Како пронаћи (и померити до) старе поруке на вашем иПхоне-у

Кључне Такеаваис

 • Брзо пронађите старе поруке на иПхоне-у тако што ћете додирнути на врху екрана да бисте листали неколико порука одједном.
 • Користите траку за претрагу у апликацији Поруке да бисте пронашли старе поруке тако што ћете унети кључне речи или користећи гласовну претрагу.
 • Број порука које иПхоне може да сачува зависи од доступног простора за складиштење и подешавања апликације Мессагес.

Осим ако је простор за складиштење на вашем иПхоне-у или иПад-у при крају, вероватно користите апликацију Поруке као неограничени кеш конверзација. Постоји један мали изазов са овим: како пронаћи старе текстуалне поруке на иПхоне-у када их има на хиљаде. Хајде да погледамо два једноставна начина да брзо дођете до поруке коју желите у иОС-у.

Померање може постати заморно након неколико вертикалних превлачења дуж екрана. Бржи метод навигације је да додирнете врх екрана и дозволите му да тренутно скролује неколико порука одједном:

 • Отворите апликацију Мессагес на иОС-у и изаберите разговор који желите да видите.
 • Додирните једном са обе стране уреза камере на врху екрана вашег иПхоне-а. На иПад-у, додирните при врху близу истих икона.
 • Индикатор напретка се појављује док апликација помера неколико порука нагоре.
 • Наставите да додирујете то место да бисте брзо прегледали историју старих порука док не пронађете оно што тражите или док не дођете до врха Порука.
 • Ако имате иПхоне са динамичким острвом, као што је серија иПхоне 14 Про или иПхоне 15, једноставно додирните било коју ивицу.

    13 најбољих софтвера за управљање донаторима за прикупљање средстава

  Биће потребно доста додиривања врха екрана да бисте се вратили на почетак нити поруке. Али то је удобније од превлачења за померање, што брзо постаје фрустрирајуће. А овај трик можете користити иу другим иОС апликацијама.

  Али да ли постоји бржи начин да пронађете стару поруку на вашем иПхоне-у која не укључује померање?

  Можете видети старе поруке на свом иПхоне-у ако се сећате било које речи коју је неко користио. Ово је најбржи начин да се померите до врха или било где и можете мало одморити прсте.

 • Идите у апликацију Поруке.
 • Пронађите траку за претрагу на главном екрану са свим нитима разговора. Можда ћете морати да повучете надоле од средине екрана да би се појавио.
 • Унесите речи које се сећате у траку за претрагу или користите свој глас додиром на микрофон.
 • Релевантни разговори се појављују хронолошки, са најновијим порукама на врху. Речи које сте тражили су истакнуте унутар њих.
 • Прођите кроз резултате и додирните да бисте отворили онај који тражите.
 • Овај метод функционише само ако се сећате дела оригиналне поруке. Зато испробајте неколико варијација различитих термина за претрагу. Ако ово не успе, мораћете да се вратите на гломазан метод померања.

  Колико порука чува иПхоне?

  Број текстуалних порука које иПхоне може да сачува зависи од доступног простора за складиштење на вашем иПхоне-у или иПад-у. иМессаге са богатијим детаљима као што су прилози, налепнице, фотографије и видео снимци ће заузети више простора. Што је још важније, број порука које ће ваш иПхоне задржати зависи и од подешавања ваше апликације Поруке. Апликација Поруке на иПхоне-у је подразумевано подешена да чува поруке заувек.

    Шта су цурења меморије и како их можете поправити?

  Да бисте ово проверили, отворите Подешавања > Поруке > Историја порука > Задржи поруке > Заувек.

  Дакле, можете сачувати и пронаћи сваку поруку од свог првог иОС уређаја ако сте пренели поруке на следећи иПхоне или иПад који сте купили.

  Имајте на уму да стару поруку можете пронаћи само ако је већ нисте избрисали из апликације Поруке. Ако јесте, морате да погледате различите начине за опоравак избрисаних текстуалних порука на вашем иПхоне-у, као што је резервна копија иЦлоуд-а.