Како направити иконе апликација користећи Мидјоурнеи

Дизајн пакета икона апликација је поједностављен уз помоћ Мидјоурнеи упутстава.

Ниједна веб локација окренута потрошачима не може да функционише без икона. У ствари, ово је прва ствар коју корисници примете пре него што уопште слете на једну.

Поред тога, иконе су свуда. Ваш паметни телефон, лаптоп, Смарт ТВ итд., једва да постоји дигитални производ који може без њих.

Међутим, креирање икона или пакета икона је коштало много времена и новца. Унајмљујете графичке дизајнере и пролазите кроз кругове напред-назад пре него што добијете нешто чему заиста можете рећи „Да“.

Међутим, АИ уметност ће све то променити. Конкретно, говорим о Мидјоурнеију.

Шта је Мидјоурнеи?

једноставним речима, Мидјоурнеи је алатка за претварање текста у уметност. Ви уносите упите (описе слика), а он ствара неколико одговарајућих. Затим, можете повећати жељене резултате и такође одлучити да их модификујете до савршенства.

Заснован на машинском учењу, то је генеративни АИ мотор, слично као Далл.Е и Стабле Диффусион. Али за разлику од других, креације Мидјоурнеиа су више филмске и изгледају право из филма.

Некада је нудио бесплатне пробне кредите, али огроман пораст потражње приморао га је да се претвори у премиум понуду.

Како користити Мидјоурнеи?

Требаће вам Дисцорд налог да бисте започели са Мидјоурнеи. Затим посетите његову веб локацију и пријавите се.

Можете да погледате сервере Мидјоурнеи Дисцорд и видите шта други стварају. Ако то одговара вашим очекивањима, претплатите се на плаћени план, придружите се каналу са леве бочне траке и почните да правите уметност помоћу команде /имагине.

  Како избрисати ДоорДасх налог

Ваше креације ће бити јавне ако се придружите каналима. Међутим, можете директно послати поруку у прозору за ћаскање Мидјоурнеи Дисцорд бот да би све било приватно.

Постоји много ИоуТубе туторијала о том процесу, а постоји и Кратки водич за почетак током путовањатакође, ако се ово чини компликованим.

Хајдемо сада до главне атракције.

Креирање икона апликација уз Мидјоурнеи

Постоји много начина да се то уради. Али из мог искуства са овом апликацијом, предлажем да почнете са кратким упутствима.

Промпт 1: Пакет икона

digital security icon sheet, simple shapes, white background 

Ово је дало овај генерички скуп икона:

Заправо, инспирацију сам добио од ТецхХалла Твиттер ручка за овај позив.

Управо сам користио широк домен да му дам почетак.

Затим, можемо побољшати било коју слику и нацртати наш пут напред.

Повезано: Како користити Мидјоурнеи Инпаинтинг?

У горњем излазу мреже, повећао сам доњи леви.

На основу захтева, можете одабрати било који од горе наведених алата за сликање. Као што име говори, Вари (Јако) и Вари (Суптилно) наговештавају количину потребних варијација од увећане слике. Вари (Регион) је када желите да замените одређени део (икона или ред/колона) нечим другим.

Прве две опције раде на целој слици, дајући четири нове варијације, док последња даје једну модификовану верзију слике субјекта.

Користио сам Вари (суптилно) са овом измењеном промптом:

digital security icon sheet, simple shapes (malware, antivirus, ransomware, passwords, virus, internet bugs, shield), white background

Затим сам покушао да унесем неколико елемената променом реда са Вари (Регион):

И ово је био резултат:

  Како искључити Фласх поруке на иПхоне-у

Искрено, нисам баш импресиониран исходом јер не могу да уочим ништа што личи на хакера или кључ. Ипак, изглед слике у горњем десном углу садржи биометрију и браве према захтеву, а ми увек можемо поново да затражимо од других док се жељене креације не појаве.

Оно што је још важније од пакета икона је лого бренда. Компаније различитих величина троше било шта од неколико стотина до хиљада долара за дизајн логотипа.

Иако не могу да очекујем да ће Мидјоурнеи одговарати раду врхунског дизајнера, била би глупост занемарити његову вештину вештачке интелигенције.

Хајде да покушамо да направимо лого за онлајн ресторан који продаје углавном брзу храну и чоколадне шејкове.

round edges square mobile app logo design, flat vector, minimalistic, icon indicating a mix of pizza, burger, and chocolate

Овај је из Адам Литл Твитер ручица. Одмах, иконе изгледају предивно и спремне за употребу без икаквог поновног позивања.

Али у сваком случају, ево још једног за љубитеље фотореализма:

round edges square mobile app logo design, photorealism, icon indicating a mix of pizza, burger, and chocolate

Податак 3: Редизајн логотипа

Како би било да нешто редизајнирамо и видимо шта ће испасти? Изабрао сам наш сопствени лого вдзвдз.

https://s.mj.run/GPFleONJoA8 a lettermark of letter G, logo, simple, vector, white background --iw .5

Дозволите ми да објасним упит. Први део је веб адреса постојећег логотипа. Затим сам дао самостални текстуални упит.

На крају, параметар –ив .5 одређује утицај слике на коначни излаз. Овај параметар може да се креће од 0 до 2, при чему је 1 подразумевана вредност.

  ОпенАИ покреће ГПТ-4 и теме су примиле 100 милиона корисника за 5 дана

Ево још неколико итерација које сам добио:

А упутства су била:

https://s.mj.run/GPFleONJoA8 a lettermark of letter G, logo design, abstract, white background --iw .5

и ово:

https://s.mj.run/GPFleONJoA8 a lettermark of letter G, logo design, abstract, white background --iw .25

Имамо АИ дизајнера!

Као што је већ поменуто, очекивати креативност на људском нивоу од алгоритма нема много смисла. Ипак, ова технологија је још увек у раној фази развоја, а почетни утисци су обећавајући.

Лично, мислим да је то добар почетак да графички дизајнери добију неколико идеја. Дакле, иако можда неће заменити независног дизајнера, Мидјоурнеи сигурно може послужити као вредан АИ асистент за уметност. И искрено, то је оно што АИ треба да буде: помоћник и ништа више.

Шта год да тренутно мислите, саветујем вам да то испробате из прве руке. А ево и водича за брзи почетак који ће вас припремити за летећи почетак.