Која је најбоља бесплатна провера плагијата?

Брзе везе

Уверите се да нисте копирали туђи рад помоћу провере плагијата. Наставите да читате да бисте открили неке бесплатне веб странице за проверу плагијата и избегли потенцијално озбиљне последице. Такође ћете научити о различитим врстама плагијата.

Шта је плагијат?

Када говоримо о плагијату, обично мислимо на копирање туђег дела. Понекад плагијат укључује копирање и лепљење садржаја са другог места без промене било ког дела текста. Међутим, неисправно парафразирани садржај без цитирања се такође сматра плагијатом.

Последице плагијата су често веома озбиљне. Рад других људи је често заштићен ауторским правима, што значи да се потенцијално можете суочити са правним поступком за копирање и лепљење дела – посебно ако веб локација има јасну поруку „не можете да репродукујете мој рад без дозволе“ (или нешто слично).

Чак и ако се не суочите са правним последицама због плагијата, важно је избегавати такве праксе. Школе и факултети обично имају приступ нулте толеранције према овом конкретном чину; ако будете проглашени кривим за плагијат, можете аутоматски да паднете на свом задатку и — у озбиљним случајевима — будете потпуно уклоњени са курса.

Плагијат се такође не толерише на радном месту. У најбољем случају, добићете строго упозорење (нарочито ако радите у области маркетинга садржаја или новинарства). Али у неким случајевима, плагијат може довести до моменталног отпуштања.

Које су различите врсте плагијата?

Плагијат није увек лако уочити, а постоји неколико врста. Да бисмо вам помогли да случајно или намерно не плагирате, у наставку ћемо покрити неке од најчешћих верзија.

  Како да тестирате свој рачунар на неисправан хардвер: савети и алати

1. Парафразирање

Парафразирање је један од најчешћих облика плагијата и укључује копирање и лепљење дела које је неко други објавио—али преформулисање. Међутим, вреди напоменути да се парафразирање не сматра увек плагијатом. Ако дате признање оригиналном креатору, обично нећете плагирати њихов рад.

2. „Консензуални“ плагијат

Да ли се сећате „копирај, али мало промени“ мемове који се односе на домаће задатке? Ако заправо копирате домаћи задатак свог пријатеља, то је облик плагијата (чак и ако га мало промените).

Куповина есеја или курсева које је написао неко други такође може представљати плагијат у неким ситуацијама.

3. Случајни плагијат

Лако је мислити да је сав плагијат учињен у лошој намери, али то није тачно. Понекад можете несвесно да плагирате—и добра је идеја да проверите пре него што пошаљете било који рад. Ненавођење извора је један пример случајног плагијата.

Зависи како ћете цитирати ове изворе; за факултетске есеје често можете користити библиографију. Када пишете чланке на мрежи, паметно је да се у тексту повежете са оригиналним извором.

4. Експлицитни плагијат

Овај облик плагијата је оно са чиме вероватно повезујете тај термин. Експлицитни плагијат је када неко копира и налепи цео пројекат, али тврди да је његов сопствени. Такође чините ову врсту плагијата ако само копирате и лепите одељке.

Иако су ово неки од најчешћих облика плагијата, они нису једини. Такође је вредно напоменути да можете да користите провере плагијата за одређене програме, као што су ове провере плагијата за Гоогле документе.

Која је најбоља бесплатна провера плагијата?

Сада када сте боље разумели шта је плагијат (и неке од најчешћих облика), хајде да погледамо неке бесплатне веб странице да проверимо плагијат. Испод су наши испробани и тестирани фаворити.

  Која су Теслина бежична ажурирања?

1. Граматички

Постоји неколико разлога да се Граммарли користи као писац, а провера на плагијат је један од њих. Иако вам је потребна претплата за неограничен приступ функцијама Граммарли-а, она има а бесплатна провера плагијата који вам омогућава да проверите текстове дужине до 10.000 знакова.

Можете или да копирате и налепите свој текст у Граммарли преко предвиђеног оквира или да отпремите датотеку. Ако одаберете прво, пратите ова упутства:

 • Копирајте и налепите свој текст у Граммарли и изаберите Скенирај за плагијат.
 • Затим ће се отворити Граммарли-јев пакет за уређивање. Прилагодите своја подешавања и притисните Готово.
 • Додирните Плагијат да бисте проверили да ли постоји плагијат. Анализирајте свој текст да бисте били сигурни да нисте плагирали.
 • Ако желите да користите Граммарли за све своје напоре у писању, размислите о томе да погледате ово поређење Граммарлија и Куиллбота пре него што се посветите било којој платформи. Цене за Граммарли Премиум почињу од 12 УСД месечно.

  2. Цописцапе

  Цописцапе је један од најпознатијих алата за откривање плагијата. Ако не можете да приуштите пуну верзију, веб локација вам омогућава да бесплатно проверите плагијат у ограниченом капацитету. Са Цописцапе, можете да унесете УРЛ и видите да ли постоје друге копије ваше странице на мрежи.

  Још једна корисна функција у Цописцапе-у је могућност упоређивања две странице или чланка једна поред друге. Унесите УРЛ или текст и притисните Упореди ставке да бисте добили потпуни преглед.

  Цописцапе такође има премиум верзију која кошта 0,03 УСД за првих 200 речи вашег текста, плус додатних 0,01 УСД за сваких 100 речи након тога.

    Преведите медицински жаргон на једноставан енглески са Цхроме екстензијом

  3. Плагијат

  Плагијат је потпуно бесплатна веб локација која проверава плагијат, а плагирани садржај можете проверити и на Гоогле-у и на Бинг-у. Алат подржава више од 190 језика, укључујући енглески, француски, шведски и немачки. Поред копирања и лепљења текста, можете претраживати и лепљењем било које УРЛ адресе које желите да проверите.

  Када тражите свој текст у Плагијаризму, можете да померите надоле да бисте видели проценат колико је ваш текст јединствен. Имате могућност да отпремите датотеке у .доцк и бројним другим форматима.

  4. ПаперсОвл

  ПаперсОвл је алтернатива Плагијаризму ако желите бесплатну проверу плагијата, а изглед његове веб странице је мало лакши за употребу од претходно поменуте верзије. Када користите ПаперсОвл, можете да унесете свој наслов и текст свог чланка. Копирајте и налепите оба пре него што додирнете Цхецк фор Плагиарисм.

  Када пошаљете свој текст на проверу плагијата, видећете проценат онога што је јединствено – и шта је слично – у року од неколико секунди. Затим можете да унесете промене у оквир за текст и да их налепите назад у свој пројекат.

  5. Дуплицхецкер

  Ако желите другу веб локацију која бесплатно проверава плагијат, обавезно погледајте Дуплицхецкер. Програм вам омогућава да отпремате датотеке са Гоогле диска и Дропбок-а, поред копирања и лепљења текста ради провере плагијата. Такође можете да отпремате датотеке са свог рачунара ако желите.

  Дуплицхецкер вам такође омогућава да тражите плагијат са УРЛ адреса.

  Када пошаљете свој текст на проверу плагијата, видећете колико је ваш садржај оригиналан. Уз бесплатну верзију, можете проверити до 1.000 речи; можете надоградити на Про (са 25 УСД месечно) за већу флексибилност.

  Пронаћи ћете неколико бесплатних веб локација за проверу плагијата, и веома је добра идеја да то урадите сваки пут када треба да поднесете велики пројекат. То ће вам помоћи да избегнете невоље и обезбедите да је ваш рад оригиналан. Почните са овом листом и надоградите касније ако је потребно.