Како пронаћи кључ производа за Виндовс 11 или 10

Кључне Такеаваис

 • Пронађите кључ производа за Виндовс 10/11 користећи командну линију тако што ћете откуцати одређену команду.
 • Алтернативно, можете користити ПоверСхелл да бисте преузели кључ производа за Виндовс 10/11.
 • Алати трећих страна као што је СховКеиПлус такође могу преузети ваш Виндовс активациони код.

Познавање кључа Виндовс производа је често неопходно да бисте решили проблеме са активацијом оперативног система Виндовс. Иако је ОЕМ или малопродајни лиценцни кључ везан за хардвер вашег уређаја, лако можете пронаћи кључ производа за Виндовс 10 или 11 помоћу командне линије и поново активирати Виндовс.

Шта је Виндовс кључ производа?

Виндовс шифра производа је код од 25 знакова који користите за активацију копије оперативног система Виндовс. Пошто Виндовс 11 и 10 користе метод дигиталне лиценце за активацију, не морате ручно да уносите кључ сваки пут када вршите надоградњу или чисту инсталацију Виндовс-а.

Међутим, ако значајно промените хардвер уређаја, Виндовс неће моћи да открије лиценцу везану за ваш уређај. Ручна активација такође може бити неопходна ако наиђете на грешку при активацији оперативног система Виндовс 11.

Да бисте активирали Виндовс у овим случајевима, мораћете да унесете шифру производа од 25 знакова. Као такав, ако не знате свој кључ производа, објаснићемо како да га издвојите из вашег Виндовс 11 или 10 система.

  Како користити ПС3 контролер са Виндовс рачунаром

Имајте на уму да свако издање Виндовс-а користи свој јединствени кључ производа. На пример, ако имате лиценцу за Виндовс 11/10 Хоме издање, не можете је користити за активирање Виндовс Про или других издања.

1. Како пронаћи кључ производа за Виндовс 11/10 помоћу командне линије

Можете да користите увек поуздану командну линију да пронађете кључ производа за своју копију оперативног система Виндовс. Ево како да то урадите:

 • Притисните Вин + С на тастатури да бисте отворили поље за претрагу у менију Старт.
 • Откуцајте цмд, а затим кликните на Покрени као администратор из резултата претраге.
 • У прозору командне линије откуцајте следећу команду и притисните Ентер да бисте извршили:
   wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey 
 • Ваш оригинални кључ производа ће бити приказан на екрану. Копирајте и сачувајте кључ на безбедној локацији, као што је ваш Дропбок или Гоогле Дриве налог, за будућу употребу.
 • Када се ваша копија Виндовс-а активира, добра је идеја да повежете свој Виндовс кључ производа са Мицрософт налогом. На тај начин ћете олакшати процес активације ако то треба да урадите поново.

  2. Како да повратите кључ производа за Виндовс 11/10 користећи ПоверСхелл

  Такође користите ПоверСхелл и ВМИ цмдлет да бисте пронашли и приказали свој кључ производа за Виндовс 11 или 10. Ево како да то урадите:

 • Притисните тастер Виндов и откуцајте поверсхелл.
 • Кликните десним тастером миша на ПоверСхелл и изаберите Покрени као администратор.
 • У прозору ПоверСхелл копирајте и налепите или откуцајте следећу команду и притисните Ентер:
   (Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey 
 • Наредби може бити потребно неколико секунди да се изврши. Након успешног извршења, приказаће кључ производа за вашу копију Виндовс-а.
 •   Како калибрисати екран осетљив на додир на Виндовс 10

  Ако бисте радије избегли гњаважу око куцања команди или покретања скрипти, алати независних произвођача као што је СховКеиПлус могу вам помоћи да пронађете Виндовс активациони код са неколико кликова. Можете преузети ову апликацију из Мицрософт Сторе-а да бисте преузели информације о кључу Виндовс производа. Ево како:

 • Посетите страницу Мицрософт продавнице за СховКеиПлус и инсталирајте апликацију.
 • Покрените СховКеиПлус, који ће приказати информације о Виндовс лиценци инсталираној на вашем рачунару.
 • Кликните на дугме Сачувај да бисте сачували детаље о производу у текстуалној датотеци.
 • Такође, можете да користите СховКеиПлус да проверите своје специфично издање оперативног система Виндовс помоћу шифре производа и преузмете кључ из резервне копије.

  4. Проверите рачун или е-пошту

  Ако сте купили лиценцни кључ за Виндовс од продавца на мрежи као што је Амазон, вероватно сте добили информације путем е-поште. Користите кључне речи као што су „Виндовс лиценца“, „Виндовс производ“ и „Виндовс активација“ да бисте потражили е-пошту са потврдом коју сте примили. Или проверите одељак Поруџбине на свом налогу код тог продавца на мрежи да бисте пронашли информације о томе како да преузмете кључ или како је кључ првобитно испоручен.

  Као другу опцију, потражите физичке налепнице на рачунару са информацијама у вези са хардверском и софтверском конфигурацијом вашег рачунара. Они такође могу укључивати Виндовс кључ производа или друге неопходне детаље који ће вам помоћи да га пронађете.

  Ако ништа друго не успе, покушајте да контактирате Мицрософт подршку за помоћ. Можете затражити повратни позив користећи апликацију Гет Хелп на рачунару:

 • Притисните Вин + И да отворите Подешавања.
 • Отворите картицу Систем и кликните на Активација.
 • Кликните на Гет Хелп.
 • Кликните на Контактирајте подршку, а затим изаберите производ.
 • Кликните на Наведите свој број телефона и агент за подршку ће вас позвати и пратити упутства на екрану.
 •   Исправите грешку Уцртбасе.длл није пронађена у оперативном систему Виндовс 10

  У Виндовс 10 и 11, Мицрософт је поједноставио процес активације лиценце. Без обзира на то како сте добили лиценцу, када се активира, кључ производа је везан за хардвер вашег система. Без обзира да ли вршите надоградњу на следећу верзију или чисту инсталацију оперативног система, Виндовс би требало да аутоматски открије и потврди власништво.