Како угостити Минецрафт сервер на Вултр-у за мање од 3 минута?

Минецрафт је популарна видео игра у којој можете да истражујете, градите, комуницирате и забављате се са својим пријатељима. Није ограничен само на десктоп рачунаре, већ је доступан и за мобилне телефоне и конзоле.

Можете играти сами, придружити се јавним серверима или креирати сервер.

Креирање Минецрафт сервера може бити незгодно, с обзиром на то да морате да конфигуришете неколико подешавања да бисте добили најбоље искуство које желите. Али, шта ако можете да креирате Минецрафт сервер једним кликом?

И даље можете да прилагодите сервер и инсталирате модове, али ћете поставити баребоне за само неколико минута.

Овај чланак ће вам помоћи да угостите Минецрафт сервер користећи Вултр, једну од најбољих опција за хостовање Минецрафт сервера, за не више од три минута.

Кораци за хостовање Минецрафт сервера на Вултр

Корак 1

Прво, потребно је да се пријавите за налог на Вултр-у, добављачу инфраструктуре облака познатом по серверима са најбољим перформансама.

Корак 2

Када направите налог, потребно је да примените инстанцу (додате сервер). Све што треба да урадите је да кликнете на „Деплои Инстанце“ из Вултр дасхбоардкао што је приказано на слици испод.

Корак 3

Затим морате да изаберете тип сервера. За личне или основне потребе, „високофреквентни“ сервер би требао бити довољно добар за већину.

Корак 4

Локација сервера је такође важна јер утиче на кашњење. Дакле, у зависности од тога одакле планирате да се повежете, затим морате да изаберете локацију сервера у близини.

Корак 5

Изабрао сам „Сингапур“ за тест сервер јер ми је био најближи доступан у Азији. Када завршите, потребно је да изаберете тип сервера.

Можете одабрати да инсталирате било који оперативни систем по вашем избору и ручно инсталирате Минецрафт пратећи онлајн водиче. Али, овде се фокусирамо на најлакши метод, а то је – коришћење Маркетплаце апликација.

Вултр вам омогућава да покренете сервер са унапред инсталираним Минецрафт-ом. Морате да изаберете „Минецрафт“ са тржишта као тип сервера и наставите. Снимак екрана показује да ће Вултр инсталирати Минецрафт на сервер са Убунту 20.04 ЛТС као оперативним системом.

Корак 6

На крају, морате да изаберете величину сервера (која ће одлучити о цени).

У зависности од броја играча које требате да сместите, мораћете да изаберете сервер. За оптимално искуство са 10-20 играча, сервер са 1 ЦПУ-ом, 2 ГБ РАМ-а, 64 ГБ НВМе и 2 ТБ пропусног опсега би требао.

Имајте на уму да игра захтева ЦПУ и да такође захтева добру количину меморије.

Ове инстанце у облаку вам неће наплатити новац када креирате сервер. Обрачун се заснива на вашем коришћењу, а рачун се издаје сваког месеца.

Корак 7

Можете се одлучити да омогућите додатне функције, али би требало добро да функционише чак и без њих.

Такође, требало би да додате име хоста пре постављања сервера.

Корак 8

Када завршите са финализацијом избора, можете да притиснете „Деплои“ да бисте започели креирање сервера. Требало би да буде у функцији за који минут (као што је приказано на слици испод).

Воила! То је то. Осим ако не желите да прилагодите или инсталирате модове на свој сервер, не морате ништа друго да радите. Вреди напоменути да Вултр инсталира Минецрафт 1.17.1

Повезивање са вашим Минецрафт сервером

Када креирате сервер, потребно је да кликнете на њега да бисте приступили детаљима сервера. Пронаћи ћете детаље Минецрафт сервера да бисте могли да се повежете у игри.

ИП адреса би требало да изгледа овако: ккк.ккк.ккк.ккк:25565, као што је приказано на слици изнад под „Детаљи Минецрафт сервера“. Можете га поделити са пријатељима да бисте се повезали.

Остали детаљи, укључујући контролну таблу, су намењени само за приступ, надгледање и конфигурисање сервера ако је потребно.

Када имате потребну ИП адресу за повезивање, покрените игру, идите на опцију „Мултиплаиер“ и притисните „Додај сервер“.

Унесите локално име по свом избору да бисте могли да идентификујете сервер и наставите са повезивањем.

А затим само притисните „Придружи се серверу“ да бисте започели авантуру.

У мом кратком тестирању, игра је радила беспрекорно. Међутим, можда бисте желели да пазите на коришћење ресурса како бисте били сигурни да Минецрафт сервер може да управља повезаним играчима.

Можете приступити конзоли за игру користећи ССХ приступ свом серверу, а затим користити команда екрана.

Ево како изгледа коришћење ресурса у мом случају:

Завршавање 😎🎮

Уз Вултр, не морате да трошите време на креирање Минецрафт сервера. Дакле, можете се лако фокусирати на конфигурисање, додавање модова и управљање сервером за повезане играче.

Треба вам алтернатива Вултру? Пробајте Каматера који нуди Минецрафт сервер само једним кликом.

Међутим, ако нисте спремни да управљате својим Минецрафт сервером, алтернативно, можете испробати управљани Минецрафт хостинг као нпр. СцалаЦубе или Сурвивал Серверс.