Како приказати секундарну временску зону у Гоогле календару

Захваљујући интернету, никада није било лакше да останете у контакту са пријатељима, породицом и колегама близу и даље. Ипак, комуникација са неким у другој временској зони може бити помало изазов. Да ли икада бројите на прсте када заказујете састанак или телефонски позив?

Гоогле календар нуди савршено решење за лакше упознавање са удаљеним колегама, пријатељима или вољеним особама. Ево како можете да прикажете секундарну временску зону у свом календару.

Како додати секундарну временску зону у Гоогле календар

Можете ићи изнад планирања своје недеље у Гоогле календару и користити га за подешавање састанака и састанака. Ако често заказујете састанке са неким у другој временској зони, приказивање те временске зоне у вашем календару ће осигурати да све планирате у складу са тим.

Ево како можете да додате секундарну временску зону у свој Гоогле календар:

 • Кликните на икону зупчаника у горњем десном углу екрана.
 • Изаберите Подешавања.
 • Идите на Језик и регион на картици Опште.
 • Означите Прикажи секундарну временску зону под Временска зона.
 • Попуниће се засивљен мени за мушице. Кликните на то и изаберите зону по вашем избору.
 • Додајте ознаку која ће вам помоћи да запамтите шта је шта. Гоогле ће аутоматски сачувати ваше промене.
 • Када додате секундарну временску зону у свој календар, приметићете две временске зоне приказане на левој страни када правите догађај. Ваша примарна временска зона ће и даље бити подразумевана за све догађаје у календару. Ако путујете напред-назад, можете брзо да замените примарни за секундарни тако што ћете кликнути на две стрелице поред њих на панелу Подешавања.

    Ако планирате да инсталирате тону Смартхоме уређаја, прескочите Ви-Фи

  Како заказати догађај у другој временској зони помоћу Гоогле календара

  На крају ћете се више навикнути на временску разлику док комуницирате са неким у другој временској зони. Међутим, ако треба да закажете састанак са неким изван ваше примарне и секундарне временске зоне, Гоогле календар нуди још једно решење за спречавање било каквих грешака у заказивању.

  Да бисте заказали састанак у другој временској зони:

 • Направите нови догађај.
 • У менију догађаја кликните на Временска зона испод датума. Кликните поново када вам Гоогле пружи више опција.
 • Изаберите жељену опцију из падајућег менија и кликните на ОК.
 • Наставите да закажете догађај и притисните Сачувај.
 • Када сачувате догађај, он ће се појавити у вашем календару у тачно време у вашој временској зони. На пример, ако сте у Њујорку и закажете састанак за колеге у ЛА-у у 12:00 ПСТ, он ће се појавити у вашем у 15:00 ЕСТ.

  Ако закажете у приказу календара, видећете да се догађај помера док подешавате време. Визуелни приказ је од помоћи ако је временска зона са којом не радите много. Не заборавите да укључите детаљан дневни ред састанка у догађаје у Гоогле календару како би други знали о чему ћете разговарати на састанку.

  Премостите временске зоне помоћу Гоогле календара

  Секундарна временска зона у Гоогле календару вам помаже да закажете догађаје у тачно време. Осим тога, ако се појави потреба за управљањем догађајем изван њих, Гоогле нуди решење које вам омогућава да закажете састанке директно у другој временској зони – нема потребе да рачунате на прсте или претерано размишљате.

    17 најбољих партнерских програма за игре на срећу за зараду високих провизија