Како вратити избрисану нацрту у Гмаил-у

Један од најпознатијих провајдера е-поште је Гмаил. Са скоро 1,8 милијарди активних корисника од 2022. године, Гмаил је надмашио све своје ривале, укључујући Иахоо! Маил, Хотмаил, Виндовс Ливе Маил и Инбок.Цом. Радна верзија је јединствена алатка коју вам нуди Гмаил и коју можете да користите да сачувате нацрт верзије своје е-поште пре него што је пошаљете. Ако нисте спремни да пошаљете своју е-пошту каква јесте, можете једноставно да сачувате њену нацрт копију. Поред тога, не бисте требали бити забринути ако затворите Гмаил док још пишете своју е-пошту или ако се Гмаил аутоматски затвори као резултат техничке грешке. Ваш тренутни статус је сачуван у одељку Радна верзија Гмаил-а. Међутим, може доћи до ситуација када избришете нацрте и касније пожелите да их вратите. Ако сте корисник Гмаил-а и питате се како да вратите избрисану недовршену верзију у Гмаил-у, на правом сте месту! Доносимо вам користан водич који ће решити све ваше упите о томе како можете да преузмете избрисану недовршену верзију у Гмаил-у и опоравите случајно преписану Гмаил нацрт.

Како вратити избрисану нацрту у Гмаил-у

Наставите да читате даље да бисте пронашли кораке који детаљно објашњавају како да вратите избрисану недовршену верзију у Гмаил-у са корисним илустрацијама за боље разумевање.

Где се нацрти чувају у Гмаил-у?

Гмаил аутоматски чува нацрте без потребе да их чувате. Ова функција аутоматског чувања је корисна за кориснике који су можда случајно прекинули везу са интернетом или наишли на било коју другу непредвиђену грешку. Нацрти се чувају у Гмаил-у у одељку Нацрти у левом окну прозора Гоогле поште. Можете се кретати до тог одељка и вратити се на све поруке које су сачуване, али нису послате. Штавише, можете да изаберете нацрт поруке коју желите да измените и пошаљете је на жељену адресу е-поште.

Можете ли да преузмете избрисану недовршену верзију у Гмаил-у? Постоји ли начин да се поврати нацрт у Гмаил-у?

Не, не можете да преузмете избрисану радну верзију у Гмаил-у, за разлику од избрисаних имејлова. Избрисане недовршене верзије у Гмаил-у не завршавају у отпаду. Било би корисно ако имате на уму те информације у случају да икада ненамерно избришете имејл. Добра је идеја да напишете нацрт своје е-поште пре него што је пошаљете. Радне верзије које су избрисане не постају пуне поруке е-поште и не завршавају у смеће. Међутим, ако сте случајно избрисали недовршену верзију у Гмаил-у, постоји неколико трикова за враћање избрисане радне верзије у Гмаил-у. Као што следи:

  • Притисните дугме за поништавање
  • Користите други синхронизовани уређај да бисте направили резервну копију
  • Искористите предности програма хкд
  • Користите Гоогле трезоре ако имате претплату на Гоогле Воркплаце

Где одлазе избрисане недовршене верзије у Гмаил-у?

Гмаил нуди опцију резервне копије за клијенте који грешком избришу недовршену верзију. Све изгубљене нацрте могу се тренутно вратити помоћу дугмета Поништи. Међутим, морате брзо да преузмете нацрт након што га избришете јер ово дугме остаје активно само око 10 секунди пре него што нестане. Не постоји начин да их повратите након тога јер не заврше у смећу након 30 дана, попут избрисаних мејлова. Дакле, не можете да пронађете своју избрисану радну верзију нигде у Гмаил-у.

Како да преузмем избрисану недовршену верзију у Гмаил-у? Како вратити избрисану нацрту у Гмаил-у?

Ево водича о томе како да вратите избрисану недовршену верзију у Гмаил у неколико једноставних корака:

Метод 1: Коришћење опције Поништи

За оне који ненамерно избришу нацрт, Гмаил нуди опцију резервне копије. Постоји дугме за поништавање које тренутно враћа изгубљене нацрте. Али када избришете нацрт, ово дугме се појављује само око 10 секунди пре него што оде. Дакле, можете користити овај начин да преузмете своју нацрту одмах након што је обришете. Након што избришете нацрт, кликните на искачући прозор са дугметом Поништи да бисте одмах вратили избрисану нацрту.

Напомена: Ако нисте брзо кликнули на ову опцију, нацрт ће бити избрисан. Убрзо (отприлике 10 секунди) након што сте уклонили нацрт, дугме Поништи нестаје.

2. метод: Контактирајте Гоогле подршку

Такође можете да контактирате Гоогле тим за подршку да вратите избрисану верзију у Гмаил-у.

1. Посетите Помоћ за Гоогле диск страницу у вашем претраживачу.

2. Кликните на Контактирајте нас у оквиру Треба вам додатна помоћ? одељак са дна странице.

3. У чему можемо помоћи? одељак, унесите недостајуће или избрисане датотеке у дато поље.

4. Следећа картица ће имати листу алтернатива. У овом случају изаберите Трајно обрисано мој фајл.

5. Затим кликните на Следећи корак.

6А. Гоогле ће вам пружити листу чланака на које можете да се позовете. Прочитајте их и придржавајте се доле наведених упутстава.

6Б. Ако ништа не решава ваш проблем, изаберите Следећи корак са листе испод.

7. Кликните на Е-пошта на следећој страници да бисте контактирали Гоогле путем е-поште.

Како повратити случајно избрисану нацрт е-поште?

Можете да пратите горенаведене методе да бисте опоравили случајно избрисану нацрт е-поште на веб локацији или у апликацији Гоогле Маил.

Како да повратим избрисану нацрт е-поште на иПхоне-у?

Дугме Поништи које се појављује након што избришете нацрт у апликацији Гмаил за иПхоне је једини начин да га вратите. Ако нисте могли да кликнете на Дугме Поништи у том прозору од 10 секунди, нацрт ће бити трајно одбачен без другог начина да га вратите на Гмаил.

Како опоравити случајно преписану нацрт Гмаил-а?

Поред дугмета Поништи и контактирања методе Гоогле подршке, такође можете да опоравите случајно преписане Гмаил нацрте уз помоћ Гоогле трезор.

Међутим, мораћете да имате Г Суите Бусинесс и Ентерприсе планове да бисте бесплатно добили Гоогле трезор.

***

Дакле, надамо се да сте разумели како да вратите избрисану нацрту у Гмаил-у уз детаљне кораке који ће вам помоћи. Можете нам јавити сва питања или сугестије о било којој другој теми о којој желите да направимо чланак. Оставите их у одељку за коментаре испод да бисмо знали.