Која је најбоља платформа за тимску сарадњу?

Како све више компанија прихвата даљинске и хибридне начине рада, све је већа потражња за поузданим и ефикасним алатима за сарадњу. Ови алати помажу у одржавању напретка и ефикасности без потребе да радници буду у истом простору у исто време.

Мицрософт тимови и Гоогле ћаскање су две популарне алатке за тимску сарадњу, свака са јединственим функцијама и предностима. Одабир правог алата за ваш тим може бити изазов, али ми смо ту да вам помогнемо.

Хајде да упоредимо цене, могућности и прикладност обе платформе како бисте могли да донесете информисану одлуку.

Преглед Мицрософт тимова

Мицрософт Теамс је моћна платформа за сарадњу покренута 2017. године као део софтверског пакета Мицрософт 365. Са неколико функција које промовишу продуктивност и координацију рада, Мицрософт Теамс се етаблирао као један од најбољих алата за сарадњу у дигиталном свету.

Мицрософт Теамс је апликација на више платформи за веб, десктоп и мобилне уређаје. Обезбеђује добро организовану структуру тимова и канала, омогућавајући оптималну функционалност. Мицрософт Теамс нуди широк спектар функција, било за вођење виртуелних састанака, дељење датотека или управљање задацима.

1. Цене

Мицрософт Теамс нуди четири плана цена који ће задовољити различите потребе ваше организације. Бесплатни план има минималне функције, са ограничењима трајања састанака, напредним административним контролама и безбедносним функцијама.

Плаћени планови—Мицрософт Теамс Ессентиалс, Мицрософт 365 Бусинесс Басиц и Мицрософт 365 Бусинесс Стандард—уклањају сва ограничења, повећавају величину складишног простора и дозвољавају хостовање е-поште. Могу да приме до 300 људи по састанку, између многих других надоградњи.

Мицрософт Теамс Ессентиалс има месечну цену од 4 УСД по кориснику. Цене за Бусинесс Басиц и Бусинесс Стандард планове су 6 и 12,50 УСД по кориснику месечно, респективно. Последње две опције се састоје од интегрисања тимова у Мицрософт 365 пакет, омогућавајући вам приступ другим апликацијама у оквиру Мицрософт 365 пакета.

  Минецрафт за Цхромебоок-ове, ГПТ у ЛинкедИн-у и Мицрософт Едге-у и ГитХуб ОСПО

2. Складиштење датотека

Мицрософт Теамс пружа робустан систем складиштења који омогућава члановима тима да деле датотеке и сарађују на њима. Подржава широк спектар формата датотека, од докумената до табела и видео записа.

Поред тога, интеграције апликације омогућавају члановима тима да приступе и увозе датотеке са ОнеДриве-а и других спољних извора.

3. Видео конференције

Алат за тимску сарадњу не би био потпун без могућности виртуелних састанака. Мицрософт Теамс нуди висококвалитетни видео и аудио стриминг за несметану комуникацију током састанака.

Током видео конференције, можете делити екране, угостити више учесника и снимити конференцију за каснију употребу. Мицрософт Теамс такође олакшава виртуелне састанке омогућавајући вам да закажете састанке и придружите им се преко Оутлоок-а.

План Бусинесс Стандард вам омогућава да угостите велике вебинаре са до 10.000 учесника.

4. Мицрософт 365 интеграција

Мицрософт Теамс се неприметно интегрише са Мицрософт Оффице апликацијама као што су Екцел, Ворд и ПоверПоинт за оптималну сарадњу. Ово вам омогућава да креирате, уређујете и сарађујете на документима без пребацивања између различитих апликација.

Лепота ове интеграције је у томе што чланови тима могу да раде на документима у реалном времену, омогућавајући свима да дају допринос истовремено. Промене направљене у било ком документу у тимовима се аутоматски синхронизују са одговарајућим Мицрософт 365 апликацијама.

Поред тога, можете да прилагодите свој Оутлоок календар да бисте филтрирали састанке и догађаје у Мицрософт тимовима. Ово вам омогућава лак приступ детаљима састанка и обавештењима, чинећи организовање састанака и присуствовање њима лаким.

5. Сарадња са гостима

Ако морате да радите са неким изван вашег тима или организације, функција тима за сарадњу са гостима је згодна. Ова функција вам омогућава да позовете клијенте или друге спољне сараднике да учествују на састанцима или сесијама размишљања.

Након што прими позивницу, спољна страна може да приступи састанку помоћу свог Мицрософт налога. Ово им омогућава да се придруже разговорима за ћаскање, деле датотеке и раде заједно са вашим тимом. Штавише, имате потпуну контролу над радњама гостију постављањем нивоа приступа у дозволама.

Преглед Гоогле ћаскања

Гоогле ћаскање је платформа за тимску сарадњу која помаже да се поједностави организациона комуникација и тимски рад. Са својим корисничким интерфејсом и интеграцијом са другим алаткама Гоогле Воркспаце-а, ћаскање је постало главна тема за тимове, посебно оне који често користе друге Гоогле производе.

  Како променити свој статус на Дисцорд-у

Гоогле ћаскање има оптимизоване функције које вам омогућавају да комуницирате путем текстова, делите датотеке и организујете конференције.

1. Цене

Гоогле ћаскање је део све-у-једном пакета који добијате куповином Гоогле Воркспаце плана. Иако је бесплатан план доступан са вашим Гоогле налогом, он пружа само ограничене функције.

Три Гоогле Воркспаце плана су Бусинесс Стартер, Бусинесс Стандард и Бусинесс Плус — по месечној цени од 6, 12 и 18 долара по кориснику, респективно. Гоогле такође нуди прилагодљиви Ентерприсе план, који можете купити тако што ћете контактирати продајни тим.

Максималан број учесника у видео састанцима варира у зависности од вашег претплатничког пакета. На пример, Стартер план дозвољава само 100 људи, али Плус план дозвољава до 500 људи.

2. Складиштење датотека

Капацитет складишта датотека у Гоогле ћаскању зависи од вашег плана цена. Стартер и Стандардни планови нуде 30ГБ и 2ТБ, респективно. И Плус и Ентерприсе планови нуде 5ТБ по кориснику, али можете затражити више простора за складиштење ако имате претплату за Ентерприсе.

Отпремање датотеке на ћаскање чува се директно у Гоогле ћаскање, а не на Гоогле диску. Ове датотеке су тренутно доступне примаоцима, елиминишући потребу за апликацијама за дељење трећих страна или прилозима датотека.

Још једна предност коришћења ове функције је да Гоогле ћаскање контролише дозволе за датотеке и нивое приступа. Ово вам омогућава да контролишете који људи могу да прегледају, коментаришу или уређују документе.

3. Интеграција Гоогле Воркспаце-а

Гоогле ћаскање се интегрише са другим апликацијама у Гоогле Воркспаце-у да би пружио повезано искуство. Можете да делите датотеке директно са Гоогле диска и радите на њима у реалном времену са својим тимом.

Штавише, апликације Гоогле Воркспаце вам омогућавају да контролишете историју свог рада и пратите промене направљене у вашем документу. На овај начин можете контролисати модификације датотека, осигуравајући да ваш тимски пројекат остане организован и да се може пратити.

  Како креирати и управљати садржајем у Мицрософт Ворд-у

Када користите Гоогле ћаскање за видео конференције, стварне видео конференције се одвијају преко Гоогле Меет-а, који је део Гоогле Воркспаце апликација укључених у вашу претплату.

4. Организоване поруке

Гоогле ћаскање има организован систем за размену порука који вам омогућава да водите индивидуалне разговоре или групна ћаскања са својим тимом. Платформа такође садржи низ разговора у којима одговарате на одређене поруке, држећи детаље и идеје на правом путу и ​​лако их је пратити.

Поред тога, ова платформа има јединствену функцију претраживања за проналажење одређених порука и датотека унутар ћаскања. Поред тога, можете да користите брзи одговор који покреће вештачка интелигенција да брзо одговорите на поруке када сте заузети.

Мицрософт тимови против Гоогле ћаскања: пресуда

Мицрософт Теамс и Гоогле Цхат су одличне платформе за сарадњу са веома сличним функцијама и функционалношћу. Зато одабир једног од другог зависи од потреба и преференција вашег тима.

Најновије Мицрософт Теамс функције чине састанке и тимско искуство неприметним и без напора. Међутим, Гоогле ћаскање нуди поједностављен и интуитиван интерфејс који је савршено усклађен са другим Гоогле апликацијама.

У погледу цена, Мицрософт преузима вођство нудећи тимове као посебан производ, почевши од 4 УСД по кориснику. Насупрот томе, Гоогле ћаскање почиње од 6 УСД по кориснику, а можете га добити само са остатком Гоогле Воркспаце апликација.

Кључна ствар при одабиру платформе за сарадњу је процена других алата које ће ваш тим редовно користити. На пример, ако се ваш ток посла у великој мери ослања на Оффице производе, одабир Мицрософт тимова може бити најповољнији избор због његове неприметне интеграције са другим Мицрософт алатима.

Слично томе, ако ваш тим већ користи Гоогле Воркспаце, било би мудро да се држите њихове платформе за сарадњу како бисте одржали кохезивно и ефикасно радно окружење.

Најбољи избор за ефикасну сарадњу

Избор најбоље платформе за тимску сарадњу је критична одлука која зависи од неколико кључних фактора, укључујући ваше специфичне захтеве, величину ваше организације, безбедносне потребе и упознатост тима са потенцијалним апликацијама.

Размотрите алате које ваш тим редовно користи. Ако се у великој мери ослањате на Оффице производе, беспрекорна интеграција Мицрософт Теамс-а чини ову предност. Исто тако, ако већ користите Гоогле Воркспаце, придржавање њихове платформе за сарадњу обезбеђује ефикасност.

Процена ових фактора ће вам помоћи да донесете информисану одлуку и побољшате сарадњу вашег тима.