Како пронаћи изгубљени Андроид телефон

Кључне Такеаваис

 • Гоогле-ова услуга Финд Ми Девице олакшава лоцирање било ког Андроид уређаја који је повезан на интернет.
 • Самсунг корисници могу да користе СмартТхингс Финд да лоцирају своје Галаки телефоне чак и када су ван мреже.
 • Мораћете да контактирате агенције за спровођење закона да бисте пронашли свој изгубљени Андроид телефон само са његовим ИМЕИ бројем.

У већини случајева, лако је пратити изгубљени Андроид телефон. Можете га чак и закључати тако да нико други не може приступити вашим сачуваним подацима и, у најгорем случају, даљински га ресетовати на фабричка подешавања. Читајте даље да бисте сазнали како да пронађете свој нестали Андроид телефон.

Како да пратите свој изгубљени или украдени телефон помоћу рачунара

Да бисте пратили изгубљени телефон, користите Гоогле-ову услугу Финд Ми Девице са веба на рачунару или лаптопу.

 • Отвори Веб локација Финд Ми Девице у претраживачу на вашем рачунару. Пријавите се помоћу Гоогле налога који је повезан са вашим украденим или изгубљеним телефоном.
 • Изаберите уређај који желите да пратите са врха леве бочне траке. Услуга подразумевано приказује локацију вашег последњег коришћеног уређаја.
 • Финд Ми Девице ће показати тренутни статус вашег украденог или изгубљеног уређаја: трајање батерије и када је последњи пут виђен на мрежи. Мапа ће се такође аутоматски освежити да прикаже последњу познату локацију уређаја.
 • Можете да кликнете на Пусти звук да би ваш уређај зазвонио како бисте могли да пронађете где се налази. Ово је савршено ако сте управо заборавили свој телефон.
 • Ако физички не можете да дођете до изгубљеног Андроид телефона, кликните на опцију Безбедни уређај. Ово ће закључати ваш телефон и одјавити се са свог Гоогле налога, спречавајући лопова да приступи подацима који се налазе на њему. Можете наставити да пратите локацију свог телефона након што га закључате, па чак и да прикажете поруку на закључаном екрану.
 • Ако су шансе да добијете изгубљени Андроид телефон мале или постоје осетљиви подаци који не би требало да дођу у непознате руке, уместо тога кликните на Обриши уређај. Мораћете да унесете лозинку за свој Гоогле налог да бисте потврдили овај корак. Али ваш уређај ће бити обрисан само када се повеже на интернет.
 • Поред телефона, можете да користите Финд Ми Девице за праћење Веар ОС сатова и Андроид таблета. Гоогле-ови Пикел Будс и неке одабране слушалице независних произвођача такође подржавају мрежу Финд Ми Девице.

  Како пронаћи изгубљени Андроид телефон помоћу другог Андроид уређаја

  Сви Андроид телефони и таблети долазе са Гоогле-овом интеграцијом Финд Ми Девице. Ова функција вам омогућава да пратите локацију свог телефона или пустите звук, што олакшава лоцирање када је изгубљен или украден.

  Не морате ништа да радите да бисте подесили Финд Ми Девице на Андроид-у. Аутоматски се подешава када се први пут пријавите са својим Гоогле налогом на телефону.

  Да би праћење Финд Ми Девице функционисало, ваш изгубљени Андроид телефон мора да буде повезан на Ви-Фи или мобилну мрежу. Можете да видите само последњу познату локацију телефона без приступа Интернету.

 • Отвори Апликација Гоогле Финд Ми Девице на другом Андроид телефону. Ако је то ваш уређај, пријавите се помоћу Гоогле налога. У супротном, додирните Пријави се као гост и изаберите телефон који желите да пратите.
 • Финд Ми Девице ће покушати да прати ваш изгубљени Андроид телефон. Ако је уређај недоступан, приказаће своју последњу познату локацију. Можете да видите ИМЕИ број свог телефона или приступите опцији ресетовања на фабричка подешавања тако што ћете додирнути икону зупчаника поред његовог имена.
 • Ако сте загубили телефон, додирните Пусти звук да бисте зазвонили и помогли вам да га лоцирате. Ваш уређај ће звонити пет минута чак и када је у нечујном режиму.
 • Додирните Безбедни уређај ако желите да закључате уређај, одјавите се са свог Гоогле налога и прикажете поруку на закључаном екрану.
 • Ако нисте омогућили приступ локацији на изгубљеном телефону, Финд Ми Девице неће моћи да пружи тачну локацију.

  Иако изгубљени иПхоне можете пронаћи чак и када је ван мреже, Гоогле-ова услуга Финд Ми Девице може само да прикаже локацију вашег уређаја све док је повезан на интернет. Међутим, постоје и други начини да пронађете изгубљени Андроид телефон који је искључен.

  Како да пратите свој изгубљени Самсунг телефон

  Самсунг телефони имају сопствени механизам за заштиту од крађе и праћење који се зове СмартТхингс Финд. Иако је слична Гоогле-овом Финд Ми Девице, Самсунгова услуга праћења има одређене предности. Међутим, морате бити пријављени на свој Галаки уређај са својим Самсунг налогом да би СмартТхингс Финд функционисао.

 • Идите до СмартТхингс Финд вебсите на рачунару или телефону.
 • Пријавите се са истим Самсунг налогом који је повезан са вашим изгубљеним телефоном.
 • Бочна трака са леве стране приказује све уређаје повезане са вашим налогом. Одавде изаберите свој изгубљени телефон. Мапа ће се тада аутоматски ажурирати како би приказала последњу познату локацију телефона.
 • Ако се телефон креће, можете користити опцију Праћење локације да бисте проверили његову локацију сваких 15 минута. Поред тога ћете видети и друге опције попут звоњења, закључавања и брисања података.
 • Постоји и опција Продужи трајање батерије која ће продужити век трајања батерије вашег телефона, омогућавајући вам да га пратите дуже.

  СмартТхингс Финд је напреднији од Гоогле-ове услуге Финд Ми Девице. Може да прикаже локацију вашег телефона чак и када нема активну интернет везу. Ова функција функционише тако што пингује друге Галаки телефоне у близини преко Блуетоотх-а и преноси локацију изгубљеног телефона помоћу њих.

  Можете ли пронаћи свој изгубљени Андроид телефон користећи свој број телефона?

  Нажалост, одговор је не. Нема доступних алата на мрежи вам омогућавају да пратите свој изгубљени телефон помоћу телефонског броја. Ову могућност имају само агенције за спровођење закона, јер би то иначе представљало ризик за приватност. Дакле, чак и ако изгубите телефон са СИМ картицом у њему, не можете га пратити.

  Слично томе, не можете користити ИМЕИ број свог телефона да бисте га сами пронашли. Међутим, можете покушати да контактирате свог мрежног оператера или агенције за спровођење закона, јер они имају потребне алате да то ураде уместо вас.

  Иако Финд Ми Девице олакшава праћење изгубљеног или изгубљеног Андроид телефона, за рад је потребна активна Ви-Фи или мобилна веза. Осим тога, није сигуран; лопов може уклонити СИМ картицу и отежати је праћење. Међутим, телефон са еСИМ-ом би то требало да спречи и омогући вам да дуже пратите свој уређај.