Како присилно затворити апликацију на вашем Мац-у

Кључне Такеаваис

  • Присилно затварање апликације на вашем Мац-у може помоћи у решавању замрзавања или нереаговања. Користите Доцк, траку менија, пречицу на тастатури или Монитор активности да бисте принудно затворили апликацију.
  • Ако и даље имате проблема, размислите о принудном поновном покретању или гашењу Мац-а.
  • Недовољно РАМ меморије, проблеми специфични за апликацију и некомпатибилне апликације могу да доведу до замрзавања апликација или престанка да реагују. Ограничите отворене апликације, ажурирајте апликације или пронађите замене за решавање ових проблема.

Да ли се ваш Мац изненада замрзнуо док је користио апликацију? Можда сте покушали да га затворите или напустите, али није реаговао. Срећом, можете приморати да затворите апликацију на свом Мац-у, а затим је поново отворите да бисте решили ове проблеме.

4 најбоља начина да присилно напустите Мац апликацију

Ако имате проблема са апликацијом на Мац-у, принудно напуштање може помоћи у решавању проблема. мацОС вам пружа много различитих начина да то урадите.

Присилно затворите апликацију са прикључне станице

Можете лако да затворите апликацију на уобичајен начин са Доцк-а вашег Мац-а тако што ћете притиснути Цонтрол и изабрати Куит. Али можете и присилно затворити апликацију са Доцк-а.

  Како сакрити предложени видео слој на ИоуТубе видео записима

Када притиснете Цонтрол и кликнете на апликацију, држите притиснут тастер Оптион. Видећете да ће се Куит променити у Форце Куит у менију пречица.

Следећи најлакши начин да принудно затворите апликацију је коришћење траке менија. Отворите Аппле мени у горњем левом углу екрана, а затим изаберите Принудно затвори.

Ово ће отворити прозор Форце Куит Апплицатионс. Изаберите апликацију и кликните на дугме Форце Куит.

Присилно затворите апликацију помоћу пречице на тастатури

Уместо да користите траку са менијима, можете користити пречицу на тастатури да отворите прозор Форце Куит Апплицатионс.

Притисните Цмд + Оптион + Есцапе. Изаберите апликацију и кликните на Форце Куит.

Присилно затворите апликацију помоћу монитора активности

Монитор активности на вашем Мац-у приказује процесе који се покрећу на вашем рачунару. Ако сте раније користили Виндовс машину, Монитор активности у мацОС-у је као Таск Манагер на Виндовс-у.

Претражите и отворите Монитор активности користећи Спотлигхт на свом Мац-у (Цомманд + Спаце). Уверите се да је картица ЦПУ изабрана на врху. Видећете листу активних процеса на вашем Мац-у, заједно са њиховим детаљима. Изаберите апликацију о којој је реч, кликните на дугме Стоп (Кс) на врху, а затим изаберите Принудно затвори.

Присилно рестартујте или искључите свој Мац

Ако и даље имате проблема са напуштањем апликације, друге апликације су такође престале да реагују или ваш Мац уопште споро реагује, можда би било најбоље да принудно искључите или поново покренете Мац.

Проверите ставке за пријаву на свом Мац-у

Можете отворити одређене апликације када се први пут пријавите на свој Мац. Али ако је једна од тих проблематичних апликација на листи, то може изазвати проблеме од самог почетка.

  СЕО чаробњаштво које вам је потребно за успех на мрежи

Због тога ћете можда видети пад апликације одмах након што укључите уређај. Да бисте ово поправили, уклоните или одложите апликације за покретање на свом Мац-у тако што ћете отићи на Подешавања система > Опште > Ставке за пријаву.

Зашто се апликације замрзавају или престају да одговарају?

Постоји много проблема који могу довести до тога да Мац апликација не реагује. Ево само неколико:

  • Недовољно РАМ-а: Ваш Мац има само ограничену количину РАМ-а за складиштење отворених апликација. Дакле, ако имате више апликација отворених истовремено, то може успорити ваш систем и узроковати да неке апликације престану да реагују. Смањите број отворених апликација или поново покрените Мац да бисте очистили РАМ меморију. Ако се чини да је ово доследан проблем, размислите о надоградњи РАМ-а на вашем Мац-у.
  • Проблеми специфични за апликацију: Нажалост, нису све апликације креиране једнаке, а неке наилазе на грешке које могу узроковати да не раде исправно. Иако није гаранција, овакве ситуације можете смањити преузимањем апликација директно са Мац Апп Сторе-а, а не са веб локација трећих страна.
  • Некомпатибилне апликације: Неподржана апликација може се потпуно замрзнути након покретања или уопште одбити да се отвори. Најбољи начин да избегнете проблеме са некомпатибилношћу је да се уверите да ажурирате сваку апликацију на свом Мац-у. Ако програмер неко време није објавио ажурирање, вероватно је време да нађете замену.

Присилно затворите и почните поново

Надамо се да присиљавање апликације да се затвори није нешто што ћете морати често да радите. Али сада барем знате неколико различитих начина да принудно затворите апликацију на вашем Мац-у ако је потребно.

  Исправите грешку ИоуТубе мреже 503

Ако не можете принудно да затворите апликацију, требало би да искључите или поново покренете Мац. Али ако се апликација сруши одмах након укључивања уређаја, уклоните је из апликација за покретање. Ако проблем и даље постоји, пронађите замену.