Како спречити да ваш Мац не приказује радну површину када кликнете на позадину

Кључне Такеаваис

 • мацОС Сонома чини да сви отворени прозори нестану када кликнете на позадину, али можете да је онемогућите ако је досадно.
 • Да бисте онемогућили ову функцију, идите на Подешавања система, изаберите Десктоп & Доцк и промените позадину Кликните да бисте открили поставке радне површине.
 • Аппле вам омогућава да прилагодите искуство радне површине, тако да можете да омогућите или онемогућите ову функцију на основу ваших жеља и тока посла.

Ако имате више отворених прозора у мацОС-у, можете да кликнете на позадину да бисте открили радну површину. Иако је ово згодно када обављате више задатака, можда ће вам сметати, посебно ако сте случајно кликнули на позадину.

Дакле, ако не желите да сви отворени прозори и апликације нестану да би се открила радна површина када кликнете на позадину, прочитајте даље да бисте сазнали шта треба да урадите.

Зашто ваш Мац приказује радну површину када кликнете на позадину?

Немају све верзије мацОС-а ову функцију. Аппле га је укључио у ажурирање мацОС Сонома и он је подразумевано омогућен. Дакле, ако сте ажурирали на мацОС Сонома, а да нисте знали за овај метод приступа вашим радним ставкама и виџетима, одмах бисте се запитали где су нестали сви отворени прозори апликација.

На срећу, сви прозори апликација који су нестали вратиће се на своје првобитне позиције када поново кликнете на радну површину. А ако нисте љубитељ ове промене, Аппле вам даје опцију да онемогућите ову функцију.

  10 најбољих софтвера за стоно издаваштво за дизајн изгледа докумената

Како онемогућити позадину кликом да бисте открили радну површину на мацОС-у

Акција клика на позадину да бисте открили радну површину је једна од опција прилагођавања у мацОС-у. Међутим, ако мислите да то омета ваш ток посла, следите ове једноставне кораке да бисте га онемогућили:

 • Кликните на Аппле лого на траци менија.
 • Изаберите Системске поставке из падајућег менија.
 • Изаберите Десктоп & Доцк са леве бочне траке
 • Померите се надоле док не пронађете одељак Десктоп & Стаге Манагер.
 • Подесите позадину Кликните да бисте открили поставке радне површине на Само у Стаге Манагер-у помоћу падајућег менија.
 • Сада, ако кликнете на позадину, мацОС више неће учинити да сви ваши отворени прозори нестану са радне површине.

  Приступите радној површини вашег Мац-а на начин на који желите

  Срећом, Аппле не тера све да се прилагоде овој промени и даје вам могућност да онемогућите функцију ако омета ваш ток посла. Међутим, ако се предомислите, увек можете да га поново омогућите у системским подешавањима пратећи исте кораке изнад.