Који је најбољи фитнес трацкер за вас?

Кључне Такеаваис

  • Аппле Ватцх линија се истиче у подршци за апликације трећих страна и идеална је за кориснике иПхоне-а.
  • Фитбит уређаји, попут Сенсе 2 и Верса 4, погоднији су за трчање, али Аппле Ватцх је лакши за вежбање.
  • Фитбит-ови фитнес трацкери су јефтинији, али можете добити мобилну везу тако што ћете платити више за Аппле Ватцх.

Ако сте на тржишту за нови фитнес трацкер, вероватно сте наишли на дилему да изаберете између Аппле Ватцх-а и Фитбит-а. Овде ћемо упоредити обе опције и помоћи вам да одаберете прави носиви уређај за ваше потребе и буџет.

Фитбит против Аппле Ватцх-а: Основе

приземна слика/Схуттерстоцк

Док и Фитбит уређаји и Аппле Ватцх имају одличне корисничке интерфејсе и служе као ефикасни фитнес трацкери, овај други се заиста истиче као идеалан пратилац за ваш иПхоне. За разлику од новијих Фитбита као што су Фитбит Верса 4 или Фитбит Сенсе 2, којима недостаје подршка за апликације трећих страна, постоји тона одличних апликација трећих страна за Аппле Ватцх.

На пример, ни Фитбит Верса 4 ни Фитбит Сенсе 2 немају апликацију Спотифи — или било коју апликацију за стримовање музике — док корисници Аппле Ватцх-а имају приступ наменским апликацијама за скоро све главне платформе за стриминг музике.

Ако имате Андроид телефон, требало би да изаберете Фитбит уређај јер је компатибилан са иОС и Андроид уређајима преко пратеће апликације. Ова апликација служи као централно чвориште за синхронизацију података, праћење фитнес циљева и приступ додатним функцијама.

  10 најбољих задовољавајућих наменских серверских хостинга за све

Насупрот томе, Аппле сатови су компатибилни само са иПхоне уређајима и захтевају подешавање преко унапред инсталиране апликације Ватцх на иОС-у. Међутим, он се неприметно интегрише са Апплеовим апликацијама за здравље и фитнес.

Фитбит против Аппле Ватцх-а: Активности

Тина Сиебер и Рагхав Сетхи/МакеУсеОф

Када је у питању трчање, и Аппле Ватцх и Фитбит уређаји имају уграђен ГПС за прецизније праћење метрика попут темпа и пређене удаљености. Ако дајете предност дужим трчањима, требало би да се одлучите за Фитбит Сенсе 2, јер је мало лакши и генерално се осећа удобније. Такође нуди боље трајање батерије и долази са наменским функцијама за трчање.

Размислите о Аппле Ватцх-у ако не желите да вам телефон омета пажњу током вежбања. Може да обавља задатке попут контроле музике или одговора на поруке, а чак има и мобилну везу ако сте вољни да платите више.

Аппле Ватцх не може да открије колико тежине подижете. Исто важи и за Фитбит уређаје, али можете одабрати опцију тренинга са теговима у апликацији Фитбит да бисте забележили тачније информације. Али главна предност коју Аппле Ватцх има је то што корисници имају приступ одличном избору ватцхОС апликација прилагођених за дизање тегова, што нажалост недостаје Фитбит уређајима за ношење.

Оба уређаја за ношење могу да прате сесије вожње бициклом у затвореном и на отвореном и приказују метрике као што су просечна брзина, укупно време, надморска висина, итд. Међутим, Аппле Ватцх добија предност због своје неприметне интеграције са иПхоне уређајима. Можете да видите метрику директно на закључаном екрану вашег иПхоне-а преко активности уживо на иОС-у и да се повежете са компатибилним уређајима као што су бицикли Пелотон за побољшано праћење током вежбања.

  Како да поправите „грешку при писању Стеам диска“ и да ваше игре раде несметано

Ако често идете на планинарење, модерни модели Аппле Ватцх-а могу понудити боље искуство од Фитбит Верса 4 и Сенсе 2. Док Фитбит модели пружају само основне метрике као што је број корака, Аппле Ватцх подиже искуство нудећи могућности као што је Бацктрацк. Можете да користите функцију Бацктрацк на свом Аппле Ватцх-у да бисте поново пратили своје кораке и избегли да се изгубите док шетате на локацијама са лошом мобилном везом.

Фитбит у односу на Аппле Ватцх: праћење и тачност

Рагхав Сетхи/МакеУсеОф

Оба носива уређаја имају низ сензора који вам омогућавају да мерите откуцаје срца, кораке и још много тога. Покушао сам да пређем 500 корака са Аппле Ватцх-ом и Фитбит Верса 4 на свакој руци, а Аппле Ватцх је пријавио 483 корака, док је Фитбит пријавио 491 корак, тако да су оба прилично близу у смислу тачности и спадају у границу грешке.

Међутим, савремени модели Аппле Ватцх-а такође укључују неколико безбедносних функција, као што су детекција пада, праћење буке и детекција судара. Насупрот томе, Фитбит-ов водећи уређај за ношење, Сенсе 2, више се фокусира на ментално здравље уз помоћ цЕДА сензора, који може открити знаке потенцијалног стреса.

Ако је праћење нивоа кисеоника у крви важно, препоручујемо да се одлучите за Фитбит уређај за ношење, као што је Верса 4 или Сенсе 2. Према
Старатељ
сви модели Аппле Ватцх-а које је Аппле продао у САД 18. јануара 2024. или након тога имају онемогућен сензор СпО2 због спора о кршењу патента који је у току.

  Како направити зелену боју у Минецрафт-у

Фитбит у односу на Аппле Ватцх: Поређење цена

Фитбит

Тхе Аппле Ватцх серија 9 кошта 399 долара и 429 долара за алуминијумске варијанте од 41 мм и 45 мм само за ГПС. Додавање мобилне подршке подразумева додатних 100 УСД. Модели од нерђајућег челика долазе по вишој цени, почевши од 699 долара.

Насупрот томе, Фитбит нуди једноставније и повољније цене, са Фитбит Сенсе 2 по цени од 249 долара и Фитбит Верса 4 по 199 долара. За оне са ограниченим буџетом, Фитбит представља повољнију опцију. Међутим, важно је напоменути да Фитбит сатови не нуде мобилну везу.

Аппле нуди буџетску опцију у облику Аппле Ватцх СЕ, која почиње од 249 долара за варијанту од 40 мм само за ГПС. Међутим, овај модел не садржи апликације за ЕКГ и праћење циклуса.

Фитбит модели које смо овде поменули не разликују се драстично од Аппле-ове понуде, посебно у погледу праћења фитнеса. Дакле, одабир правог фитнес трацкера за вас ће се свести на ваш случај употребе, буџет и личне преференције.

Сада када сте прочитали наше поређење Фитбит и Аппле Ватцх, знате шта сваки уређај може, а шта не. На вама је да одлучите на који фитнес трацкер желите да потрошите свој тешко зарађени новац.