у прозору за цртање и пратите исте кораке у менију Акције да бисте поново окренули слику.

Мој снимак: Окретање слике на Гоогле документима

Гоогле документи су једна од поузданих онлајн платформи за финализацију садржаја који треба да се објави или дели на састанцима или презентацијама. Обухватио је најбржи могући метод за стилизовање слика како би се добило обогаћујуће искуство.

Неопходно је да будете свесни практичних карактеристика овог алата, јер ћете можда морати да радите на њему да бисте демонстрирали садржај. Увек користим друге функције као што су исецање, фарбање, текст, ивица, итд., заједно са преокренутим/зрцалним сликама да бих добио најбољи разумљив резултат у свом садржају.

Затим можете прочитати и о томе како да направите претплату у Гоогле документима.