Колико кошта Тесла Цибертруцк и када је датум изласка?

Кључне Такеаваис

  • Представљање Тесла Цибертруцк-а није ишло како је планирано, са пуцањем стакла током демонстрације, али је само допринело повећању хипе око футуристичког електричног пикапа.
  • Цибертруцк обећава изузетне перформансе, са запањујућим фигурама које могу да парирају ЕВ моделима високих перформанси. Такође се може похвалити импресивном носивошћу и капацитетом вуче, као и јединственим карактеристикама као што је прилагођени АТВ.
  • Док је Ривиан Р1Т већ стигао на тржиште и нуди сличне могућности, већа величина кревета Цибертруцк-а и управљање задњим точковима дају му предност. Очекује се да ће Тесла испунити своје обећање да ће надмашити своје ривале у сегменту електричних камионета.

Тесла Цибертруцк је један од најпопуларнијих производа икада. Елон Муск годинама подстиче интересовање људи за овај футуристички електрични пицкуп, посебно након фијаска са „блиндираним стаклом“. Проблем је у томе што је Цибертруцк најављен у новембру 2019. и још увек недостаје у сегменту електричних камионета.

У његовом одсуству, Ривиан и Форд су имали тржиште само за себе. Овде се поставља питање: када ће Цибертруцк стићи на тржиште, колико ће коштати и како ће се упоредити са све већим бројем талентованих ривала?

Представљање Цибертруцка није ишло по плану

Тесла Цибертруцк је одушевио свет када га је представио Елон Муск, чак и ако представљање није ишло баш по плану. Цибертруцк је требало да буде најимпресивнији пикап икада замишљен; чак је имао и блиндиране прозоре, који би били непропусни за металне предмете који су лансирани директно на њих.

Али велики неуспех се догодио на сцени оног дана када је представљен Цибертруцк. Стакло је напукло током демонстрације које је требало да покаже колико је тешко, а Елон је изгледао спреман да отпусти много људи. Међутим, фијаско је само увеличао узбуђење око Цибертруцк-а. Мемови су почели да падају, а штампа је полудела. Једина ствар о којој је неко причао следећег дана било је оклопно стакло Цибертруцка.

  Како додати игре у Дисцорд библиотеку

Али сам камион је такође добио доста пажње, и то заслужено, јер су многе спецификације о којима је Елон Муск дивљао на сцени биле изузетно импресивне. Цибертруцк је био (и још увек јесте) другачији од било чега што смо икада видели. Облик је директно из научнофантастичног филма, а бројеви перформанси обећани током откривања су запањујући.

Тесла Цибертруцк обећава да ће пружити феноменалне перформансе

Кредит за слику: Тесла

ТеслаОпис Цибертруцк-а савршено приказује суштину електричног камионета:

Боља корисност од камиона са већим перформансама од спортског аутомобила

Спецификације Цибертруцк-а које је Тесла обећао у време представљања камиона биле су нечувене, са оценама перформанси које су упоредиве са ЕВ моделима високих перформанси. Цибертруцк је обећао да ће испоручити запањујуће фигуре које би могле да се такмиче са Фераријима и Ламборгинијима док вуче огромне терете и испоручују импресивну носивост.

Цибертруцк је чак имао прилагођени АТВ (тзв. Циберкуад) који се могао пунити директно из кревета ЕВ камионета. Тесла обећава 3.500 лбс носивости и 14.000+ лбс капацитета вуче. Ови бројеви су довољно невероватни за свако возило, али су заиста изузетни када узмете у обзир да би Цибертруцк такође требало да убрза до 60 миља на сат за 2,9 секунди.

Хоће ли Теслин Цибертруцк бити бољи од Ривиан Р1Т?

Кредит за слику: Ривиан

Ривиан Р1Т је камион који испоручује много од онога што је Цибертруцк обећао, и већ је на продају. Р1Т је украо нешто од грома Цибертруцк-а, али помпа око Цибертруцк-а је и даље јака. Елон Муск је рекао да Цибертруцк није као било које друго возило и да ово није само Теслин маркетинг. Цибертруцк је тешко упоредити са било чим, чак и са Р1Т, јер је јединствен.

Ривиан се може конфигурисати да вуче 11.000 лбс. Такође може да убрза до 60 мпх за 3 секунде. Обе ове бројке изазивају исту врсту страхопоштовања као што су Цибертруцк спецификације првобитно изазвале. Са својим Цибертруцк-ом, Тесла је обећао најлуђу статистику на свету помешану са невероватном корисношћу, али Ривиан је био први који је све то испоручио у камиону.

  Како укротити мачку у Минецрафт-у

Када Цибертруцк изађе на тржиште, мораће да докаже да може надмашити вишеструко талентовани камион Ривиан. Ово је изазов са којим Тесла вероватно неће имати проблема са руковањем, посебно имајући у виду сву стручност о перформансама ЕВ коју је Тесла прикупио са својим Плаид верзијама Модела Кс и Модела С.

Цибертруцк већ има предност Р1Т када је у питању дужина кревета. Ривианов кревет дуг 4,5 стопа је слаб у поређењу са Теслиним креветом, за који се очекује да ће бити дужи од 6 стопа. Величина кревета је веома важна у свету камионета, а Цибертруцк има предност. Тесла камион ће такође нудити управљање на задњим точковима, којим Р1Т не може да буде опремљен.

Једно место на коме ће Р1Т највероватније бити бољи од Цибертруцк-а је његов предњи пртљажник, јер судећи по процурели видео од Цибертруцковог трупа, није баш пећинско. Још једна занимљива Цибертруцк ситница (ако верујете Елону Маску) је да је Цибертруцк довољно водоотпоран да служи као чамац за кратке периоде. Међутим, ово није нешто што бисмо препоручили да покушате са својим Цибертруцк-ом.

Тесла је напоменуо да ће понудити подешавање са четири мотора на Цибертруцк-у уместо конфигурације са три мотора за коју је компанија раније рекла да ће ставити у топ верзију. Ово је вероватно директан одговор на Ривиан Р1Т и његов четворомоторни АВД. Цибертруцкове батерије 4680 имају 10% више енергије од оних које се тренутно производе, што показује да Тесла заиста озбиљно схвата сваки део развоја Цибертруцк-а.

Када ће Цибертруцк кренути у продају?

Теслин распоред пуштања производа подложан је честим променама, тако да може бити тешко предвидети када ће нови модел изаћи, али чини се да је овај пут Цибертруцк заиста иза угла.

Елон Муск је прокоментарисао да очекује да ће испоруке Цибертруцк-а почети крајем трећег квартала 2023. на специјалном догађају испоруке, што значи да ће одабрани појединци (највероватније Теслини инсајдери) моћи да се дочепају Цибертруцк-а пре краја 2023. године.

Такође се очекује да Тесла објави пуне спецификације за Цибертруцк током овог специјалног догађаја. Илон Маск је рекао да је Теслина Гигафабрика Тексас већ изградила свог првог производног кандидата Цибертруцк, наговештавајући да би Тесла могао да почне производњу почетком октобра.

  Како додати људе и компаније у контакте на Мац-у

Елон Муск је твитовао своју фотографију за воланом једног од ових кандидата за производњу Цибертруцкс-а и изгледа сјајно. Примећени су и камиони који превозе више сајбер камиона од Гигафацтори Аустин до Теслине фабрике у Фремонту, и сви изгледају као модели спремни за производњу, што наговештава колико је камион близу производње у овом тренутку.

Колико ће коштати Тесла Цибертруцк?

Кредит за слику: Тесла

Цибертруцк је првобитно требало да буде у продаји у три нивоа цена. Варијанта са једним мотором коштала би 39.900 долара. Двомоторна верзија футуристичког ЕВ пикапа коштала је 49.900 долара. Најскупљи Цибертруцк (варијанта са три мотора) требало је да кошта 69.900 долара.

Елон Муск је у почетку представио камион као приступачан електрични пикап за масе. Ово је увек изгледало помало натегнуто, посебно имајући у виду да је Цибертруцк направљен од нерђајућег челика и да је имао оклопно стакло. И не само то, већ има и јединствени стил и огромне офф-роад точкове. Ваздушно огибљење је такође било стандардно, чак и на варијанти са једним мотором.

Цибертруцк би био апсолутна крађа по овим ценама, чак и ако је верзија са четири мотора, која ће заменити верзију са три мотора, знатно скупља. Чак и по високој цени, Цибертруцк је импресиван када упоредите његове перформансе са конвенционалним пикап камионима који су тренутно у продаји.

Говорећи на Годишњој скупштини акционара 2022, Елон Муск је изјавио да ће цена Цибертруцк-а порасти, као и спецификације:

Цибертруцк цене су објављене 2019. године, а резервација је била 99 долара. Од тада се много тога променило, тако да ће спецификације и цене бити другачије. Мрзим да износим неке лоше вести, али мислим да не постоји начин да се на неки начин предвиди инфлација коју смо видели и различита питања.

Реално, верзија Цибертруцк-а од 39.900 долара не изгледа вероватно, а цене ће сигурно расти у целој линији Цибертруцк-а.

Цибертруцк се коначно ближи изласку

Цибертруцк је један од најишчекиванијих производа икада. Надамо се да ће Тесла ово необично, али веома способно возило избацити на тржиште и учинити га још једним од многих разлога зашто се људи заљубљују у Теслу. Чак и ако је требало неко време да се Цибертруцк пласира на тржиште, ако Тесла испоручи невероватан потенцијал возила, људима ће се дефинитивно допасти, чак и ако ће морати да плате више него што су очекивали.