Како тестирати ИоуТубе експерименталне АИ функције управо сада

ИоуТубе скаче на алатку вештачке интелигенције (АИ) и тестира неке нове експерименталне функције за платформу. Док ће већина корисника морати да сачека шире увођење, ИоуТубе Премиум претплатници могу да завире у експерименталне додатке.

Које су ИоуТубе-ове АИ карактеристике?

ИоуТубе тестира две нове АИ функције, најављене у а Пост за Гоогле подршку 6. новембра 2023. Карактеристике су алатка за конверзацију АИ и теме коментара које су сажете од стране вештачке интелигенције.

ИоуТубе-ов Цонверсатионал АИ Тоол

Конверзацијски АИ алат на ИоуТуве-у је мање-више цхатбот. Можете му поставити питања о видео снимку који гледате и добити препоруке за сличан садржај.

На пример, ако сте на пола упутства за кување, можете да га питате за температуру рерне без потребе да паузирате видео. Или, ако желите препоруке за сродни садржај, то такође можете затражити.

Цхатбот такође може да приступи информацијама са ИоуТубе-а и веба да би извукао додатни контекст. Можете да покренете цхатбот у било ком тренутку тако што ћете додирнути дугме Питај на страници за гледање видеа.

Иако недоступан у време писања овог текста, овај алат ће прво бити лансиран у САД за Андроид кориснике који су ИоуТубе Премиум претплатници да експериментишу у наредних неколико недеља.

Други ИоуТубе експериментални АИ алат, резиматор коментара, такође је прилично занимљив. Овај алат користи вештачку интелигенцију да скенира све коментаре на видео снимку и резимира кључне теме о којима људи говоре.

  Како сакрити, уклонити са листе или избрисати ИоуТубе видео са веба

ИоуТубе-ов алат за сумирање коментара доступан је само на енглеском језику у време писања и тестира се на малом броју видео снимака. Тако да га можда још нећете видети на сваком видео снимку. Али ако будете изабрани за тестера, видећете сажете теме коментара испод уобичајеног одељка за коментаре.

Како приступити ИоуТубе-овим експерименталним АИ функцијама

Ако желите рани приступ и сами испробате неке од ових нових експеримената, најлакши начин је ако сте већ ИоуТубе Премиум члан. ИоуТубе често даје Премиум корисницима рани приступ за тестирање нових функција.

Све што треба да урадите је да посетите иоутубе.цом/нев. Ако видите упит да испробате нови експеримент, честитамо вам. Али често се враћајте ако ништа не видите одмах; можда ћете имати среће.

Алтернативно, можете да омогућите приступ на свом Андроид или иОС уређају тако што ћете додирнути картицу Ви, а затим икону подешавања (зупчаник) на

ИоуТубе апликација. Додирните Испробајте нове функције и укључите све доступне експерименталне функције које су вам отворене.

На истој страници постоји и линк за регистрацију за повратне информације, који можете да попуните да бисте обавестили ИоуТубе шта мислите о његовим експерименталним функцијама и другим Гоогле производима. То би могао бити почетак неких сјајних нових АИ алата на ИоуТубе-у.

Могућност да испробате експерименталне функције може бити само једна од ствари која вам помаже да одлучите да ли је ИоуТубе Премиум вредан новца.

Испробајте ИоуТубе-ове нове АИ функције (ако имате среће)

Још увек нема речи о томе када ће ИоуТубе-ови алати за вештачку интелигенцију за разговор и сумирање бити доступни свима, али као Премиум члан, можете да их испробате сада ако добијете приступ. Проверите страницу „Испробајте нове функције“ да бисте видели да ли сте један од срећника.

  Питхон Покушајте осим: објашњено примерима

Ко зна које друге згодне функције са вештачком интелигенцијом ће ИоуТубе представити у наредним данима? За сада се забавите уз додатке за разговор и резиме коментара.