код” Грешка у мацОС терминалу

Најбржи начин да отворите фасциклу у ВС Цоде-у је коришћење команде кода у Терминалу. Али ако га нисте правилно конфигурисали, можда ћете наићи на грешку „зсх: команда није пронађена: код“. Пратите ова два корака да бисте то поправили.

1. Поново инсталирајте Висуал Студио Цоде

Обично је препоручени начин за инсталирање софтвера на Мац преко Апп Сторе-а. Међутим, пошто ВС Цоде није доступан у Апп Сторе-у, преузмите га са Званична страница Висуал Студио Цоде-а је ваша једина опција.

Чак и ако сте то већ урадили, можда и даље покрећете апликацију из фасцикле Преузимања у мацОС-у. Зато се побрините да уместо тога преместите извршну датотеку у фасциклу Апплицатионс.

2. Инсталирајте команду кода у ПАТХ променљиве

Након што преместите ВС код у фасциклу Апплицатионс, морате додати команду кода у своје ПАТХ променљиве. Када се команда нађе у ПАТХ променљивим окружења, можете је покренути из апликације Терминал у мацОС-у.

Срећом, не морате да петљате са командном линијом да бисте то урадили. ВС Цоде пружа решење једним кликом да додате команду вашим ПАТХ променљивама, тако што ћете урадити следеће:

  • Отворите ВС Цоде на свом Мац-у.
  • Притисните Цмд + Схифт + П да бисте отворили командну палету.
  • Сада откуцајте Схелл Цомманд. Из приказаних резултата изаберите Инсталирај команду ‘цоде’ у ПАТХ.
  • Затим ће ВС Цоде тражити дозволу за инсталирање команде кода. Изаберите ОК.
  • Унесите администраторску лозинку свог Мац-а у промпт за праћење и притисните ОК.
  • Када завршите, појавиће се дијалог „Код команде љуске успешно инсталиран у ПАТХ“. Сада, чак и ако се не сналазите у Мац терминалу, можете брзо да отворите фасциклу у мацОС-у помоћу команде кода. Само отворите Терминал на свом Мац-у и идите до фасцикле помоћу команде цд. Када сте у фасцикли која вас занима, унесите „код . у терминалу и притисните Ретурн (или Ентер).

    Као један од најбољих бесплатних уређивача кода, ВС Цоде пружа широк спектар функција које олакшавају развој и отклањање грешака у софтверу. Ако више волите да користите Терминал за навигацију по систему датотека, команда кода олакшава отварање тренутне фасцикле у уређивачу.