Како преокренути претрагу слика на Инстаграму

Инстаграм је једна од најпопуларнијих апликација за дељење фотографија, коју користе милиони људи широм света. Ова апликација омогућава корисницима да постављају своје фотографије, видео записе и мишљења и прате друге. Током година, само из апликације за дељење фотографија, она је постала врхунски медиј где неко може да покаже своје таленте, промовише свој рад или посао, или да то настави као каријеру креирајући садржај на Инстаграму. Претраживач апликације је тема о којој вреди разговарати, јер не може да изврши претрагу на Инстаграму по слици. Недавна ажурирања апликације омогућавају нам да истражујемо обилан садржај користећи сродне речи. Међутим, не претражује Инстаграм по фотографији. У овом водичу ћемо видети како Инстаграм функционише обрнуто претраживање слика за претрагу Инстаграм профила по слици.

Како преокренути претрагу слика на Инстаграму

Приватност корисника Инстаграма је пажљиво заштићена, пошто су сви подаци и дигитални отисци на апликацији шифровани. Такође можете осигурати сигурност својих слика додавањем логотипа или водених жигова. Можда постоји много разлога због којих би нечији подаци могли бити украдени или морате некога да пронађете, али решење остаје само једна употреба претраживача обрнутих слика. Можда вам неће дати тачан извор, али вам може помоћи да сузите параметре претраге. У овом чланку ћете сазнати како да обрнете претрагу слика на Инстаграму и претражујете Инстаграм профил по слици. Наставите да читате да бисте сазнали више о томе детаљно.

Напомена: Пошто паметни телефони немају исте опције подешавања, оне се разликују од произвођача до произвођача. Дакле, уверите се у исправне поставке пре него што промените било које на свом уређају.

Шта је обрнута претрага слика на Инстаграму?

Претраживачи слика раде на визуелним упитима за претрагу које дају корисници. Претраживач анализира композицију слике, која укључује компоненте попут шара, пиксела у боји, детаљних облика и геометрије. Ови детаљи су важни за проналажење оригиналног извора слике. Обрнута претрага слика Инстаграм је згодна када морате да откријете плагијат или пронађете особу. Ово је корисно јер са само једном сликом можете претраживати Инстаграм по слици и сазнати више о тој особи.

Зашто обрнуто претраживање слика на Инстаграму?

Обрнута претрага слика Инстаграм је помогла да се превазиђу проблеми као што је плагијат. Због забринутости за безбедност и приватност, Инстаграм је прешао на нову АПИ платформу 2018. Стога апликација не дозвољава корисницима да преузму садржај. Али људи краду туђи садржај једноставним средствима, попут снимања екрана. Инстаграм претрага по слици се показала као ефикасан метод за проверу оригиналног садржаја корисника. Такође, метода претраживања Инстаграм профила по слици се показала корисном са претрагом обрнутих слика на Инстаграму. Лако можете пронаћи профил особе само са њеном фотографијом.

Како извршити обрнуту претрагу слика на Инстаграму?

Процес постизања обрнуте слике на Инстаграму почиње следећим корацима:

Напомена: Ови кораци могу да се разликују у зависности од уређаја који користите.

1. Отворите апликацију Инстаграм на свом Андроид или иОС уређај.

2. Направите снимак екрана слике на којој желите да извршите претрагу уназад.

3. Отворите слику у својој галерији.

4. Додирните икону за уређивање.

5. Додирните опцију Цроп.

6. Изрежите слику у складу са односом ширине и висине.

7. Додирните Сачувај у горњем десном углу екрана.

8. Ево слике коју ћемо користити за обрнуту претрагу на Инстаграму са различитим претраживачима.

Напомена: Да бисте извршили обрнуту претрагу слика на Инстаграму преко десктоп претраживача, пренесите слику на свој систем помоћу УСБ-а или пошаљите слику путем е-поште и преузмите.

Шта су претраживачи за обрнуту претрагу слика?

Постоји неколико претраживача који показују како можемо претраживати Инстаграм по фотографији или претраживати Инстаграм профил по слици. Најбољи од ових претраживача су наведени у наставку:

1. Гоогле слике

Гоогле слике је најпопуларнији и најпознатији претраживач. Са ефикасном и огромном базом података можете добити тренутне резултате претраге. Проналази везу до профила особе само са сликом. Може бити веома корисно када се жели открити плагијат. Гоогле претрага слика такође има тенденцију да пружи детаље о ресурсима где је фотографија коришћена. Пошто имају велику базу података, корисници већину времена могу очекивати тачне резултате претраге. Можете га користити на радној површини и телефону за обављање Инстаграм претрага по слици.

Гоогле претрага слика је бесплатна. Користи исте моћне алгоритме које Гоогле користи на другим местима. Дакле, можете ићи на то без размишљања.

Ево како можете да претражујете у Гоогле претрази слика:

1. Иди на Гоогле слике на вашем претраживачу.

2. Кликните на икону камере на траци за претрагу.

3. Превуците и отпустите слику коју желите да тражите.

Напомена: Можете да отпремите датотеку тако што ћете кликнути на опцију за отпремање датотеке или копирати и налепити УРЛ странице и кликнути на опцију Претрага.

4. Када отпремите датотеку и кликнете на опцију Претрага, добићете резултате.

2. Друштвени сом

Социал Цатфисх је ефикасан претраживач који помаже у претраживању Инстаграма по слици. Омогућава нам да пронађемо људе и потврдимо њихов идентитет. Ефикасна анализа својстава слике обезбеђује прецизне резултате претраге. Овај претраживач такође проналази контакт податке особе, профиле друштвених медија и још много тога.

Цена Социал Цатфисх-а је 5,99 УСД/5 дана и 26,9 УСД/месечно. Иако добијате споре резултате претраге, можете добити додатне информације које можда нећете наћи нигде другде. Када завршите претрагу, можете откључати цео извештај. Овај извештај даје детаље о следећем:

 • Име, број телефона, адреса е-поште и фотографије
 • Друштвени медији и профили за упознавање
 • Кривична евиденција
 • Историја локација
 • Детаљи имовине
 • Позадински подаци

Овде видимо како да користимо Социал Цатфисх:

1. Идите на званичну веб страницу Социал Цатфисх.

2. Кликните на опцију Слика.

3. Изаберите жељену слику.

4. Кликните на опцију Отвори.

Када отпремите датотеку, веб локација детаљно анализира слику.

Дакле, то је услуга која се плаћа, а даље можете наставити тек када извршите уплату.

3. ТинЕие

Следећи алат за претрагу обрнутих слика на Инстаграму је ТинЕие. За разлику од горе поменутог претраживача, овај је брз и тражи само слике. Ово је безбедно и безбедно за употребу. Неке од занимљивих чињеница о овом претраживачу су:

 • ТинЕие се ослања на технологије детекције слике које нису фактори компоненти слике.
 • Користи детаље као што су боје, пиксели, визуелни обрасци итд., да идентификује слику, уместо да користи информације као што су метаподаци и кључне речи.
 • Његова стопа успеха је висока јер стално ажурирају његове базе података.
 • Ово укључује обезбеђење филтера за прецизирање резултата претраге.
 • Они проналазе слике користећи власнички алгоритам.
 • ТинЕие је бесплатан. Његова ефикасна база података и стопа успеха су разлог зашто бисте требали размислити о коришћењу овога.

Ево неколико корака за коришћење ТинЕие-а:

1. Идите на званичну веб локацију ТинЕие.

2. Кликните на Уплоад.

Напомена: Такође, можете да копирате и налепите УРЛ слике.

3. Када изаберете слику, кликните на Отвори.

Наћи ћете резултате претраге који изгледају овако.

4. Мицрософт Бинг

Мицрософт Бинг претраживач ради исто као и Гоогле претрага слика. Иако је естетски пријатан, не можете очекивати ефикасне стопе успеха. Осим тога, постоје функције које вреди размотрити са овим претраживачем. Неке карактеристике овог претраживача су:

 • Корисничка имена су изостављена из УРЛ-ова слика, тако да други корисници не могу да открију слике.

 • Обавештење о брисању се аутоматски шаље након сваког отпремања.
 • Опција копирања је доступна на тексту слике.
 • Мицрософтов Бинг је бесплатан и вреди пробати.

Хајде да видимо како да користимо овај претраживач:

1. Идите на Мицрософт Бинг страница за претрагу слика.

2. Превуците и отпустите потребну слику.

Напомена: Такође можете да снимите фотографију, копирате и налепите УРЛ слике, прегледате или претражујете преко текста.

Након што отпремите слику, наћи ћете резултате претраге.

5. Иандек Имаге Сеарцх

Иандек Имаге сеарцх је популаран руски претраживач. Пружа супериорне резултате претраге обрнутих слика. Сматра се да су његови резултати претраге бољи од резултата претраге Гоогле слика. То је у основи златни рудник за претраживање обрнутих слика. Обезбеђује додатне величине исте слике. То је најјачи претраживач за упаривање лица и идентификацију локације.

Иандек Имаге претраживач је бесплатан и брз. Хајде да сазнамо како да користимо Иандек претрагу слика:

1. Идите на званичну веб страницу Иандек Имаге Претрага.

2. Кликните на икону камере.

3. Превуците и отпустите жељену слику коју желите да тражите.

Напомена: Такође можете кликнути на дугме Изабери датотеку да бисте отпремили датотеку или копирали и налепили УРЛ слике у траку за претрагу.

Када отпремите слику, добићете резултате претраге.

6. СауцеНАО

СауцеНАО је још један, недовољно познат, претраживач. Значење имена СауцеНАО је потреба да се одмах открије извор овога. Ово је у основи дизајнирано да тестира употребу једне слике на више веб локација. Можда није естетски пријатно, али може бити решење које други популарни претраживачи можда нису пружили. СауцеНАО је бесплатан и веома једноставан за коришћење. Можда је то ваша последња опција, али свакако вреди покушати. Ево корака да видите како ово функционише:

1. Идите на званичну веб страницу СауцеНАО.

2. Кликните на опцију Селецт Имаге.

Напомена: Такође можете да копирате и налепите УРЛ слике.

3. Кликните на Отвори након што одаберете слику.

4. Кликните на опцију СЕАРЦХ.

Добићете резултате претраге као што је приказано у наставку.

7. Пикси

Пикси је још један претраживач који помаже да се преокрене претрага Инстаграм фотографија. Ово омогућава брзе резултате претраге. Осим што само даје резултате претраге, он омогућава кориснику да предузме одговарајуће мере против преступника јер њихова веб локација омогућава проналажење и борбу против крађе слика. Пружа моћне алате за спречавање неовлашћене употребе слика и бесплатан је. Стога је савршен за осигурање ваших фотографија. То није само претраживач слика који омогућава лиценцне уговоре између вас и стране оптужене за коришћење слика без дозволе.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте успели да научите да преокренете претрагу слика на Инстаграму и претражујете Инстаграм профил по слици. Можете нам јавити сва питања или сугестије о било којој другој теми о којој желите да направимо чланак. Оставите их у одељку за коментаре испод да бисмо знали.