Коју изабрати 2023

Технологија је олакшала не-програмерима и дизајнерима да креирају и покрећу веб-сајтове без писања иједне линије кода.

Вик и ГоДадди су нека од највећих имена у изградњи веб локација без кода. Две платформе имају чаробњаке за АИ дизајн и шаблоне које можете прилагодити за покретање професионалних веб локација.

Иако и Вик и ГоДадди нуде скоро слична решења, они такође имају неке разлике. Ово поређење Вик-а и ГоДадди-ја ће истражити сличности и разлике између ових веб градитеља како би вам помогло да донесете информисану одлуку.

Увод у Вик

Вик је платформа која омогућава не-кодерима да креирају веб странице. Овај све-у-једном софтвер има функције превлачења и испуштања које можете користити за покретање и прилагођавање различитих функција за своју веб локацију.

Као корисник, можете користити готове шаблоне на платформи или креирати прилагођене. Вик такође има уграђене функције као што су обрасци за контакт, блог и продавница на мрежи које можете да користите на основу својих потреба.

Можете да пратите ове кораке да бисте подесили своју прву Вик локацију;

 • Изаберите да ли правите веб локацију за себе или друге људе

 • Изаберите тип веб странице коју желите да креирате (ја сам изабрао „Блог“ у сврху демонстрације)

 • Изаберите име за своје предузеће

 • Наведите циљеве ваше веб странице

 • Изаберите додатке за своју веб локацију

Сада сте спремни да прилагодите своју веб локацију. Вик има бесплатне и плаћене планове. Бесплатни план вам даје домен са Вик екстензијом. Можете надоградити на плаћене планове да бисте у потпуности поседовали име домена и креирали професионалну веб локацију.

Вик тврди да опслужује преко 200 милиона корисника широм света. Ово су неки од разлога зашто многи воле ову платформу;

 • Можете лако да се крећете по овој платформи помоћу функције за уређивање превлачењем и испуштањем.
 • Преко 900 шаблона за избор.
 • Шаблоне на овој платформи можете лако прилагодити својим потребама.
 • Различити блокови садржаја и варијације које можете изабрати и прилагодити.
 • Присуство СЕО алата који можете користити за оптимизацију вашег сајта за претраживаче.
 • Присуство тржишта апликација треће стране за побољшање функционалности ваше веб странице.

ГоДадди Вебсите Буилдер: Увод

ГоДадди је углавном познат у областима регистрације домена и веб хостинга. Међутим, платформа такође садржи ГоДадди Вебсите Буилдер, који можете користити за бесплатно прављење и покретање веб локација прилагођених мобилним уређајима.

У идеалном случају, ГоДадди Вебсите Буилдер ради на следећи начин;

  Поправите захтев који није успео због фаталне хардверске грешке уређаја

Изаберите своју нишу: то може бити платформа за е-трговину, салон, лични блог или било шта што одговара вашим потребама.

Одаберите назив свог бренда: Након што унесете име свог бренда, биће предузето још неколико корака пре него што будете могли да изаберете шаблон.

Дајте више информација о свом послу: Креатор веб локација мора да зна да ли тек почињете или сте већ основани.

Креирајте своју веб локацију: Чаробњак ће вам дати две опције: покрените страницу за „паковање“ или направите потпуно функционалну веб локацију.

Објавите веб локацију: Ово је последњи корак. Међутим, увек се можете вратити и прилагодити веб локацију.

Ово су предности коришћења ГоДадди Вебсите Буилдер-а;

 • Разноврсни шаблони за избор.
 • Сигурно сте сигурни јер ГоДадди користи сигуран хостинг да би вас заштитио од хакера.
 • Лако је користити овај креатор веб локација, без обзира да ли сте програмер или почетник.
 • Ова веб локација производи веб локације које су прилагођене мобилним уређајима.
 • ГоДадди је поуздан због своје поузданости и гарантовано вам је 99% непрекидног рада.

Вик против ГоДаддија: Брзо поређење

ФеатуреВикГоДадди Потребно је знање о кодирањуНеНеТип креатора веб сајта Превуците и испустите Превуците и испуститеПрилагођавање Веома прилагодљиво ПрилагодљивоБесплатна пробна верзија 14 дана7 данаПодршка за трговину Да Да Простор за складиштење Разликује се у зависности од плана Зависно од плана СЕО алати Да Да Интеграција трећих страна Да Да 0 Интеграција 0 преко 100 апликација

ГоДадди вс. Вик: Поређење карактеристика

Вик и ГоДадди се разликују на неколико фронтова. У наставку су неке од кључних области које сваки алат чине јединственим.

#1. Уметност дизајнирања веб локација

И ГоДадди и Вик користе алатке вештачке дизајнерске интелигенције (АДИ) да би одредили природу веб локације коју желите да креирате. Интерфејс ће вам поставити неколико питања о вашој веб локацији, послу који желите да покренете и вашим циљним клијентима како бисте утврдили ваше потребе.

Међутим, не морате у потпуности да зависите од вештачке интелигенције да бисте дизајнирали веб локацију. И Вик и ГоДадди Вебсите Буилдер вам омогућавају да изаберете и прилагодите шаблон.

ГоДадди

ГоДадди има различите шаблоне дизајна за скоро све врсте предузећа и нише.

Можете се поиграти са уређивачом превуци и испусти да бисте поставили своје елементе и креирали своје веб странице.

Вик

Вик има преко 800 шаблона. Када одаберете шаблон, можете га прилагодити помоћу уређивача превуци и отпусти.

Можете почети са празним шаблоном или одабрати један од доступних и прилагодити га.

Победник

Вик побеђује на шаблонима дизајна јер има више шаблона. Уређивач структуриране мреже на ГоДадди-у ограничава нивое прилагођавања. Међутим, то је савршена опција за оне који нису вешти дизајнери. ГоДадди-јев уређивач превуци и отпусти ограничава где можете да поставите различите елементе на своју веб страницу.

  Шта значи „ИАНАЛ“ и како га користите?

#2. Прицинг

И Вик и ГоДадди нуде бесплатну пробну верзију, где можете уживати у врхунским функцијама без плаћања. Међутим, њихове оптужбе нису исте.

Вик

Уз Вик, можете покренути бесплатну веб локацију са .вик екстензијом на бесплатном заувек плану. Такође можете да се одлучите за различите плаћене планове категорисане у „Планови веб локација“, „Планови за пословање и е-трговину“, и „Планови предузећа“. Пословни плаћени планови који прихватају онлајн плаћања почињу од 17 УСД месечно.

ГоДадди

ГоДадди нуди различите плаћене планове категорисане у „Основни“, „Стандард“, „Премијум“ и „е-трговина“. Можете уживати у бесплатном пробном периоду од 7 дана на било ком од ових планова. Плаћени планови на ГоДадди Вебсите Буилдер-у почињу од 11,99 УСД месечно.

ГоДадди побеђује у функцији одређивања цена јер су његове цене конкурентније од Вик премиум планова.

#3. Документација

Као што је поменуто, ГоДадди је првобитно била компанија за веб хостинг која је својим услугама додала креатора веб локација. Платформа има водиче који ће вас водити кроз креирање веб странице, управљање и маркетинг сајта.

Вик је креиран као креатор веб локација. Платформа садржи свеобухватну и јасну документацију. Овај одељак садржи детаљне примере и видео записе како бисте били сигурни да ништа није откривено.

Иако ГоДадди Вебсите Буилдер има све што вам је потребно за постављање веб локације, његова документација је мање разрађена од Вик-ове.

#4. Подршка муштеријама

И Вик и ГоДадди имају одличне канале за корисничку подршку.

Вик

На Вик-у, пре него што и помислите да контактирате подршку, платформа има водиче који вас воде кроз основе. Можете испробати подршку телефоном или е-поштом ако вам је потребна персонализована пажња на Вик-у.

ГоДадди

ГоДадди је поставио водиче који ће вам помоћи да дизајнирате своју веб локацију за неколико минута. Постоји увек присутан помоћник за ћаскање који вам може помоћи да се ослободите. Такође можете контактирати подршку телефоном.

Обе платформе нуде подршку 24/7. Тако сте сигурни да ће вам неко увек помоћи када затреба.

#5. Апликације и додаци

Вик и ГоДадди имају различите апликације које можете додати својој апликацији.

Вик

Његово тржиште има 300+ апликација. Вик тим креира неке од ових апликација, док су друге треће стране. Неке од ових апликација су бесплатне, док се друге плаћају.

Избор апликација ће се разликовати у зависности од природе веб локације коју поседујете. Вик Блог је пример уграђене апликације. С друге стране, Гоогле Адсенсе је апликација треће стране.

ГоДадди

Можете да повежете различите апликације са својом веб локацијом преко ГоДадди Вебсите Буилдер интеграција.

Неке од ових апликација су бесплатне, док се друге плаћају.

Победник

Вик има веће тржиште са више интеграција.

#6. Карактеристике е-трговине

 • Опције плаћања: Можете да платите робу користећи ПаиПал, Аппле Паи и кредитне картице на ГоДадди-у. С друге стране, Вик тренутно прихвата ПаиПал, Стрипе и Скуаре као опције плаћања.
 • Достава: ГоДадди олакшава слање широм света. С друге стране, Вик захтева додатне апликације за испоруку.
  Како користити команду цхгрп на Линуку

#7. Оптимизација претраживача

Желите да досегнете велику публику када објавите веб локацију на мрежи. СЕО је један од приступа који обезбеђује да добијете органски саобраћај. Вик и ГоДадди имају СЕО функције које вам помажу да се боље рангирате на претраживачима.

Вик вам омогућава да оптимизујете своју веб локацију за претраживаче у својим плаћеним плановима. Можете оптимизовати код заглавља, УРЛ-ове, описе и мета наслове. Такође можете да интегришете своју Вик локацију са алаткама као што је Семрусх.

ГоДадди СЕО алати вам омогућавају да претражујете кључне речи, оптимизујете своју почетну страницу, слике и странице сајта и да будете пронађени локално. Платформа има свеобухватан водич и видео записе како бисте избегли да се заглавите.

Честа питања: Вик против ГоДаддија

Можете ли да користите и Вик и ГоДадди на истој веб локацији?

Да. ГоДадди је углавном познат по регистрацији домена и веб хостингу. Тако можете користити ГоДадди да региструјете свој домен и користите Вик као креатор веб локација.

Вик вс ГоДадди; Која платформа је јефтинија?

ГоДадди-јев алат за прављење веб локација је јефтинији јер почиње од 9 УСД месечно.

Које су Вик алтернативе доступне?

Много их је. Пагецлоуд, Веб.цом, Буббле, Универсе, Веебли, Сите123, Скуареспаце, Диви (за ВордПресс) и Стрикингли.

Белешка аутора

Вик и ГоДадди су невероватне платформе за креирање и покретање веб локација без писања кода. Међутим, из моје анализе, постоје неки сценарији у којима можете користити Вик преко ГоДадди-а и обрнуто;

Када користити Вик

 • Желите да прилагодите своју веб локацију: Вик нуди високе нивое прилагођавања. Такође можете додати прилагођени код кроз исечке кода и прилагођене блокове кода.
 • Желите да интегришете апликације трећих страна: Платформа има продавницу са апликацијама трећих страна као што су слање е-поште, резервације и безбедност.
 • Веб локација са пуно садржаја: На Вик-у можете имати до 100 статичних страница. Иста платформа не ограничава број постова на блогу које можете да објавите.

Када користити ГоДадди Вебсите Буилдер

 • Морате брзо да направите веб локацију: ГоДадди-јев АИ алат помаже вам да покренете веб локацију за неколико минута.
 • Тражите јефтину опцију: ГоДадди је јефтин, а уштеђена средства можете усмерити на друге ствари као што су маркетинг и СЕО.
 • Веб локација на којој корисници могу да резервишу састанке: Ако служите на међународном тржишту, резервација термина осигурава да добијете све потенцијалне клијенте.

Осим високе цене, Вик побеђује ГоДадди у већини функција.

Закључак

Вик и ГоДадди су само међу многим креаторима веб локација на данашњем тржишту и надамо се да сада можете да знате који да користите на својој следећој веб локацији. Ове две су савршене опције за почетнике који желе да покрену функционалне веб странице.

Ако желите већу контролу над својом веб локацијом, истражите систем за управљање садржајем као што је ВордПресс. Такође можете истражити Вик вс. ВордПресс.