Како проверити ко је повезан са вашом Андроид приступном тачком

Пронађите ту једну особу која користи мобилне податке вашег Андроид телефона.

Кључне Такеаваис

 • Надгледање ко је повезан са вашом приступном тачком важно је да бисте спречили непознате уређаје да троше ваше вредне мобилне податке без вашег знања.
 • Идите на одељак Мобиле Хотспот у апликацији Подешавања да бисте проверили број уређаја повезаних на вашу приступну тачку на вашем Андроид уређају.
 • Ако пронађете непознате уређаје, промените лозинку за приступну тачку да бисте их аутоматски прекинули и заштитили своју приватност.

Ако се непознати уређај повеже са вашим мобилним подацима, он може потрошити све ваше драгоцене мобилне податке пре него што то и схватите. Срећом, већина Андроид паметних телефона вам омогућава да пратите ко је повезан на вашу приступну тачку и филтрирате непознате уређаје. У наставку ћемо вам показати како да то урадите.

Како да видите ко тајно користи вашу мобилну приступну тачку

Да бисте видели колико уређаја је повезано на вашу мобилну приступну тачку, пратите кораке у наставку на свом Андроид уређају:

 • Отворите апликацију Подешавања и идите на Везе > Мобилна приступна тачка и повезивање.
 • Под претпоставком да је мобилна приступна тачка већ омогућена, додирните (или дуго додирните) да бисте отворили мени за подешавања хотспота.
 • У одељку Повезани уређаји пронаћи ћете листу уређаја повезаних на вашу приступну тачку.
 • Горе наведени кораци објашњавају како да проверите број уређаја повезаних на вашу приступну тачку на Самсунг телефону. Интерфејс може изгледати другачије ако имате уређај другог произвођача са другачијим корисничким интерфејсом.

    Цхроме удаљена радна површина за Андроид омогућава даљински приступ вашем рачунару

  Ако не знате како да приступите подешавањима приступне тачке на свом уређају, додирните опцију Мобиле Хотспот на панелу Брза подешавања и задржите неколико секунди—то ће вас одвести тамо.

  Неки Андроид телефони не приказују назив за приказ уређаја повезаних на вашу приступну тачку или се разликује од корисничког имена додељеног тим уређајима. Због тога ћете морати привремено да зауставите заједничку интернет везу за све повезане уређаје да бисте филтрирали непознате.

  Ако пронађете непознати уређај повезан са вашом приступном тачком, промените лозинку за приступну тачку и она ће аутоматски бити прекинута. Затим можете поново да повежете своје уређаје са приступном тачком користећи нову лозинку.

  Ако редовно користите функцију приступне тачке на свом телефону за приступ интернету на јавним местима, требало би да обезбедите везу са приступном тачком како бисте спречили уљезе да угрозе вашу приватност.

  Зауставите непознате уређаје да црпе ваше мобилне податке

  Непознати уређаји повезани на вашу приступну тачку могу да исцрпе ваше мобилне податке и успоре брзину интернета за сваки други познати уређај повезан са њим. Дакле, пазите на број уређаја повезаних на вашу приступну тачку и промените лозинку да бисте уклонили непознате.