Како прилагодити ВРР на вашој Ксбок Сериес Кс|С

Кључне Такеаваис

  • Омогућите променљиву брзину освежавања (ВРР) на вашем Ксбок Сериес Кс|С да бисте спречили цепање екрана и обезбедили лакше искуство играња.
  • Активирање ВРР-а на вашој конзоли смањује брзину кадрова када је превисока, омогућавајући вашем монитору да правилно прикаже слику.
  • Иако ВРР може повећати кашњење у уносу, то је брзо и лако решење за проблеме са муцањем и цепањем екрана.

Ако доживљавате цепање екрана или замуцкивање док играте игрице на свом Ксбок Сериес Кс|С, можда је време да омогућите променљиву брзину освежавања (ВРР) на свом систему. ВРР активно ради на спречавању овог проблема, тако да ако желите да решите проблеме са цепањем екрана, ево свега што треба да знате.

Шта је променљива брзина освежавања?

Променљива брзина освежавања је функција на Ксбок Сериес Кс|С која функционише слично начину на који ВСинц (или вертикална синхронизација) утиче на игре на вашем рачунару. Обе поставке раде како би се осигурало да брзина кадрова у игрици не премашује брзину освежавања монитора екрана.

Када ФПС ваше игре надмаши могућности вашег монитора, слика пати. Ако сте икада видели да се различити делови који чине вашу слику не поклапају баш како треба, онда сте били сведоци кидања екрана из прве руке. Обично се дешава дуж хоризонталне осе и дели екран на два или више делова.

  Како направити анкету у ВхатсАпп-у

Када активирате ВРР на свом Ксбок Сериес Кс|С, ваша конзола смањује брзину кадрова ваше игре када постане превисока, тако да ваш монитор може да ухвати и прикаже вашу слику исправно.

Како да омогућим променљиву брзину освежавања на мојој Ксбок Сериес Кс|С?

Срећом, омогућавање ВРР-а на вашем Ксбок Сериес Кс|С је брз и безболан процес. Почните тако што ћете покренути своју конзолу и упутити се на подешавања притиском на икону зупчаника у горњем десном углу.

Из Општих подешавања идите на опције ТВ-а и екрана.

Изаберите Видео режими на картици Напредно на десној страни.

Изаберите поље са ознаком Променљива брзина освежавања.

Одатле, имате три опције које можете изабрати за прилагођавање када желите да се ВРР активира. Можете изабрати између Искључено, Увек укључено или Само играње.

Ако је оквир засивљен, ваш екран није компатибилан са овом функцијом. Да би ефикасно понудио променљиву брзину кадрова, ваш екран мора да подржава бесплатну синхронизацију или ХДМИ-ВРР.

Који су недостаци омогућавања ВРР-а на мојој Ксбок Сериес Кс|С?

Омогућавање ВРР-а је одличан начин да осигурате да ваша графика и квалитет слике остану стабилни. Међутим, смањује вам брзину кадрова.

ФПС, или број фрејмова у секунди, међутим, игра важну улогу у укупним перформансама ваше игре.

Ако сте чули за термин ФПС у видео играма, али нисте сигурни шта то значи, нисте једини. У суштини, слика ваше игре је састављена од безброј појединачних оквира који су повезани да би се створила глатка слика коју видите на екрану. Фрамес пер сецонд означава број појединачних слика које се приказују сваке секунде. Што је тај број већи, ваше искуство играња ће бити лакше.

  Користите ових 10 сензора за врата или прозоре да ојачате безбедност свог дома

Пошто ВРР аутоматски испушта фрејмове у секунди које видите да би сачувао екран од цепања, ваша игра може бити мање глатка — и због тога ћете можда искусити кашњење у уносу.

Међутим, ВРР смањује брзину кадрова само када је то потребно, тако да не бисте требали имати значајне количине кашњења при уносу када га користите. Ако осећате да ваша игра пати и видите много кашњења у уносу, лако можете да искључите ВРР у подешавањима.

Победите муцање и цепање екрана тако што ћете омогућити ВРР на свом Ксбок Сериес Кс|С

Омогућавање променљиве брзине освежавања на вашем Ксбок Сериес Кс|С је брзо и лако решење за решавање било каквих проблема са цепањем екрана или муцањем које можда имате. Истина је да омогућавање ВРР-а може повећати кашњење у уносу, али у већини случајева не би требало да приметите значајан пад у квалитету вашег искуства играња.

Ако ваш екран може да подржи ВРР, вреди тестирати да бисте сами видели потенцијалне предности и недостатке.